Koti Keravalla - yleistietoa KeravastaKoti Keravalla - yleistietoa Keravasta

Hienoa, että löysit tiesi Keravan parhaimpien palojen ääreen! Jos kävit osastollamme Lohjan Asuntomessuilla tänä kesänä, tägää meidät somekuviisi @cityofkerava, #asuntomessut2024.


Kutkutteleeko mielessäsi muutto tai oman kodin rakentaminen Keravalle? Pohditko millainen Kerava mahtaa olla kotikaupunkina tai mitä tekemistä ja kokemista meiltä täältä löytyy vierailijoille? Tältä sivulta löydät koottuna tietoa Keravasta. Toivottavasti saamme sinut tänne meille suureen pieneen kaupunkiimme asumaan, vierailemaan tai työskentelemään! Lämpimästi tervetuloa!


Kerava on pieni suuri kaupunki, jossa arki on onnellista ja toimivaa 

Kodikas Kerava toivottaa kaikki tervetulleiksi asumaan, vierailemaan ja viihtymään! 


Lukuisat kulttuuririennot, luonnon läheisyys, monipuoliset harrastusvaihtoehdot, hyvät liikuntamahdollisuudet sekä toimivat palvelut tekevät asumisesta Keravalla viihtyisää. Meiltä löytyy myös kirjasto ja kansallisesti arvostettu taide- ja museokeskus Sinkka. Uimaankin Keravalla pääsee uudessa Aurinkoisessa uimahallissa ja sen pihalla sijaitsevassa sympaattisessa maauimalassa. Ja kaikki tämä kävelyetäisyyden päässä toisistaan! 


Kerava onkin pinta-alaltaan vain 30,9 km² suuruinen urbaani kaupunki, jossa arkeaan elää melkein 38 000 asukasta. Se on Suomen kolmanneksi tiheiten asuttu kaupunki.


Kerava sijaitsee keskeisellä paikalla Keski-Uudellamaalla. Keravalle on helppo tulla eri suunnista niin junalla, autolla kuin pyörälläkin. Naapurimme Järvenpää, Tuusula, Sipoo ja Vantaa ovat aivan kivenheiton päässä. Eikä Helsinkiinkään ole kuin 30 kilometriä matkaa - junalla sinne ja sieltä meille hurauttaa vain 23 minuutissa.


Kerava on yhteisöllinen pikkukaupunki, jossa pidetään huolta ihmisistä ja ympäristöstä. Keravalaisena pääset nauttimaan myös monipuolisista vireästä kulttuuritarjonnasta.


Keravan kaupungin tunnuslause on "Hyvän elämän kaupunki". Se tarkoittaa, että haluamme rakentaa kotoisan kokoisesta ja sydämeltään suuresta Keravasta kaupungin, jossa kaikkien on hyvä elää ja viettää aikaa.


Asuntomessut 2024

Keravan Kivisillan alueella hienossa kartanoympäristössä järjestetään Asuntomessut vuonna 2024.
Alue sijoittuu vehreään kulttuurimaisemaan noin kilometrin päähän pääradan asemasta ja Keravan keskustan palveluista, tukeutuen hyviin kevyen liikenteen reitistöihin. 


Alueelle rakentuu sekä kerrostaloja että pientaloja, joiden rakentamisessa kannustetaan erityisesti puurakentamiseen. Pihoilla panostetaan vehreyteen ja hyötykasviviljelyyn.


Lisätietoa Asuntomessujen nettisivuilta – Asuntomessut 2024 Keravalla
Tietoa Asuntomessualueen asemakaavoituksesta ja sen etenemisestä


Asuminen 

Jos haaveilet omasta kodista, pihanurmesta ja asumisesta luonnon lähellä, niin tule Keravalle! Keravalla voit asua kodikkaalla pientaloalueella tai kaupunkikeskustassa palveluiden äärellä. Meiltä löytyy niin viihtyisiä vanhempia asuinalueita, kuin uudisrakentamisen keskuksiakin.


Mikäli haaveilet oman kodin rakentamisesta Keravalle löydät lisätietoja rakentamisesta, tonteista ja tonttihauista nettisivuiltamme. 


Rakentaminen ja tontit Keravalla
Tulevat omakotitaloalueet Keravalla


Päiväkodit ja koulut

Kerava on lapsiperheystävällinen kaupunki, jossa toimii 19 kunnallista ja 9 yksityistä päiväkotia. Varhaiskasvatus Keravalla on laadukasta ja lapset viihtyvät meillä. Yksityiset päiväkodit ovat profiloituneet kieliin, liikuntaan sekä taiteeseen, joten vaihtoehtoja on monipuolisesti.


Keravalta löytyy yhdeksän alakoulua, joista yksi on ruotsinkielinen, neljä yläkoulua sekä Keravan lukio luonnontieteis-matemaattisine linjoineen. Vasta valmistunut Keravanjoen koulu tarjoaa huikeat puitteet esi- ja perusopetukseen ja lisäksi rakennuksessa tulee toimimaan myös kaupunkilaisia laajasti palveleva monitoimitalo ja sen pihapiirissä oleva ulkoliikuntatarjonta on mittaluokassaan Keravalla ainutlaatuinen.


