Lukuviikko

Kansallista Lukuviikkoa vietetään huhtikuussa 17.4.–22.4.2023. Keravan kaupunki osallistuu Lukuviikkoon koko kaupungin voimin järjestämällä ohjelmaa esimerkiksi kirjastossa. Kerava kutsuu myös kaupunkilaiset suunnittelemaan ja järjestämään ohjelmaa Lukuviikkoon!

Lukuviikko on Lukukeskuksen vuosittain järjestämä kansallinen teemaviikko, jonka teemana on tänä vuonna lukemisen monet muodot, kuten eri mediat, medialukutaito, kriittinen lukutaito, äänikirjat sekä uudenlaiset kirjallisuuden formaatit. 

Osallistu Lukuviikon suunnitteluun tai järjestämiseen

Kaupunki toivoo runsain joukoin osallistujia Lukuviikon suunnitteluun ja järjestämiseen. Jokainen yhteisö ja toimija voi itse päättää millä tavoin osallistuu Lukuviikkoon.

Vastaa Webropol-kyselyyn

Lukuviikon ohjelmaan, suunnitteluun ja järjestämiseen pääsee osallistumaan vastaamalla lyhyeen kyselyyn. Avaa Webropol-kysely.

Kyselyssä pääset vastaamaan seuraaviin kysymyksiin

  • millaista ohjelmaa haluaisit lukuviikolla nähdä tai millaiseen ohjelmaan haluaisit osallistua?
  • haluatko itse olla mukana järjestämässä ohjelmaa tai osallistua muulla tavalla? Miten?
  • haluatko yhteistyökumppaniksi Lukuviikolle? Miten osallistuisit?
  • kenelle antaisit palkinnon ansioista lukutaitotyössä tai kirjallisuudessa?

Keravan Lukuviikko huipentuu lauantaina 22.4. Lukufestareihin. Lukufestareilla palkitaan lukutaitotyössä tai kirjallisuuden saralla ansioituneita henkilöitä. Kuka on kantanut kortensa kekoon lukutaidon ja lukuinnon lähettiläänä? Kuka on vinkannut kirjoja, vetänyt ryhmiä, opettanut, neuvonut ja ennen kaikkea kannustanut lukemaan? Vapaaehtoiset, opettajat, kirjailijat, toimittajat, podcastaajat… kaupunkilaiset saavat ehdottaa!

Lukuviikon ohjelma

Lukuviikon ohjelma täydentyy tälle sivulle kevään mittaan.

Seuraa somessa

Sosiaalisessa mediassa Lukuviikkoon osallistutaan aihetunnisteilla #KeravaLukee #KeravanLukuviikko #KeravanKirjasto #Lukuviikko23