Uutiset

Perustoimeentulotukihakemusten käsittelyssä viiveitä – tilanne Keravalla kuitenkin hallinnassa

ScanStockPhoto-kuvapankin kuvituskuva.
23.03.2017 klo 15:15

Perustoimeentulotukihakemusten käsittely Kelassa on ruuhkautunut runsaan hakemusmäärän takia. Hakemusten keskimäärinen käsittelyaika on tällä hetkellä noin 10 arkipäivää.

 

Kela antaa päätöksen perustoimeentulotuesta normaalisti viimeistään 7 arkipäivän kuluessa siitä, kun hakemus on saapunut Kelaan. Tämä edellyttää, että Kela on saanut myös kaikki hakemukseen tarvittavat liitteet. Jos hakemus on puutteellinen, pyydetään asiakasta toimittamaan tarvittavat liitteet, jotta hakemus voidaan ottaa käsittelyyn. Tällöin hakemus ratkaistaan 7 arkipäivän kuluessa liitteiden saapumisesta.

 

Hakemusten käsittely Kelassa on jaettu alueellisesti vakuutuspiireihin. Kerava kuuluu eteläiseen vakuutuspiiriin, jonka käsittelyaika on tällä hetkellä noin 10 arkipäivää. Myös toimeentulotukeen liittyvien laskujen käsittelyssä on ruuhkaa. Mikäli asiakkaalle tulee laskuista lisäkuluja Kelan käsittelyviiveen takia, Kela vastaa niistä.

 

Kelan verkkoasiointipalvelussa voi tarkistaa oman hakemuksen käsittelytiedot. Asiointipalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

 

Keravalla palvelee Kelan toimisto, jossa voi asioida joko ilman ajanvarausta tai varaamalla asiointiajan etukäteen. Odotustilassa palvelee myös palveluohjaaja, jonka avulla hoituu moni pienempi asia jonottamatta. Kiireellisissä tilanteissa perustoimeentulotukipäätöstä voidaan nopeuttaa siten, että osa myönnetystä tuesta voidaan antaa maksusitoumuksena ruokaan ja/tai lääkkeisiin vielä saman päivän aikana. Keravan sosiaalitoimisto ja Kelan toimisto tekee aktiivista yhteistyötä asiakasasioissa päivittäin.  

 

Kelan toimistossa asiointi tai puhelinpalveluun soittaminen eivät nopeuta hakemuksen käsittelyä. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

 

Lisätietoja:

Keravan kaupungin Sosiaali- ja terveyspalveluiden toimiala, Perheitä tukevat palvelut, vastuualuejohtaja, Erja Rainio, p. 040 318 4260

 

Lue lisää:

Näin haet toimeentulotukea

Keskimääräinen toimeentulohakemusten käsittelyaika

 

Päivitetty 23.03.2017 klo 15:18