eAsiointi

 Kenelle?

 Keravalaisille terveyspalveluiden käyttäjille.

​Mikä?

eAsiointi on Keravan kaupungin terveydenhuollon suojattu sähköisen asioinnin palvelu. Ajanvarauspalvelua tarjotaan  ehkäisy- ja lastenneuvola asiakkaille, terveyskeskuksen omahoitajan vastaanottoon sekä  uutena palveluna kutsuntaikäisen miehen ennakkoterveystarkastus joka tehdään terveyskeskuksessa jos olet työtön tai opiskelet toisella paikkakunnalla. Palvelun kautta voi myös tarkistaa perusterveydenhuollon varattuja aikoja.

Huomioi, että vain osa ajoista on varattavissa sähköisesti. Jos sopivaa aikaa ei löydy, ota yhteys terveyskeskuksen ajanvaraukseen
puh. 09 2949 3456.

Ajanvaraus omahoitajan vastaanotolle, sähköisen palvelun kautta tehtävään ajanvaraukseenn on tarkoin määritellyt tulosyyt.

Ajan voi varata hoitajan vastaanotolle seuraavissa kiireettömissä asioissa:

  • jäykkäkouristus-kurkkumätärokotusten tehostaminen

  • lääkärin aikaisemmin määräämät injektiot sairauden hoitoon (lääke potilaalla valmiina)

  • ompeleiden tai hakasten poisto

  • korvahuuhtelu (potilaan toivotaan käyttävän korvavahaa pehmittävää ainetta 2vuorokautta edeltävästi)

Sähköisesti aikaa ei voi varata pitkäaikaissairauksien, esimerkiksi verenpainetaudin tai diabeteksen hoitamiseksi. Pitkäaikaissairauksien tutkimukset ja hoito, sekä laboratoriokokeisiin liittyvät asiat hoidetaan puhelimitse omahoitajan kautta.
Hoitajan vastaanotolle saapuvat ilmoittautuvat ITTE-ilmoittautumisautomaatilla joka ohjaa oikeaan odotustilaan.
ITTE-ilmoittautumisautomaatit sijaitsevat A-, B- ja C-aulassa.


Palvelun kautta voi tehdä ajanvarauksen myös ehkäisyneuvolan ensikäynnille (alle 25-vuotiaat) ja kierukan laiton jälkeiseen kontrolliin ehkäisyneuvolaan. Kts. tarkemmat ohjeet kohdasta "Miten?".

Mikäli olet yli 25-vuotias, ota ehkäisyasioissa yhteyttä omahoitajaan puhelimitse.

Lastenneuvolaan voi tehdä ajanvarauksen seuraaviin terveystarkastuksiin: 1v, 3v. ja 6v.

Sähköisen ajanvarauksen yhteydessä asiakkaan on mahdollista pyytää tekstiviesti muistutus varaamastaan ajasta.*)

​Miten?

Sähköistä asiointia varten potilaalle/ asiakkaalle voidaan luoda asiakkuus palveluun. Asiakkuus kirjataan tietojärjestelmään, paperista lomaketta ei tarvita. Asiakkuus voidaan luoda terveyskeskuksessa asioitaessa tai puhelimitse luotettavan tunnistautumisen jälkeen. Palvelu on käytettävissä asiakkuuden luomisen jälkeen kirjautumalla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai HST kortilla.
Asiakkuutta ei kuitenkaan tarvita omahoitajan, ehkäisyneuvolan ja kutsuntaikäisen miehen ennakkoterveystarkastuksen ajanvaraukseen tai ajanvarausten selaamiseen.
Myös omia yhteystietoja voi päivittää ilman asiakkuuden luomista.

Toisen puolesta asiointia varten on laadittava kirjallinen suostumus. Suostumus voidaan antaa täyttämällä lomake ja palauttamalla se Keravan terveyskeskukseen. Suostumuksen voi peruuttaa milloin tahansa ja siitä tulee ilmoittaa terveyskeskukseen.
Toisen puolesta asioinnin suostumus

Toisen puolesta asioinnin suostumuksen peruuttaminen 

​*) Valitessaan tekstiviestimuistutuksen asiakas antaa suostumuksensa tekstiviestin lähetykseen ja huomioi velvollisuutensa tarkistaa tietojen oikeellisuus (puhelin nro) ja vastuunsa matkapuhelimessaan olevista ajanvarauksen tiedoista.


 

Päivitetty 09.11.2020 klo 15:45