Uutiset

Vuonna 1957–61 ja 1962–66 syntyneet voivat nyt myös varata ajan ensimmäisen riskiryhmän koronarokotuksiin

Piirroskuva rokottamisesta.
26.02.2021 klo 09:30

​Kerava aloitti tällä viikolla sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvien vuonna 1952–1956 syntyneiden rokotukset. Nyt myös vuonna 1957–61 ja 196266 syntyneet voivat varata ajan ensimmäisen riskiryhmän koronarokotuksiin. Keravalle on saapunut AstraZenecan rokotetta, jota ei voi antaa yli 70-vuotiaille. Tämän vuoksi sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvia alle 70-vuotiaita aletaan rokottaa, ennen kuin kaikki ikääntyneet ovat saaneet rokotteen. Ikääntyneiden rokotuksia jatketaan riskiryhmien rokotusten rinnalla.

Rokotteita saapuu edelleen rajallisesti, joten HUS:in linjauksen mukaisesti rokotamme ensimmäistä riskiryhmää ikäryhmittäin vanhimmasta nuorimpaan. Tällä hetkellä ajan ensimmäisen riskiryhmän rokotukseen voivat varata vuonna 1952–1956, vuonna 1957–61 sekä vuonna 1962–66 syntyneet henkilöt.

Aikoja on tällä hetkellä vapaana vain lauantaille 27.2.2021. Ensi viikon aikoja emme ole vielä pystyneet avaamaan, sillä emme tiedä tarkkaan Keravalle saapuvien rokotteiden määrää.

Alle 70-vuotiaiden riskiryhmään kuuluvien rokottamisen yhteydessä ei THL:n ohjeistuksen mukaan rokoteta riskiryhmäläisten omaishoitajia tai samassa taloudessa asuvia.

Ketkä kuuluvat ensimmäiseen riskiryhmään?

THL on jaotellut sairautensa tai tilansa vuoksi riskiryhmään kuuluvat henkilöt kahteen ryhmään. Ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat alle 70-vuotiaat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

Tällaisia sairauksia ja tiloja ovat THL:n luokituksen mukaan:

 • Elinsiirto tai kantasolusiirto
 • Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
 • Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
 • Vaikea krooninen munuaissairaus
 • Vaikea krooninen keuhkosairaus
 • Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
 • Downin oireyhtymä

Lue tarkemmin, mitä eri sairauksia tai tiloja luokitteluun kuuluu THL:n verkkosivuilta

Aika ensimmäisen riskiryhmän rokotuksiin varataan ensisijaisesti sähköisesti koronarokotusaika.fi-palvelun kautta

Ensimmäisen riskiryhmän rokotuksiin voi varata ajan itse, ja aika varataan ensisijaisesti sähköisesti.

Varaa aika koronarokotusaika.fi-sivustolta:

 • koronarokotusaika.fi
 • Ajan varaamiseen tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Voit asioida toisen henkilön puolesta, jos sinulla on virallinen valtuutus puolesta-asiointiin.
 • Ajan pystyy varamaan vain sairautensa vuoksi ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvien rokotukseen. Aikaa varatessa täytetään esitietolomake.
 • Saat vahvistuksen varaamastasi ajasta tekstiviestillä tai sähköpostitse

Riskiryhmien rokotuksiin voi varata ajan myös puhelimitse soittamalla koronarokotusten ajanvarausnumeroon 040 318 3113 (ma-pe klo 9–15). Käytössä on takaisinsoittopalvelu. Automaattinen viesti ilmoittaa, että soitamme takaisin mahdollisimman pian, mutta vapaiden aikojen määrästä riippuen saatamme soittaa muutamankin päivän päästä. Kyseessä on vain ajanvarausnumero, eikä numerosta voi tiedustella muita asioita, tai kysyä rokotuksista muuten.

Huom! Ajan voi varata itse vain ensimmäisen riskiryhmän koronarokotuksiin. Vuonna 1940 ja sitä aiemmin syntyneiden rokotuksiin ei voi toistaiseksi varata aikaa itse, vaan soitamme jokaiselle tähän ryhmään kuuluvalle ja tarjoamme aikaa rokotukseen ikäjärjestyksessä vanhimmasta nuorempaan.

Uutinen: Tarjoamme koronarokotusta ikääntyneille puhelimitse – aikaa rokotukseen ei toistaiseksi voi varata itse 

AstraZenecan rokotteita saapuu Keravalle vain vähän, joten pystymme valitettavasti avaamaan aikoja koronarokotukseen rajallisesti. Jos vapaita aikoja ei ole, palaathan asiaan uudelleen parin päivän päästä.

Rokotukset järjestetään Anttilan talolla

Anttilan talon (Kauppakaari 1) koronarokotuspiste on avattu tällä viikolla. Lue tarkemmat tiedot Anttilan talolle saapumisesta Keravan koronarokotus-sivulta.

Keravan koronarokotus-sivu

Riskiryhmien rokotuksiin käytetään AstraZenecan rokotetta

Riskiryhmien rokotuksiin käytetään AstraZenecan rokotetta. Rokotetta ei voi antaa yli 70-vuotiaille, joten rokotetta annetaan sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluville alle 70-vuotiaille henkilöille. 

Rokotetta annetaan kaksi annosta: tehosterokote annetaan 12 viikkoa ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen.

Ikääntyneiden rokotuksiin käytetään Pfizer-BioNTechin rokotetta.


Ensimmäisen riskiryhmän rokotukset Keravalla:

 • Sairautensa vuoksi ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat vuonna 1952–1956, vuonna 1957–61 sekä vuonna 1962–66 syntyneet henkilöt voivat varata ajan koronarokotuksen
 • Ajanvaraus riskiryhmien rokotuksiin ensisijaisesti sähköisen koronarokotusaika.fi-palvelun kautta. Ajan voi varata myös puhelimitse koronarokotusten ajanvarausnumerosta 040 318 3113 (ma-pe, klo 9–15)
 • Pystymme avaamaan aikoja vain vähän, joten jos ajat ovat täynnä, yritäthän parin päivän päästä uudestaan
 • Rokotukset järjestetään vanhalla Anttilan talolla, osoitteessa Kauppakaari 1

*****

Koronarokotusten eteneminen Keravalla

Keravalla rokotetaan tällä hetkellä vuonna 1940 ja sitä aiemmin syntyneitä, iäkkäiden ympärivuorokautisen hoivan henkilökuntaa ja asukkaita, kriittistä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä sekä ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvia henkilöitä.

Rokotukset järjestetään niin kutsutulla vanhalla Anttilan talolla (osoitteessa Kauppakaari 1), Keravan keskustassa.

Lue lisää koronarokotusten etenemisestä Keravalla koronarokotus-sivulta

Muistilista rokotukseen saapuvalle

 • Tule rokotukseen vain terveenä ja varatulle ajalle
 • Käytä kasvomaskia ja desinfioi kädet saapuessasi ja poistuessasi
 • Säilytä turvavälit (vähintään 2m) muihin odottaessasi
 • Ota mukaasi Kela-kortti
 • Pukeudu siten, että olkavartesi paljastuu helposti
 • Saavuthan rokotukseen yksin, jos et tarvitse saattajaa rokotukseen saapumiseen ja rokotuksen ottamiseen
 • Varaudu jäämään rokotuspisteelle 15 minuutin ajaksi rokottamisen jälkeen
Päivitetty 26.02.2021 klo 10:00