Uutiset

​ Yhteisöllinen taloyhtiö -kisassa etsittiin taloyhtiötä, jossa järjestetään kaikille avointa yhteisöllistä toimintaa

11.02.2020 klo 10:45

Marraskuun 29. päivä vietettiin valtakunnallista välittämisen päivää, jonka tiimoilta Keravan kaupunki ja Löytävän vanhustyön työryhmä halusivat nostaa esiin yhteisöllisyyden merkityksen ja järjestivät Yhteisöllinen taloyhtiö -kisan. Kisan keskeisenä tavoitteena oli tehdä taloyhtiöiden yhteisöllisyyttä tukevaa toimintaa näkyväksi.

Kisa päättyi 31.1.2020 ja määräpäivään mennessä saatiin 3 vastausta. Lisäksi jälkikäteen saatiin vielä yhden talotoimikunnan lähettämä toimintakuvaus. Kiitämme paljon osallistuneita. Keravan kaupungin osallisuussivuille on koottu tiedot taloyhtiöiden yhteisöllisistä toimintamuodoista.

Kisan voittajaksi valittiin Nikkarinkruunun Kirvesmiehentie 4 -taloyhtiö. Voittajan vastauksessaan nousi esiin monipuolinen eri ikäryhmille suunnattu toiminta. Kilpailun sääntöjen mukaisesti tapahtumat ovat avoimia myös taloyhtiön ulkopuolisille ja osa tapahtumista on ilmoitettu sosiaalisessa mediassa.  Tärkeänä nähtiin myös se, että taloyhtiössä välitetään ikäihmisistä tarjoamalla ikäihmisille arjen tukea.

Keravalla käynnissä oleva KOKEVA-hanke, Kohtaamisia Keravan asuinalueiden ikäihmisille, pyrkii lisäämään eri asuinalueiden ikääntyneiden osallisuutta ja yhteisöllisyyttä. Kirvesmiehentiellä toteutuva yhteisöllisyys on hyvä esimerkki siitä, kuinka asukkaat voivat omalla aktiivisuudellaan lisätä asumisviihtyvyyttä asuinympäristössään. Tähän toimintaan on mahdollista lisätä säännöllisyyttä KOKEVA-hankkeessa kehitetyllä naapurikerhotoiminnalla.

Nikkarinkruunun Kirvesmiehentie 4 -taloyhtiön saunatiloissa järjestetään kaikille avoimet ystävänpäivän pullakahvit 14.2. klo 14-15. Tervetuloa paikalle tutustumaan taloyhtiön toimintaan ja asukkaisiin!

 

Keravan kaupunki & Löytävän vanhustyön työryhmä


Lisätietoja antaa tarvittaessa
Marja Veikkolainen
040 3184261
etunimi.sukunimi@kerava.fi

Katso kooste taloyhtiöiden yhteisöllisestä toiminnasta

Päivitetty 19.02.2020 klo 08:42