Uutiset

Uudellemaalle luvataan erittäin tukalaa hellettä viikonloppuna ja alueelle on annettu metsäpalovaroitus – helle voi rasittaa muun muassa ikääntyneitä

Lapset mallailevat hellehattuja varjossa.
17.06.2021 klo 08:30

​Ilmatieteenlaitos ennustaa tukalaa ja erittäin tukalaa hellettä ja hellevaroitus on voimassa perjantaina ja viikonloppuna, jatkuen jopa tiistaihin asti. Pitkään jatkuva helle voi aiheuttaa riskiryhmille, kuten ikääntyneille terveysongelmia ja haitata myös perusterveiden toimintakykyä. Myös metsäpalovaroitus on voimassa, eikä avotulta saa tehdä.

Keravalla lämpömittarin on ennustettu kipuavan viikonloppuna ja alkuviikosta jopa 30 asteeseen. Helleaaltojen aikana kuumuuden aiheuttamat terveysriskit lisääntyvät, kun rakennukset lämpenevät eivätkä viilene yölläkään.

Suhtaudu helleaallon terveysvaikutuksiin vakavasti ja huolehdi läheisistäsi

Helteellä ulkoilma on usein sisäilmaa lämpimämpää ja asuntojen verhot ja ikkunat on syytä pitää suljettuina päivisin, mikä ehkäisee asunnon lämpenemistä. Tuulettaa kannattaa mahdollisuuksien mukaan öisin, jos lämpötila laskee riittävän alas.

Vältä ulkona ja suorassa auringonpaisteessa olemista päivän kuumimpaan aikaan. Juo riittävästi pitkin päivää. Helleaallot vaikuttavat eniten ikääntyneisiin ja henkilöihin, joilla on kroonisia sairauksia. Muista tiedustella riskiryhmiin kuuluvien läheistesi vointia päivittäin.

THL antaa sivuillaan lisää vinkkejä siitä, kuinka helleaallon aikana voi huolehtia terveydestään ja helpottaa tukalaa oloa.

Muista nämä viisi asiaa helteillä (THL)

Varoitukset maa- ja merialueilla (Ilmatieteenlaitos)

Päivitetty 17.06.2021 klo 08:52