Solbacken

Solbacken som ligger mitt i centrum är en lummig och trivsam oas, som lockar besökare året runt. På Solbacken kan man ha med sig picknick-korg eller bara njuta av de vackra blomsterrabatterna. Där finns också en täckt scen, som fungerar som arena för många stadsevenemang.

 

Kervos egen Walk of Fame

Parkleden på Solbacken pryds av stjärnformade namnskyltar. Det är Kervos "Walk of Fame", stjärnor och celebriteter från Kervo har sin namnskylt där.

 

Kervo-stjärnan är ett erkännande, som delas ut åt personer eller grupper som verkar inom kultur och idrott, och som har fört fram Kervo inom media på ett positivt och världsomspännande sätt.

 

Stjärnorna tändes på Solbacken första gången 2004. Den dåvarande utvecklingsdirektören och nuvarande stadsdirektören, Petri Härkönen, kom på idén med stjärnfältet. Stjärnorna är tillverkade av ljusgråa granitplattor, som på mitten pryds av en stålplatta med namngravyr. Under årens lopp han antalet stjärnor ständigt ökat.

 

Olika personer har valt ut stjärnpersonerna. Det är inte alltid samma personer som väljer stjärnpersoner, utan de byts ut emellanåt.

Päivitetty 31.07.2014 klo 10:16