Uutiset

Pyrimme aloittamaan sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvien rokotukset viikolla 8 – ensimmäisenä vuorossa riskiryhmä 1 kuuluvat vuonna 1952–1956 syntyneet

Piirroskuva rokottamisesta.
18.02.2021 klo 14:30

​Pyrimme aloittamaan sairautensa vuoksi riskiryhmään 1 kuuluvien vuonna 1952–1956 syntyneiden rokotukset viikolla 8 (22.2.–28.2). Keravalle saapuu tämän hetkisen tiedon mukaan ensi viikolla Astra Zenecan rokotetta, jota ei voida antaa yli 70-vuotiaille. Tämän vuoksi sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvia aletaan rokottaa ennen kuin kaikki ikääntyneet ovat saaneet rokotteen.

Tiedotamme viestintäkanavissamme heti, kun aikoja riskiryhmien rokotuksiin on varattavissa. Rokotusaikoja varataan ensisijaisesti sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta.

Rokotteita saapuu edelleen rajallisesti, joten ensimmäisen riskiryhmän rokotukset aloitetaan ensin vanhimmasta ikäryhmästä, vuonna 1952–1956 syntyneistä. Tämän ryhmän jälkeen rokotetaan sairautensa vuoksi ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat vuonna 1957–1961 syntyneet.

Alle 70-vuotiaiden riskiryhmään kuuluvien rokottamisen yhteydessä ei THL:n ohjeistuksen mukaan rokoteta riskiryhmäläisten omaishoitajia tai samassa taloudessa asuvia.

Vuonna 1940 ja sitä aiemmin syntyneiden rokotuksiin ei voi toistaiseksi varata aikaa itse, vaan soitamme jokaiselle tähän ryhmään kuuluvalle ja tarjoamme aikaa rokotukseen ikäjärjestyksessä vanhimmasta nuorempaan.

Uutinen: Tarjoamme koronarokotusta ikääntyneille puhelimitse – aikaa rokotukseen ei toistaiseksi voi varata itse

Ketkä kuuluvat ensimmäiseen riskiryhmään?

THL on jaotellut sairautensa tai tilansa vuoksi riskiryhmään kuuluvat henkilöt kahteen ryhmään. Ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat alle 70-vuotiaat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

Tällaisia sairauksia ja tiloja ovat THL:n luokituksen mukaan:

  • Elinsiirto tai kantasolusiirto
  • Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
  • Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
  • Vaikea krooninen munuaissairaus
  • Vaikea krooninen keuhkosairaus
  • Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
  • Downin oireyhtymä

Lue tarkemmin, mitä eri sairauksia tai tiloja luokitteluun kuuluu THL:n verkkosivuilta 

Ajantasaisimman tiedon koronarokotusten etenemisestä Keravalla löydät terveyspalveluiden Koronarokotus-sivulta

Päivitetty 18.02.2021 klo 14:33