Uutiset

Syyskuun tapahtumat Keravan kirjastossa

Kuvituskuva_kirjastorakennus
13.09.2021 klo 09:00


Keravan kirjastossa järjestetään syyskuun aikana paljon tapahtumia sekä aikuisille että lapsille. Kaikkiin kirjastossa järjestettäviin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Huomioi kuitenkin, että joihinkin tapahtumiin edellytetään ennakkoilmmoittautumista. Lisätietoja tapahtumista löydät Keravan kaupunginkirjaston Facebook-sivuilta.

Tilaisuuksissa noudatetaan alueellisia koronarajoitusohjeita. Yli 12-vuotiailta edellytetään kasvomaskin käyttöä. Ethän tule paikalle flunssaoireisena. 

Osa tilaisuuksista on seurattavissa suorana ja myöhemmin myös tallenteena Keravan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden Youtube-kanavalla. 

 

Aikuisten kirjallisuustapahtumat 


Ke 22.9. klo 18 Seppo Puttosen kirjailijailta, vieraana Anneli Kanto 

Kirjallisuustoimittaja Seppo Puttonen haastattelee kirjailija Anneli Kantoa. Aiheena on Kantosen uusin kirja Rottien pyhimys (Gummerus 2021). Totta ja kuvitteellista yhdistelevä romaani kertoo Hattulan Pyhän Ristin kirkon maalaamisesta 1500-luvulla. Tilaisuutta voi seurata myös suorana lähetyksenä Keravan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden Youtube-kanavalla, ja se on katsottavissa myös jälkikäteen. 

 

Ti 28.9. klo 18 Tietokirjalukupiiri  

Tule mukaan keskustelemaan ajankohtaisista kirjoista! Tietokirjalukupiiri kokoontuu kirjastossa Kerava-parvella syksyllä 2021 tiistaisin 28.9., 26.10. ja 30.11. klo 18. Ensimmäisellä tapaamiskerralla 28.9. keskustellaan Teemu Kunnon kirjasta Minimalismi (Otava). Kirjaa varataan valmiiksi lukupiiriläisille, ja sitä voi kysyä kirjastosta noin kuukautta ennen kokoontumista. 
Lisätietoja ja ilmoittautumiset: paivi.rautavuori(at)kerava.fi 

 

Ke 29.9. klo 18 Tiina Raevaara haastattelee, vieraana Pauliina Susi 

Tiina Raevaaran vieraaksi saapuu kirjailija Pauliina Susi. Susi debytoi vuonna 2005 riemastuttavalla ja koskettavalla romaanilla Ruuhkavuosi. Viime vuosina Susi on julkaissut dekkareita, joista uusin, Pulssi (Tammi), ilmestyi vuonna 2020. Tänä vuonna Susi on julkaissut tietokirjan Yksityisetsivä : varjo kannoillasi (CrimeTime). Illan tilaisuudessa keskustellaan tästä yksityisetsivien salamyhkäiseen ammattiin pureutuvasta kirjasta. Tapahtumaa voi seurata myös suorana lähetyksenä Keravan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden Youtube-kanavalla, ja se on katsottavissa myös jälkikäteen. 

 

Ma 20.9. klo 18 Runomikki  

Kirjoitatko runoja tai muita tekstejä, joita haluaisit esittää muillekin? Tilaisuus tähän tarjoutuu Keravan kirjaston Pentinkulma-salin Runomikki-tapahtumassa. Tapahtuma on kaikille avoin, mutta esiintyjien tulee ilmoittautua ennakkoon kirjaston sähköpostiin 20.9. klo 12 mennessä: kirjasto@kerava.fi. Tilaisuuden alustaa runoilija ja spoken word -artisti Harri Hertell. 

 

Konsertit 

 

La 11.9. klo 12 Pyhät puhaltimet ja perkussiot 

Kolmen suomalaisen ja yhden italialaisen jazzsaksofonimestarin sekä jazzlegenda Milford Gravesilta oppinsa ammentaneen lyömäsoitintaiteilijamme risteysasemalla kaivaudutaan musiikin hengelliseen syväkerrokseen. Pyhät Puhaltimet ja Perkussiot elävöittävät ja uudistavat modernin jazzin henkistä ja hengellistä perintöä. Ohjelmistossa on jazzlegendojen, kuten Albert Aylerin, Don Cherryn, John Coltranen ja Charlie Hadenin sekä kokoonpanon jäsenten omia sävellyksiä – unohtamatta vapaata Hengen kyllästämää improvisaatiota. 

 • Dimitri Grechi Espinoza (IT): tenorisaksofoni, sovitukset ja sävellykset. 
 • Mikko Innanen: altto- ja baritonisaksofoni, sovitukset ja sävellykset. 
 • Jouni Järvelä: altto- ja sopraanosaksofoni, klarinetti, sovitukset ja sävellykset. 
 • Simo Laihonen: rummut, kehärumpu, sovitukset ja sävellykset. 
 • Pertti Päivinen: baritonisaksofoni, bassoklarinetti, huilu ja sovitukset. 
 • Jazzpastori Markku Salo: lausunta ja juonnot. 

