Kohdennettu ja jalkautuva nuorisotyö

Kohdennettu nuorisotyö

Kohdennettu nuorisotyö on lasten, nuorten ja heidän perheidensä tueksi tarkoitettua työtä, jota Keravalla toteutetaan esimerkiksi kouluilla, nuorisotiloilla ja nuorten suosimilla vapaa-ajanviettopaikoilla. Toimintamuotoja ovat muun muassa jalkautuva työ, pienryhmätoiminta ja erilaiset kouluilla tapahtuvat ohjatut toiminnat.

Nuorisopalvelut tekee tiivistä yhteistyötä Ohjaamon, Onnilan, Keravan oppilashuollon, etsivän nuorisotyön, lastensuojelun sekä muiden kuntien ja kaupunkien toimijoiden ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Walkers-toiminta

Walkers-toiminta yhteistyössä Aseman Lapset ry:n kanssa jatkuu Keravalla myös syksyllä 2023. Walkers-toiminta on erityisnuorisotyötä, jonka tarkoituksena on tavoittaa nuoria siellä missä he liikkuvat. Nuoret kohdataan heidän omassa ympäristössään ja ohjataan tarvittaessa erilaisten tukipalveluiden piiriin. Toiminnassa hyödynnetään liikkuvaksi nuorisotilaksi muokattua Kerbiili/Walkers-matkailuautoa.

Kerbiili/Walkers-auto

Kesän ajan nuorisotyöntekijöitä pääsee tapaamaan liikkuvaksi nuorisotilaksi muokatulla Kerbiili/Walkers -matkailuautolla! Walkers-toiminnassa pysähdyspaikat päätetään tarpeen mukaan ja nuoret voivat myös kutsua auton luokseen niin puhelimitse (040 318 4553) kuin sosiaalisen median kautta. Tervetuloa rohkeasti juttelemaan! Walkers-toimintaa toteutetaan kesän ajan tiistaista lauantaihin, klo 17 alkaen.

Walkers-toiminnassa jalkautuvaa nuorisotyötä toteutetaan aina pareittain. Työntekijöillä on tunnistettavat liivit, ja he kulkevat nuorisopalveluiden tunnistettavalla autolla. Walkers-toimintaa voidaan toteuttaa myös Keravan ulkopuolella yhteistyössä muiden kuntien kanssa. Walkers painottuu viikonloppuihin, juhlapyhien aattoihin ja nuorille merkittäviin päiviin kuten koulujen päättymispäivä.

Walkers-aikataulu

Ti klo 17:00–21:00 kesäkautena
Ke klo 17:00–21:00 kevät- ja kesäkautena
To klo 17:00–21:00 kevät- ja kesäkautena
Pe klo 17:00–23:00 ympäri vuoden
La klo 17:00–22:00 ympäri vuoden

Yhteystiedot:

jalkautuvat@kerava.fi