Uutiset

Viherkaavan asukasiltaa seurasi yli 40 kuuntelijaa: tallenne katsottavissa 31.1. asti

21.01.2021 klo 15:25

​Viherkaavan luonnosta esiteltiin 20. tammikuuta verkossa järjestetyssä asukasillassa, jota seurasi 43 Keravan viheralueista ja niiden kehittämisestä kiinnostunutta asukasta. Illan aikana esiteltiin viherkaavan luonnosta ja illan lopuksi asukkailla oli mahdollisuus kysyä viherkaavaan liittyviä kysymyksiä.


Viherkaavan luonnoksessa on esitetty Keravan nykyiset viher- ja puistoalueet sekä niitä yhdistävät ekologiset yhteydet. Näiden säilyttämisen lisäksi luonnoksessa esitetään toimenpiteitä vihreän lisäämiseksi rakentamalla uusia puistoja ja lisäämällä katuvihreää, kuten puita ja istutuksia.


Luonnoksessa esitetään myös keskusta-alueelle uutta kolmiportaista katuhierarkiaa, jonka avulla pystytään lisäämään katualueiden viherarvoja ja keskustan vehreyttä. Lisäksi jokaiselle asuinalueelle on pyritty hahmottamaan lähiliikuntaa tukeva virkistysreitti. Viherkaavassa on myös tutkittu seudullisia reittiyhteyksiä.


Asukasillan tallenne on katsottavissa 31.1.2021 asti kaupungin verkkosivuilla. Jos haluat katsoa tallenteen kokonäytön tilassa, aloita katselu ja klikkaa videon oikeassa alareunassa oleva Youtube-tekstiä. Tämän jälkeen video aukeaa kaupungin Youtube-kanavalla, jossa videota voi katsella kokonäytön tilassa.


Viherkaavan luonnokseen ja materiaaleihin voi tutustua kaupungin verkkosivuilla. Viherkaavan luonnos on nähtävillä 15.12.2020-31.1.2021, ja siitä voi jättää mielipiteen nähtävilläoloajan aikana joko sähköpostitse kaupunkisuunnittelu@kerava.fi tai osoitteeseen Keravan kaupunkikehityspalvelut, PL 123, 04201 Kerava.


Viherkaavan luonnosta voi kommentoida myös kartalla osoitteessa bit.ly/viherkaavaluonnos. Kommentin karttaan voi jättää valitsemalla karttapalvelun oikeassa yläreunassa olevista neljästä näppäimestä lampun ja kynän sisältävän Kommentoi viherkaavaaluonnosta -näppäimen. Näppäintä painamalla avautuu ikkuna, josta hiirellä painamalla valitaan punainen karttamerkki ja osoitetaan hiirellä kohta kartasta, johon kommentin haluaa jättää. Tämän jälkeen avautuu kommenttikenttä, johon kommentin voi kirjoittaa ja lopuksi tallentaa.


Karttapalvelussa olevat viherkaavan eri teemakartat saa näkyviin painamalla oikean yläreunan ensimmäistä Karttatasot-näppäintä, jonka jälkeen avautuu eri tasot sisältävä valikko. Eri teemakartat ja karttatasot saa käyttöön ja pois käytöstä täppäämällä haluamiansa vaihtoehtoja.

Päivitetty 01.02.2021 klo 09:35