Matkailu

​Kerava on näppärän kokoinen pieni matkailukaupunki, sillä kaikkialle pääsee kävellen tai pyöräillen!  Keravalla on mahdollista nauttia tasokkaasta kulttuurista, taiteesta, urheiluelämyksistä sekä heittäytyä kiinnostavien kaupunkitapahtumien pyörteisiin.


Keravalla ollessa kannattaa poiketa ainakin näissä:


Purkutaiteen Taiteen Kotitalo

Moukaritie 2, Kerava (aukeaa heinäkuussa 2021)

Viime kesänä jättisuosion saanut Taiteen kotitalo Ahjon Moukarintiellä saa jatkoa. Vuonna 2020 purkutalossa järjestetyn, yli 90 taiteilijan toteuttaman näyttelyn näki kesän aikana yli 30 000 kävijää. Ovet tämän vuoden näyttelyyn aukeavat heinäkuun alussa!


Taiteen kotitalo – Purkutaide


Keravan Taide- ja museokeskus Sinkka

Kultasepänkatu 2, Kerava

Kansallisesti arvostetussa Taide- ja museokeskus Sinkassa esitellään ajankohtaista taidetta, muotoilun historiaa sekä keravalaista menneisyyttä. Ohjelmistossa on vaihtuvia näyttelyitä, työpajoja, luentoja ja seminaareja.


Sananmukaisesti Sinkka tarkoittaa vahvaa puuliitosta, joka on kuvattu Keravan vaakunassa. Vahvan puuliitoksen tavoin Taide- ja museokeskus Sinkka limittää taidemuseon ja kulttuurihistoriallisen museon toiminnot toisiinsa, tuo ne saman katon alle ja tarjoilee monipuolisia, yllättäviä ja raikkaita kulttuuritapahtumia. Näyttelyiden ja oheisohjelman lisäksi Sinkassa voi nauttia kahvilan ja museokaupan tarjonnasta sekä järjestää yksityistilaisuuksia pienistä kokouksista suurempiin juhliin.


sinkka@kerava.fi,  puh. 040 318 4300


Elävät juuret – Löydä uudenlainen yhteys kulttuuriin ja luontoon

Tuusulanjärven lähiseudun ainutlaatuiset taiteilijakodit, museot, ravintolat ja luontokohteet vievät sinut ajassa eläville ja hengittäville kulttuurin ja luonnon juurille. Elävät juuret- matkailusivusto kutsuu löytämään uudenlaisen yhteyden kulttuuriin ja luontoon Elävät juuret-elämysoppaan avulla. Löydä yli 40 erilaista elämystä kulttuurin, taiteen, luonnon, yhdessäolon ja hyvän ruuan parissa.


www.elavatjuuret.fi


Heikkilän kotiseutumuseo 

Museopolku 1, 04200 Kerava

Keravan keskustan läheisyydessä vehreällä, noin hehtaarin suuruisella tontilla sijaitsee entisen Heikkilän maakirjatalon 1700-luvun lopulta peräisin oleva museoitu päärakennus sekä puolentoista kymmentä muuta maatilan pihapiirin rakennusta.


Kotiseutumuseon päärakennus, muonamiehen mökki, renkitupa ja luhtiaitta ovat alkuperäisiä rakennuksia, muut museoalueen rakennukset on siirretty paikalle myöhemmin. Heikkilän kotiseutumuseon päärakennuksen interiöörinäyttely kertoo varakkaan talonpoikaistalon elämästä Keravalla 1800-luvun puolivälistä 1930-luvun alkuvuosiin saakka.


Heikkilän kotiseutumuseo | Sinkka


Keravan taiderastit

Keravan Taiderastit -kierrokseen on koottu kaupungin julkisia taideteoksia. Taiderastikierros on noin kahden kilometrin mittainen ja sen varrella on 20 julkista teosta. Lähde ihastumaan!


Keravan katutaidekartta kokoaa yhteen Keravalta löytyviä katutaideteoksia. Siis kartta käteen ja tätä kiinnostavaa taidemuotoa ihastelemaan jalan tai vaikka pyöräillen! 


Keravan kartano

Kivisillantie 12, 04200 Kerava

Keravan kartano, eli Humleberg, sijaitsee Keravanjoen rannalla kauniissa pihapiirissä. Kartanossa toimii kesän ajan kesäkahvila. Kartanon entisessä navettarakennuksessa toimii kiertotalousyhteisö Jalotus. Tällä hetkellä kartano on vuokrattu kokonaisuudessaan Jalotukselle, joten mahdolliset tiedustelut voi osoittaa heille.


Keravan kirkko

Papintie 2, Kerava

Arkkitehti Ahti Korhosen suunnittelema kirkko valmistui syystalvella 1963. Kirkko on peruskorjattu 1993. Betoni- ja tiilirakenteinen valkea kirkko edustaa modernia kirkkoarkkitehtuuriamme, jolle on ominaista pyrkimys pelkistettyihin ja toiminnallisiin tilaratkaisuihin. Valo ja valkoiset, laajat seinäpinnat luovat hiljaisuuden vaikutelmaa.


Kirkon sisustukselliseen kokonaisuuteen kuuluu myös Maisa Kaarnan kirkon 40-vuotisjuhlaan suunnittelema Lupaus-ryijy saarnatuolin yläpuolella sekä arkkitehti Ahti Korhosen suunnittelema lähetyskynttelikkö.

puh. 0400 378 080


Galleria Alli

Paasikivenkatu 9, Kerava

Galleria Alli näyttelykalenteri – Taideyhdistys KuumArt ry

puh. 040 846 3469

Päivitetty 05.08.2021 klo 14:56