Ukrainan tilanne

Moni ukrainalainen on joutunut pakenemaan kotimaastaan Venäjän hyökättyä maahan 24.2.2022. Osa Ukrainasta paenneista on myös asettunut asumaan Keravalle ja kaupunki on varautunut vastaanottamaan lisää Keravalle saapuvia ukrainalaisia. Tälle sivulle on koottu tietoa Ukrainasta Keravalle saapuville, sekä kaupungin ajankohtaisia uutisia Ukrainan tilanteesta.

Vallitsevasta maailman tilanteesta huolimatta on hyvä muistaa, ettei Suomeen kohdistu sotilaallista uhkaa. Keravalla on edelleen turvallista asua ja elää. Kaupunki kuitenkin seuraa Keravan turvallisuustilannetta tiiviisti ja varautuu erilaisiin vaara- ja häiriötilanteisiin. Jos haluat tietää lisää kaupungin varautumisesta ja turvallisuudesta, lue lisää aiheesta verkkosivuillamme: Turvallisuus.

Ukrainasta Keravalle saapuneille

Sinun kannattaa hakea tilapäistä suojelua. Voit hakea tilapäistä suojelua poliisilta tai rajaviranomaiselta.

Tutustu toimintaohjeisiin Maahanmuuttoviraston sivuilla. Sivulla on ohjeet myös ukrainan kielellä.
Kun saavut Ukrainasta Suomeen (maahanmuuttovirasto).

InfoFinland-sivustolta löydät tietoa Suomessa asumisesta. Monikielinen sivusto on käännetty myös ukrainan kielelle. Infofinland.fi.

Keravalla toimiva toimintakeskus Topaasi on matalan kynnyksen neuvonta- ja ohjauspiste kaikille keravalaisille maahanmuuttajille. Topaasissa voi saada palvelua myös venäjän kielellä.

Topaasi

Asiointi ilman ajanvarausta maanantaista torstaihin klo 9–11 ja 12–16 sekä perjantaisin klo 9–11 ja 12–14.

Asiointi ajanvarauksella tarvittaessa.
Käyntiosoite: Aleksis Kiven tie 4, 1. kerros 040 318 2399 040 318 4252

Ukrainalaisten oikeus sosiaali- ja terveyspalveluihin

Jos olet turvapaikanhakija tai tilapäisen suojelun piirissä, on sinulla samat oikeudet terveydenhuoltoon kuin kuntalaisillakin. Silloin saat sosiaali- ja terveyspalveluja vastaanottokeskuksesta.

Kaikilla kunnan alueella oleskelevilla on oikeus kiireelliseen hoitoon oleskelustatuksesta riippumatta. Keravalla kiireellisistä sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialue.

Suomessa työskentelevillä henkilöillä on pääsääntöisesti oikeus terveydenhuoltoon joko asuinkunnassa tai työterveyshuollossa.

Ilmoittautuminen varhaiskasvatukseen

Saat lisätietoa ja apua varhaiskasvatuspaikan hakemiseen ja esiopetukseen ilmoittautumiseen varhaiskasvatuksen asiakaspalvelusta. Erityisesti Ukrainasta tulevien perheiden varhaiskasvatusta ja esiopetusta koskevissa asioissa voit olla yhteydessä Heikkilän päiväkodinjohtajaan.

Varhaiskasvatuksen asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun soittoaika on ma–to klo 10–12. Kiireellisissä asioissa suosittelemme soittamaan. Ota yhteyttä sähköpostitse kiireettömissä asioissa. 0929 492 119 varhaiskasvatus@kerava.fI

Ilmoittautuminen peruskouluun

Ilmoita lapsesi kouluun täyttämällä valmistavan opetuksen ilmoittautumislomake. Täytä jokaisesta lapsesta oma lomake.

Löydät lomakkeen englanniksi ja suomeksi Sähköinen asiointi-osiosta. Lomakkeet ovat sivulla Perusopetukseen ilmoittautuminen -otsikon alla. Kasvatuksen ja opetuksen sähköinen asiointi ja lomakkeet.

Palauta lomake sähköpostin liitteenä alla olevia yhteystietoja käyttäen. Voit olla yhteydessä myös, jos sinulla on jotain kysyttävää ulkomailta muuttaneiden oppilaiden kouluun ilmoittautumisesta.

Voit täyttää ja palauttaa valmistavan opetuksen lomakkeen myös Keravan asiointipisteessä.

Keravan asiointipiste

Aukioloajat:
ma–to klo 8–17.30
pe klo 8–12
Arki- ja juhlapyhien aattoina piste palvelee klo 8–15 (ma–to)

Poikkeukset:
Ke 25.1. klo 8-16
To 26.1. klo 8-15
Käyntiosoite: Sampolan palvelukeskus, 1.kerros
Kultasepänkatu 7
04250 Kerava
09 2949 2745 asiointipiste@kerava.fi