Uutiset

Kerava aloittaa sairautensa vuoksi ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvien vuonna 1952–1956 syntyneiden rokotukset

Piirroskuva rokottamisesta.
23.02.2021 klo 11:50

​Kerava aloittaa sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvien vuonna 1952–1956 syntyneiden rokotukset. Rokottaminen aloitetaan THL:n luokittelun mukaisesti ensimmäisestä riskiryhmästä. Keravalle on saapunut AstraZenecan rokotetta, jota ei voi antaa yli 70-vuotiaille. Tämän vuoksi ensimmäistä riskiryhmää aletaan rokottaa ennen kuin kaikki ikääntyneet ovat saaneet rokotteen. Ikääntyneiden rokotuksia jatketaan ensimmäisen riskiryhmän rokotuksien rinnalla.

Rokotteita saapuu edelleen rajallisesti, joten HUS:in linjauksen mukaisesti aloitamme rokottamaan ensimmäistä riskiryhmää ikäryhmittäin vanhimmasta alkaen. Ensimmäisen riskiryhmän rokotukset aloitetaan vuonna 1952–1956 syntyneistä. Tämän ryhmän jälkeen rokotetaan sairautensa vuoksi ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat vuonna 1957–1961 syntyneet.

Alle 70-vuotiaiden riskiryhmään kuuluvien rokottamisen yhteydessä ei THL:n ohjeistuksen mukaan rokoteta riskiryhmäläisten omaishoitajia tai samassa taloudessa asuvia.

Ketkä kuuluvat ensimmäiseen riskiryhmään?

THL on jaotellut sairautensa tai tilansa vuoksi riskiryhmään kuuluvat henkilöt kahteen ryhmään. Ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat alle 70-vuotiaat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

Tällaisia sairauksia ja tiloja ovat THL:n luokituksen mukaan:

 • Elinsiirto tai kantasolusiirto
 • Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
 • Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
 • Vaikea krooninen munuaissairaus
 • Vaikea krooninen keuhkosairaus
 • Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
 • Downin oireyhtymä

Lue tarkemmin, mitä eri sairauksia tai tiloja luokitteluun kuuluu THL:n verkkosivuilta

Ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvia on Keravalla noin 2100 henkilöä.

Aika ensimmäisen riskiryhmän rokotuksiin varataan ensisijaisesti sähköisen koronarokotusaika.fi-palvelun kautta

Ensimmäisen riskiryhmän rokotuksiin voi varata ajan itse, ja aika varataan ensisijaisesti koronarokotuksia varten avatun ajanvarausjärjestelmän kautta.

Varaa aika koronarokotusaika.fi-sivustolta:

 • koronarokotusaika.fi
 • Ajan varaamiseen tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Voit asioida toisen henkilön puolesta, jos sinulla on virallinen valtuutus puolesta-asiointiin.
 • Ajan pystyy varamaan vain sairautensa vuoksi ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvien rokotukseen. Aikaa varatessa täytetään esitietolomake.
 • Saat vahvistuksen varaamastasi ajasta tekstiviestillä tai sähköpostitse

Riskiryhmien rokotuksiin voi varata ajan myös puhelimitse soittamalla koronarokotusten ajanvarausnumeroon 040 318 3113 (klo 9-15.30). Käytössä on takaisinsoittopalvelu. Automaattinen viesti ilmoittaa, että soitamme takaisin mahdollisimman pian, mutta vapaiden aikojen määrästä riippuen saatamme soittaa muutamankin päivän päästä. Kyseessä on vain ajanvarausnumero, eikä numerosta voi tiedustella muita asioita, tai kysyä rokotuksista muuten.

Huom! Itse tehtävä ajanvaraus on avautunut vain ensimmäisen riskiryhmän koronarokotuksiin. Vuonna 1940 ja sitä aiemmin syntyneiden rokotuksiin ei voi toistaiseksi varata aikaa itse, vaan soitamme jokaiselle tähän ryhmään kuuluvalle ja tarjoamme aikaa rokotukseen ikäjärjestyksessä vanhimmasta nuorempaan.

