Uutiset

Savion koululla vietettiin Para School Day -tapahtumapäivää

11.05.2017 klo 12:00

Torstaina 4.5.2017 vietettiin Savion koululla hieman erilaista liikuntapäivää. Suomen Paraolympiakomitea toteuttaa toukokuun 2017 aikana Para School Day -tapahtumapäiviä kouluissa eri puolella Suomea. Savion koulu tuli valituksi yhdeksi kahdestatoista koulusta, missä tapahtuma järjestettiin. Halukkaita kouluja tapahtumaan oli 180.

Para School Day –tapahtumassa kaikki koulun oppilaat pääsevät tutustumaan vammaishuippu-urheilijoihin ja kokeilemaan heidän kanssaan paraolympialajeja, kuten maalipalloa, pyörätuolirugbya ja –koripalloa, tarkkuuspeli bocciaa, näkövammaisten jalkapalloa ja istumalentopalloa. Savion koulun urheilijavieraana oli Antti Sinisaari, jonka lajina on pyörätuolirugby.

Tapahtuman tarkoituksena oli lisätä tietoisuutta paraolympialajeista, herättää oppilaita ajattelemaan vähemmistöjä ja olemaan suvaitsevaisempia. Tarkoituksena oli myös herätellä opettajia, että uskallettaisiin ottaa näitä lajeja mukaan koululiikuntaan. – Eräs oppilas kertoi aamulla, että eihän sit voi tehdä mitään, jos on pyörätuolissa. Tapahtuman jälkeen oppilas huomasi, ettei se olekaan näin, toisen vuosiluokan opettaja Maija Hytti kertoi.


Oppilaat nauttivat päivästä

Oppilaat pitivät tapahtumasta todella paljon, heidän ehdottomaksi suosikkilajikseen nousi vauhdikas pyörätuolirugby.  Päivän aikana huomattiin, että kun aisteja suljetaan pois, toiset aistit heräsivät. Oppilaat rauhoittuivat, kun he joutuivat toimimaan sokkoina. Kun jalat otettiin pois käytöstä, eivät samat urheilulliset oppilaat olleet ottamassa palloa kiinni, vaan muutkin oppilaat saivat vuoron. Oppilaat huomasivat, ettei vammaisuus rajoita elämää. – Ihana tapahtuma, antoi palautetta Patricia Nyambe, Savion koulun oppilas. – Paraolympialajit eivät ole minulle aiemmin tuttuja, mutta tämä osoittaa, että kehitysvammaisillakin on myös tekemistä! 

Päivitetty 11.05.2017 klo 12:29