Uutiset

Vasuista vauhtia varhaiskasvatukseen tiistaina 5.9.2017

01.09.2017 klo 00:00
Elokuun alussa otettiin käyttöön uudet paikalliset varhaiskasvatussuunnitelmat koko maassa. Uuden varhaiskasvatussuunnitelman kunniaksi vietämme Vasuista vauhtia –tapahtumaa tiistaina 5.9.2017 avoimien ovien merkeissä kaikissa kunnallisissa päiväkodeissa klo 9-11 ja 14.30-16.00 välisenä aikana. Tervetuloa tutustumaan Keravalaiseen varhaiskasvatukseen!

Opetushallitus laati kansalliset varhaiskasvatussuunnitelman perusteet lokakuussa 2016. Niiden pohjalta jokainen varhaiskasvatuksen järjestäjä on laatinut omat paikalliset varhaiskasvatussuunnitelmansa. Ne ohjaavat varhaiskasvatuksen toteuttamista ja kehittämistä päiväkodeissa, perhepäivähoidossa ja muussa varhaiskasvatuksessa.  

Ensimmäistä kertaa historiassamme meillä on asiakirja, joka määrittelee suomalaisen varhaiskasvatuksen keskeiset tavoitteet, sisällöt ja toiminnan periaatteet. Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet sekä paikalliset varhaiskasvatussuunnitelmat ovat keskeiset työkalut varhaiskasvatuksen laadun ja yhdenvertaisuuden varmistamisessa ja kehittämisessä valtakunnallisesti.  Paikallisen varhaiskasvatussuunnitelman mukaan laaditaan jokaisen varhaiskasvatuksessa olevan lapsen oma vasu.

Kerava järjesti uuden varhaiskasvatussuunnitelman ja sata vuotiaan Suomen kunniaksi Sykettä Sydämiin liikuntatapahtuman tiistaina 22.8.2017 ikäihmisille, lapsille ja heidän vanhemmilleen. Henkilöstölle uutta varhaiskasvatussuunnitelmaa esitellään lauantaina 16.9.2017 koko päivän kestävässä koulutuksessa, jossa puhujana on mm. Kirsi Tarkka opetushallituksesta. Päiväkodit järjestävät syksyn aikana vanhemmille erilaisia tapahtumia ja vanhempainiltoja, joissa esitellään Keravan varhaiskasvatussuunnitelmaa ja kerrotaan kuinka se näkyy päiväkodin toiminnassa. 

Keravan varhaiskasvatussuunnitelmaan voit tutustua täällä

Lisätietoja

Keravan kaupunki, varhaiskasvatusjohtaja Hannele Koskinen, puh. 040 318 2130

Kasvatuksen ja opetuksen toimiala
Päivitetty 01.09.2017 klo 10:00