Uutinen: Tarjoamme koronarokotusta ikääntyneille puhelimitse – aikaa rokotukseen ei toistaiseksi voi varata itse

AstraZenecan rokotteita saapuu Keravalle vain vähän, joten pystymme valitettavasti avaamaan aikoja koronarokotukseen rajallisesti. Jos vapaita aikoja ei ole, voit palata asiaan koronarokotusaika.fi-palvelussa muutaman päivän päästä uudelleen. Ajanvarausnumeroon jätetyt soittopyynnöt tallentuvat, eikä siihen tarvitse soittaa uudelleen.

Rokotukset järjestetään 22.2. lähtien Anttilan talolla

Keravan koronavirusrokotukset järjestetään 22.2. lähtien niin kutsutulla vanhalla Anttilan talolla, osoitteessa Kauppakaari 1. Sisäänkäynti rokotukseen on merkitty selkeästi sisäänkäynnin ulkopuolelle.

Suosittelemme saapumaan rokotukseen mahdollisuuksien mukaan kävellen tai julkisia kulkuvälineitä käyttäen. Keravan juna-asemalta Anttilan kiinteistölle on kävellen matkaa noin 400 metriä. Puuvalonaukion ja Keravanaukion linja-autopysäkeiltä on noin 170 metriä matkaa rokotuspaikalle.

Anttilan talon lähistöllä on kuitenkin myös useita parkkipaikkoja. Rokotukseen saapuvan pystyy myös jättämään autolla lähistölle.

Rakennukseen on esteetön kulku loivaa ramppia pitkin. Rokotukseen saapuville ei valitettavasti ole WC-tiloja.

Riskiryhmien rokotuksiin käytetään AstraZenecan rokotetta

Riskiryhmien rokotuksiin käytetään AstraZenecan rokotetta. Rokotetta ei voi antaa yli 70-vuotiaille, joten rokotetta annetaan sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluville alle 70-vuotiaille henkilöille. 

Rokotetta annetaan kaksi annosta: tehosterokote annetaan 12 viikkoa ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen.

Ikääntyneiden rokotuksiin käytetään Pfizer-BioNTechin rokotetta.


Ensimmäisen riskiryhmän rokotukset Keravalla:

 • Sairautensa vuoksi ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvien vuonna 1952–1956 syntyneiden koronarokotukset alkavat 24.2.2021
 • Ajanvaraus riskiryhmien rokotuksiin ensisijaisesti koronarokotusaika.fi-sivuston kautta. Ajan voi varata myös puhelimitse koronarokotusten ajanvarausnumerosta 040 318 3113.
 • Rokotukset järjestetään vanhalla Anttilan talolla, osoitteessa Kauppakaari 1
---

Koronarokotusten eteneminen Keravalla

Keravalla rokotetaan tällä hetkellä vuonna 1940 ja sitä aiemmin syntyneitä, iäkkäiden ympärivuorokautisen hoivan henkilökuntaa ja asukkaita sekä kriittistä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä. Ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotukset aloitetaan 24.2.2021.

Rokotukset järjestetään 22.1. lähtien niin kutsutulla vanhalla Anttilan talolla (osoitteessa Kauppakaari 1), Keravan keskustassa. Tätä ennen rokotukset on annettu Keravan terveyskeskuksessa.

Lue lisää koronarokotusten etenemisestä Keravalla koronarokotus-sivulta

Muistilista rokotukseen saapuvalle

 • Tule rokotukseen vain terveenä ja varatulle ajalle
 • Käytä kasvomaskia ja desinfioi kädet saapuessasi ja poistuessasi
 • Säilytä turvavälit (vähintään 2m) muihin odottaessasi
 • Ota mukaasi Kela-kortti
 • Pukeudu siten, että olkavartesi paljastuu helposti
 • Saavuthan rokotukseen yksin, jos et tarvitse saattajaa rokotukseen saapumiseen ja rokotuksen ottamiseen
 • Varaudu jäämään rokotuspisteelle 15 minuutin ajaksi rokottamisen jälkeen


Päivitetty 24.02.2021 klo 16:39