Uutiset

Anna-Mari Kähärän runosävellyksiä Keravan lauantaikonsertissa

18.04.2017 klo 19:00

​Keravan kirjaston lauantaikonsertissa kuullaan 22.4. klo 13 suomalaisten naisten runoihin ja Anna-Mari Kähärän sävellyksiin perustuva konsertti Meidän piti matkustaa.

Laulaja Pirjo Aittomäki julkaisi ensimmäisen soololevynsä "Meidän piti matkustaa" vuonna 2016. Albumilla Anna-Leena Härkösen, Marja-Leena Mikkolan, Elvi Sinervon, Aila Meriluodon, Eeva-Liisa Mannerin ja Aulikki Oksasen runot kulkevat läpi elämän kaaren ja tunteiden kirjon, luonnon ja historian. Yhtenäiseksi kokonaisuudeksi eri aikakausien tekstit muovaa Anna-Mari Kähärän eloisa ja tunnistettava sävelkieli. Se kuljettaa runoja notkeasti chansonista ja kabareemusiikista kansanmusiikkivaikuttein väritettyyn poppiin ja jazziin. Konsertissa esiintyvät laulaja Pirjo Aittomäen ja pianisti Anna-Mari Kähärän lisäksi basisti Sara Puljula.

Pirjo Aittomäki on vahva tulkitsija, jonka ilmaisuvoimainen ja notkea ääni taipuu vaivattomasti eri musiikkityyleihin tangosta jazzin kautta näyttämömusiikkiin. Pirjon viime vuosien tärkeä projekti on ollut Tango-orkesteri Unto, jonka riveissä hän on konsertoinut muun muassa Keski-Euroopassa ja Yhdysvalloissa sekä levyttänyt kolme kansainvälisen jakelun saanuttu levyä. Pirjo muistetaan myös How Many Sisters -lauluyhtyeestä ja musiikkiteatterinäyttämöiltä musikaalien Les Misérables, Aspects of Love ja Astoria päätehtävistä.

Konsertti on Keravan kirjaston Pentinkulma-salissa. Vapaa pääsy. Järjestäjänä ovat Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut.

Päivitetty 18.04.2017 klo 17:00