Allmän information

​KERVO - EN LITEN STOR STAD

Kervo är en lummig och trygg stad som erbjuder ett stort utbud av tjänster. Kervo välkomnar alla! Till Kervo tar man sig lätt med tåg, bil eller cykel. Direktbanan Kervo-Lahtis har gjort trafikförbindelserna ännu smidigare. På sommaren kan man resa med museitåget från Kervo till Borgå! Lahtis motorväg löper längs stadens östra kant. De tvärgående förbindelselinjerna går via Borgå till St. Petersburg samt via Tusby och Nurmijärvi till Tavastehus och Tammerfors. Grannkommunerna Träskända, Tusby, Sibbo och Vanda ligger knappt ett stenkast bort. Också Helsingfors ligger på bara 30 kilometers avstånd. Med tåg tar resan till Helsingfors bara ungefär 20 minuter.

Kervo är en trygg och trevlig stad, där man tar hand om människorna och miljön. Här kan du välja att bo i ett hemtrevligt egnahemsområde eller i stadens moderna centrum. Kervo är uppdelat i stadsdelarna Ytterkervo, Överkervo, Sompio, Kaleva, Lapila, Ahjo, Kannisto, Koivikko, Sorsakorpi, Savio, Kaskela, Jokivarsi och centrum. Som Kervobo kan du njuta av möjligheten att utöva mångsidiga motionsformer samt ett livligt kulturutbud. 

Det prisbelönta promenadcentrumet och de lummiga parkerna är Kervobornas mötesplatser

Centrum i Kervo är tätbebyggt och gågatan i centrum är stängd för fordonstrafik. Gågatan Kauppakaari som anlades i början av 1980-talet påminner om mellaneuropeisk stil. Idag är gågatan nästan en kilometer lång. Den utgör centrum för butiker och annat affärsliv. Den fungerar också som fest-, marknads- och festivalplats. Gågatan har som helhet belönats med Finlands Arkitektförbunds SAFA-pris.

Kervos parkanläggningar har också fått mycket uppskattning och belönats med det riksomfattande Gröna Året-priset. Kervo har även satsat på att den lätta trafiken ska fungera smidigt. För fotgängarnas och cyklisternas trygghet har man byggt ett ungefär 70 km långt nätverk av lätta trafikleder. Den aktiva utvecklingen av den lätta trafiken har lett till att Liikennesuunnittelun Seura ry har delat ut Tienviitta-priset till Kervo.

Kervo är en stad för kulturen - vi är en stad med hemkänsla och ett stort hjärta där alla har sin plats.

Päivitetty 27.04.2022 klo 10:15