Juhlavuoden ohjelma – tule mukaan!

Juhlavuoden ohjelmaa rakennetaan vahvassa yhteistyössä kaupunkilaisten kanssa. Etsimme mukaan erilaisia toimijoita – henkilöitä, yhdistyksiä, yrityksiä ja vapaita ryhmiä - toteuttamaan elävää ja monipuolista ohjelmaa.

Esimerkkejä juhlavuoden ohjelmatarjonnasta ovat esimerkiksi kaupunkitapahtumat, Uuden ajan rakentamisen festivaali URF sekä asukkaiden tai järjestöjen toteuttamat omat tapahtumat. Lisäksi kaupungissa toteutetaan merkittävä Purkutaide-näyttely.

Ilmoita tapahtumasi tai ohjelmasisältösi mukaan juhlavuoteen

Onko sinulla idea tai ajatus ohjelmasisällöstä? Pääset ilmoittamaan ohjelmasi mukaan sähköisen lomakkeen kautta: Webropol-lomake. Ohjelmaa voi ilmoittaa hyvissä ajoin ennen juhlavuotta, mutta myös juhlavuoden aikana. Kaikki ilmoitetut ohjelmat käydään läpi ja ilmoittautuneisiin tahoihin ollaan yhteyksissä. Kun ohjelma on hyväksytty mukaan juhlavuoden ohjelmistoon, pääset lisäämään tapahtumasi kaupungin yhteiseen tapahtumakalenteriin sekä saat käyttöösi juhlavuoden tunnuksen.

Sinulla ei tarvitse olla vastauksia valmiina, vaan kaupunki auttaa tapahtumapaikan, tarvikkeiden ja viestinnän kanssa. Tapahtumia voi järjestää joka puolella Keravaa. Kaupungin kautta voit myös saada käyttöösi esiintymispisteen, jossa on valmiina lava, äänentoisto sekä äänihenkilö. Ohjelma voi tapahtua kerran tai useammin vuoden aikana.

Visuaalinen ilme ja viestinnällinen tuki

Kaupunki tukee yhteistyötapahtumien järjestäjiä juhlavuoden viestinnällisesti. Juhlavuoden tapahtumat kootaan saman kokonaisuuden alle kaupungin tapahtumakalenteriin: tapahtumat.kerava.fi. Kaikki tapahtumanjärjestäjät pääsevät itse lisäämään tapahtumansa kalenteriin sekä hyödyntämään sidosryhmille suunnattua juhlavuoden logomateriaalia maksutta.

Kaupunki tarjoaa neuvoja juhlavuoden tapahtumien ja tapahtuma-avustusten hakemiseen erilaisten klinikoiden ja infotilaisuuksien avulla. Nämä tilaisuudet lisätään kaupungin tapahtumakalenteriin ja ne linkitetään myös tälle sivulle.

Juhlavuoden sidosryhmätunnuksen käyttäminen

Tapahtumia ja ohjelmia järjestävät tahot saavat käyttöönsä juhlavuoden tunnuksen sen jälkeen kun ohjelma on ilmoitettu mukaan Webropolissa.

Keravalla toimivat yritykset voivat tuottaa omia, juhlavuoteen liittyviä tuotteita ja maksutta hyödyntää näiden markkinoinnissa kaupungin laatimaa juhlavuoden sidosryhmätunnusta. Juhlavuoden tuotteissa käytettävästä logosta tulee sopia erikseen kaupungin elinkeinojohtajan kanssa. Yhteystiedot löytyvät tämän sivun lopusta.

Kriteerinä juhlavuoden tunnuksen saamiseksi on, että ohjelmissa tai tuotteissa ei saa esiintyä minkäänlaisia syrjiviä tai asiattomia elementtejä.

Juhlavuoden avustukset

Juhlavuoden ohjelma-avustusta voi hakea 1.-30.9.2023. Lisäksi kaupunkilaisten omaehtoisen toiminnan avustuksella voi rahoittaa juhlavuoden ohjelmaa. Kaupunki jakaa apurahoja juhlavuoden sisältöjen toteuttamiseen yhteensä 30 000 euroa.

  • Avustusta voi hakea keravalainen yksityishenkilö, työryhmä tai rekisteröimätön yhdistys.
  • Avustusta voi hakea yhdistys, yhteisö, säätiö, osuuskunta tai osakeyhtiö, joiden toiminnan voidaan katsoa olevan yleisesti hyödyllistä.
  • Projekti, tapahtuma tai tilaisuus tulee järjestää vuoden 2024 loppuun mennessä.
  • Juhlavuoden ohjelman keskiössä on kaupunkilaisten osallisuus ja omaehtoinen toiminta.

Lue lisää juhlavuoden avustuksista, myöntöperiaatteista sekä käsittelystä ja jätä hakemus: Avustukset

Tule mukaan avustusklinikalle

Tarvitsetko apua hyvän avustushakemuksen tekemiseksi? Neuvomme hakijoita kulttuurin avustusklinikoilla. Järjestämme syksyn ensimmäisen avustusklinikan 13.9. klo 15-18. Toinen avustusklinikka yleisesti kulttuuriavustuksista järjestetään marraskuussa. Tervetuloa!

Ota yhteyttä

Juhlavuoden viestintä

Ohjelmaideat ja avustukset

Yritysyhteistyö