Päiväkodit ja oppilaitokset


Monipuoliset harrastusmahdollisuudet

Kerava tarjoaa runsaan valikoiman erilaisia harrastusmahdollisuuksia niin liikunnan, taiteen ja kulttuurin, kuin musiikinkin parissa. Suurin osa harrastusmahdollisuuksista on keskittynyt keskustan läheisyyteen. Parasta onkin, että miltei jokaiseen harrastukseen pääsee kulkemaan pyöräillen tai kävellen. Ajomatka Keravan päästä päähän kestää vain noin 12 minuuttia, joten harrastuskuljetukset autollakaan eivät vie kaikkea aikaa arki-illoista.


Keravalla toimii noin 50 liikunta- ja urheiluseuraa, joten mieleisensä lajin löytäminen ei ole vaikeaa. Keravalla voi harrastaa muun muassa uintia, jääurheilulajeja, jalkapalloa, yleisurheilua, tanssia, tennistä, hiihtoa, ulkoilua, voimailu- ja budolajeja. Keravalta löytyy myös useita kuntosaleja ja esimerkiksi crossfit-treenisali.


Muun muassa nämä toimijat tarjoavat monipuolisia harrastusmahdollisuuksia eri ikäisille:

Keravan tanssiopisto
Keravan kuvataidekoulu 
Vekarateatteri 
Keravan musiikkiopisto 


Lisäksi Keravan opisto tarjoaa runsaan valikoiman kursseja ja luentoja ympäri vuoden, joista löytyy takuulla jokaiselle jotakin.


Ulkoilu ja liikunta

Keravalla liikuntapalvelut ja liikuntapaikat ovat lähellä ja helposti saavutettavissa. Monipuolisille harrastuspaikoille pääsee helposti kävellen ja pyöräillen sekä julkisilla kulkuneuvoilla. Keravan kaupunki ylläpitää yli 90 liikuntapaikkaa, joissa on laajat mahdollisuudet liikkua ja ulkoilla. Keravan aktiivinen seurakenttä tarjoaa kilpa- ja harrastetoimintaa lähes 40 erilaisesta liikuntalajista.


Kalevan urheilupuistossa sijaitsevat muun muassa jäähalli, lämmitetty tekonurmi, uimahalli ja kaupungin kesäinen keidas, maauimala. Keinukallion urheilupuisto puolestaan kutsuu ulkoilemaan niin kesällä kuin talvellakin. Keravalaiset virkistäytyvät monipuolisilla ja laadukkailla puisto- ja viheralueilla, jotka ovat kaikkien keravalaisten helposti saavutettavissa. Muun muassa Haukkavuoren luonnonsuojelualue ja Ollilanlammen virkistysalue ovat kiinnostavia luonto- ja retkikohteita.


Keravan kaupungin liikuntapalvelut


Kulttuuri

Keravan kaupungissa kulttuuria piisaa! Kaupungin kulttuuripalvelut edistää, koordinoi ja järjestää nykyaikaista ja laadukasta kulttuuritoimintaa eri taiteenaloilla. Keravan kaupungin järjestämiä vuosittaisia tapahtumia ovat muun muassa Keravan päivä, Sirkusmarkkinat sekä kaupunkilaisten kesäkirppis. Lisäksi erilaiset yhdistykset järjestävät Keravalla tapahtumia. Keravalla juhlitaan esimerkiksi Valkosipulifestivaaleja ja Kerava jazzeja.


Keravan taide-ja museokeskus Sinkka
Elävät juuret-museomatkailua Tuusulanjärven lähiseudulla
Matkailu - Keravan kaupunki


Sosiaali- ja terveyspalvelut

Sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilaiset Keravalla ovat olemassa sinua varten, aina kun tarvitset neuvoa, apua tai tukea. Palvelemme keravalaisia vauvasta vaariin, elinkaaren jokaisessa vaiheessa. Toimipisteemme ovat lähellä toisiaan ja meillä pystyt hoitamaan asioitasi helposti myös sähköisesti.


Sosiaali- ja terveyspalveluissamme on eteenpäin tähtäävä kulttuuri, emmekä jää lepäämään laakereillamme. Haluamme tarjota parasta, mitä maassa on tarjolla ja kuntalaisten kuuleminen on palveluidemme kehittämisen ytimessä.


Keravan sosiaali- ja perhepalvelut
Keravan terveyspalvelut


Kerava työnantajana

Meillä Keravalla on ammattitaitoista henkilöstöä, ja tuotamme palvelut erinomaisella palveluasenteella. Arvostamme toistemme työtä ja osaamista. Kannustamme jokaista ottamaan vastuuta ja osallistumaan aktiivisesti työnsä kehittämiseen. 


Ajattelemme, että mahdollistamalla henkilöstön aktiivisen roolin vaikutamme työhyvinvointiin ja työn mielekkääksi kokemiseen. Haluamme siksi vahvistaa kokeilukulttuuria: kannustamme henkilöstöämme toimimaan rohkeasti ja löytämään uudenlaisia toimintatapoja.


Keravalla työskentelee noin 1900 loistotyyppiä! Mikäli sinäkin haluaisit osaksi tätä porukkaa, kurkista avoimet työpaikkamme ja lisätietoja Keravan kaupungista työnantajana.

Keravan_Päivä_13062021_c_Petri_Anttila_MG_3067_web.jpg

Päivitetty 20.05.2022 klo 15:09