Uutiset

Keravan terveyskeskuksen osastoilla ei voi enää vierailla koronavirusepidemian pahenemisen vuoksi

Keravan terveyskeskus.
23.02.2021 klo 09:15

​Keravan terveyskeskuksen osastoilla ei voi enää vierailla koronavirusepidemian pahenemisen vuoksi. Vierailukiellolla pyritään varmistamaan potilaiden ja työntekijöiden turvallisuus poikkeustilanteessa. Vierailukielto ei koske saattohoidossa olevia potilaita.

Terveyskeskuksen osastojen vierailukieltoon on päädytty epidemiatilanteen pahenemisen vuoksi.

– Todettujen koronavirustartuntojen määrä on ollut jo pidemmän aikaan nousussa Uudenmaan alueella. Päätimme kieltää vierailut potilasturvallisuuden ja työntekijöidemme turvallisuuden varmistamiseksi, kertoo Keravan kaupungin tartuntatautilääkäri Tuure Ärling.

Keravalla on esiintynyt myös herkemmin tarttuvia ja leviäviä muuntovirustapauksia, jotka osaltaan lisäävät tartuntariskiä vierailujen aikana. Näistä syistä olemme päätyneet rajoittamaan vierailuja osastoilla.

Vierailut vaarantavat potilaita ja henkilökuntaa etenkin, jos vierailijat eivät noudata annettuja turvallisuusohjeita muistuttelusta huolimatta.

– Olemme joutuneet eristämään osastojen potilashuoneita tartuntavaaran ehkäisemiseksi, kun niissä on vieraillut henkilöitä, jotka eivät ole esimerkiksi käyttäneet suu-nenä-suojusta vierailunsa aikana asianmukaisesti. Eristäminen on monille potilaille henkisesti hyvin raskasta, eikä se edistä potilaiden kuntoutumista ja kotiutumista osastolta, arjessa selviytymistä tukevien palveluiden johtaja Raija Hietikko summaa.

Vierailukielto koskee molempia Keravan terveyskeskuksen osastoja 23.2.2021 alkaen. Vierailukielto ei koske saattohoidossa olevia potilaita, eikä hoivaosasto Helmiinaa.
Päivitetty 23.02.2021 klo 09:13