Maahanmuuttajille

Keravan kaupungin maahanmuuttajapalvelut vastaa kuntaan muuttavien kansainvälistä suojelua saavien pakolaisten alkuvaiheen kotouttamisesta, kuten ohjauksesta ja neuvonnasta.

Kaupunki tekee tiivistä yhteistyöstä muiden maahanmuuttajapalveluja järjestävien viranomaisten kanssa. Kaupunki toteuttaa maahanmuuttajien sosiaalipalvelut yhteistyössä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kanssa. Kiintiöpakolaisten vastaanotossa yhteistyökumppaneina ovat Uudenmaan ELY-keskus sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialue.

Keravalaiset maahanmuuttajat saavat matalan kynnyksen neuvontaa ja ohjausta monikulttuurisessa toimintakeskus Topaasissa. Topaasi järjestää suomen kielen keskusteluryhmiä sekä antaa ohjausta, neuvontaa ja tukea elämän eri asioissa. Topaasin ohjaajien lisäksi maahanmuuttoa ja kotouttamista koskevissa asioissa palvelee maahanmuuttajapalveluiden esihenkilö.

Topaasi

Asiointi ilman ajanvarausta maanantaista torstaihin klo 9–11 ja 12–16 sekä perjantaisin klo 9–11 ja 12–14.

Asiointi ajanvarauksella tarvittaessa.
Käyntiosoite: Aleksis Kiven tie 4, 1. kerros 040 318 2399 040 318 4252

Tietoa Ukrainasta saapuville

Moni ukrainalainen on joutunut pakenemaan kotimaastaan Venäjän hyökättyä maahan helmikuussa 2022. Löydät tietoa muun muassa ukrainalaisten sosiaali- ja terveyspalveluista sekä varhaiskasvatukseen ja peruskouluun ilmoittautumisesta verkkosivuiltamme.