Tilaisuus striimataan Keravan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalle. Tallenne jää katsottavaksi yhden kuukauden ajaksi. Järj. Keravan kulttuuripalvelut. 

 

To 23.9. klo 18 Jazzin legendat heräävät henkiin: Dave Brubeck 

Jazzin legendat heräävät henkiin -sarjan neljännessä osassa valotetaan pianisti, säveltäjä ja yhtyeenjohtaja Dave Brubeckin (1920–2012) elämää ja monipuolista tuotantoa. Esitys rakentuu useille Brubeckin haastatteluille, hänen musiikkiaan tutkivalle kirjallisuudelle ja jazztrion uusille sovituksille. eatterinomaisen esityksen tekijät haluavat kunnioittaa Brubeckin elämäntyötä hänen 100-vuotispäivänsä hengessä.  

 • Mikko Innanen: altto- ja baritonisaksofoni sekä sovitukset. 
 • Seppo Kantonen: piano ja sovitukset. 
 • Markku Jazzpastori Salo: lausunta, käsikirjoitus ja ohjaus. 
 • Eero Tikkanen: kontrabasso ja sovitukset 

 Järj. Keravan kulttuuripalvelut. 

 

La 25.9. klo 13 Lauantaikonsertissa Joni Ekman & Koira 

Joni Ekman & Koira on vuonna 2014 alkunsa saanut tamperelainen rockyhtye. Bändin musiikkia on kuvailtu mm. sanoilla "puupäinen junttalipoo" ja "Suomen paras bändi". Totuus lienee jossain näiden kahden lausunnon välimaastossa. 

 • Joni Ekman - laulu, kitara 
 • Akseli Häärä - kitara, laulu 
 • Ville Käki - basso, laulu 
 • Jupe Pölkki - rummut, laulu 

Tilaisuus striimataan Keravan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalle. Tallenne jää katsottavaksi yhden kuukauden ajaksi. Järj. Keravan kulttuuripalvelut. 

  

Lasten ja nuorten tapahtumat 


Ti 14.9. klo 17.30 Elokuvanäytös: Soul – sielun syövereissä 

Elokuvassa kohtaamme Joen, joka saa ainutlaatuisen tilaisuuden esiintyä kaupungin parhaalla jazzklubilla. Mutta yksi pieni harha-askel heittää hänet New Yorkin kaduilta Esipuoleiseen. Siellä hänen seuraansa liittyy sielu 22 ja yhdessä he löytävät vastauksia elämän tärkeimpiin kysymyksiin. 

Kesto: 1 h 40 min; Puhe: englanti; Tekstitys: suomi; Sallittu kaikenikäisille 

 

La 25.9. klo 10.30 Satutunti 

Kirjaston satutuokiot on suunnattu yli 3-vuotiaille lapsille ja ne järjestetään Satusiipi-tilassa. Kesto noin 30 min. Ennakkoilmoittautuminen: kirjasto.lapset@kerava.fi. 

 

Ke 29.9. klo 9.30 Muskari 

Lauletaan ja lorutellaan yhdessä oman aikuisen kanssa. Kaikenikäiset lapset ovat tervetulleita! Muskarit järjestetään Satusiipi-tilassa ja muskaritätinä toimii Tanja Selkälä. Kesto n. 30 min. Ennakkoilmoittautuminen: kirjasto.lapset@kerava.fi. 

 

Ti 30.9. klo 18 Yhtä soittoa! -konsertti 

Keravan musiikkiopiston oppilaat musisoivat kirjastossa. 

 

ArcoKerava – sateenkaarinuorten illat 

ArcoKerava on Keravan ensimmäinen sateenkaarinuorten tila. ArcoKeravaa toteuttaa yhteistyössä Keravan kaupunginkirjasto, Keravan nuorisopalvelut ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin Me-talo. 

ArcoKeravan Sateenkaarinuorten illat joka torstai klo 17-19 Keravan kaupunginkirjaston Satusiivessä. 

 

Muut tapahtumat  

 

Lähidigiopastus käynnistyy taas  

Erkki Kyttälä Enter ry:stä opastaa kirjaston asiakkaita älypuhelinten, tablettien tai kannettavien tietokoneiden käytössä sekä digitaalisissa palveluissa ennalta sovittuina aikoina. Opastus on maksutonta. Syyskuun opastusajat ovat täynnä. Lokakuun ajoista tiedotetaan kirjaston verkkosivuilla osoitteessa kerava.fi/kirjasto. Lisätietoja: p. 040 318 2580. Järj. Enter ry & Keravan kaupunginkirjasto.

 

Me-talo 

Me-talon tapahtumat näet Me-talon verkkosivulta sekä Me-talon Facebook-sivulta.

uudenmaanpiiri.mll.fi/perheille/me-talo-kerava

facebook.com/metalokerava Päivitetty 13.09.2021 klo 11:00