Ohjatut ryhmät ja muut palvelut

Liikuntapalvelujen ja Keravan Opiston kurssit

Keravan liikuntapalvelut ja Keravan Opisto järjestävät ohjattua liikuntaa kaiken ikäisille. Liikuntakurssien tiedot ja ilmoittautumisohjeet löydät Vapaa-aika Keravalla -esitteestä, joka julkaistaan kaksi kertaa vuodessa sekä Keravan Opiston sivuilta.

Tutustu kevään 2023 liikuntakursseihin: verkkokurssit sivuilla 30-31 ja lähikurssit alkaen sivulta 58:

Ohjattuun liikuntaan osallistujan muistilista:

 • Ota kursseille mukaan oma pyyhe jumppamaton hikisuojaksi. Huomioithan, että pukuhuone- ja peseytymistiloja ei ole käytettävissä Sampolan palvelukeskuksessa ja Keravanjoen koulun peilisalissa.
 • Koulujen syys- ja talvilomaviikolla ei ole tunteja.
 • Keravan kaupungilla on tapaturmavakuutus, joka kattaa mahdolliset tapaturmat kaupungin järjestämissä tilaisuuksissa. Tapaturman sattuessa hakeudu hoitoon vuorokauden sisällä. Säilytä mahdolliset maksukuitit. Ota mahdollisimman nopeasti yhteyttä liikuntapalvelujen tai Keravan Opiston toimistoon, josta saat ohjeet jatkotoimenpiteitä varten.

Senioreiden lähiliikunta

Senioreille on tarjolla tuolijumppaa ja sauvakävelyryhmiä eri puolilla kaupunkia. Toimintaan osallistuminen on maksutonta, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Ryhmiä ohjaavat koulutetut vertaisohjaajat.

 • Kevätkausi alkaa maanantaina 9.1.2023

  • Jaakkolan koulu, Jokelantie 8
   tuolijumppa maanantaisin klo 10
  • Budosali, Eerontie 1
   kuntojumppa tiistaisin klo 11.15
   asahi tiistaisin klo 12.30
   kuntojumppa perjantaisin 12
   jooga perjantaisin (27.1. alkaen) 13.30
  • Keskusta, lähtö toriaukiolta
   sauvakävely tiistaisin klo 10 ja lauantaisin klo 11
  • Kalevan kylätalo (entinen Kalevan nuorisotila Häkki), Loitsutie 1
   tuolijumppa keskiviikkoisin klo 13
  • Kalevan K-market, Kalevankatu 65
   sauvakävely torstaisin klo 12

Lisätietoja senioriliikunnasta

Liikuntaparkkitoiminta

Keravan jäähallilla perjantaisin 20.1. alkaen klo 9-11.00 järjestettävä liikuntaparkkitoiminta on tarkoitettu 2-5-vuotiaille kotihoidossa oleville lapsille. Toiminta on perheille maksutonta, kotihoitoa tukevaa palvelua.

Parkki alkaa klo 9.00 jäähallin kahviosta, jossa ohjaajat ottavat lapset vastaan. Parkki päättyy klo 11.00 samaan paikkaan.

Parkin toiminnasta vastaa Untolan leikkikoulun henkilökunta. Toiminnan järjestää Keravan kaupunki ja tilat tarjoaa Keravan liikuntapalvelut. Liikuntaparkki noudattaa Keravan esiopetuksen työ- ja loma-aikoja. Osallistujat on vakuutettu järjestäjän toimesta.

Liikuntaparkkiin tulee ilmoittautua joka viikko etukäteen soittamalla ohjaajalle kuluvan viikon torstaihin klo 12.00 mennessä. Parkkiin otetaan kerralla max. 10 lasta. Varauksen yhteydessä tiedotetaan kuluvan viikon ohjelmasta, tarvittavasta vaatetuksesta sekä varusteista. Jokaiselle kerralle tarvitaan mukaan oma nimikoitu juomapullo valmiiksi täytettynä.

Liikuntaneuvonta ja hyvinvointimentorointi

Liikuntaneuvonnan tavoitteena on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisääminen. Maksuttoman neuvonnan avulla saat keinoja ja motivaatiota rutiinien ja pinttyneiden elintapojen muutokseen. Liikuntaneuvoja auttaa sinua löytämään elämäntilanteeseesi sopivia, innostavia ja helposti omaksuttavia keinoja arkisen liikunnan lisäämiseen.

Neuvonnan kesto vaihtelee muutamasta kerrasta useampaan kuukauteen, jonka aikana voidaan esimerkiksi kokeilla erilaisia liikkumismuotoja sekä käydä läpi muitakin hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä. Tapaamiset ja yhteydenpitotavat sovitaan neuvonnan alkaessa. Seuranta on tärkeä osa liikuntaneuvontaa, ja asetettuja tavoitteita tarkkaillaan aktiivisesti yhdessä liikuntaneuvojan kanssa.

Liikuntaneuvontaan voit saada lähetteen terveydenhuollon kautta tai voit varata ajan itse.