Terveyskeskuspäivystys

 Keravan terveyskeskuspäivystys on auki virka-aikana klo 8-16.  Lääkäripäivystyksen lisäksi päivystyksessä on sairaanhoitajan vastaanotto. Sairaanhoitajan vastaanotolla (odotustila 8)  hoidetaan pieniä vammoja ja tapaturmia, hyönteisten pistoepäilyjä, selvitetään flunssa- ja vatsatautioireita jne. Sairaanhoitajan vastaanotto toimii ilman ajanvarausta klo 8-15.00 ja edeltävää puhelinsoittoa ei tarvita. Vuoronumero sairaanhoitajan vastaanotolle noudetaan odotustila 9:stä (samassa odotustilassa kuin päivystys on).  Kiireettömissä asioissa tulee ottaa yhteyttä omahoitajaan.

Ilta, yö ja viikonloppupäivystys sekä juhlapyhien päivystys on Vantaan terveyskeskuspäivystyksessä (Peijaksen sairaalan yhteydessä), niille potilaille, jotka eivät sairautensa vuoksi voi odottaa seuraavaan arkipäivään.


Päivystys on tarkoitettu äkillisesti sairastuneille, kiireellistä tutkimusta ja hoitoa tarvitseville potilaille. Päivystykseen tullaan paikalle ilman ajanvarausta.

Sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeen kiireellisyyden potilaan saapuessa. Päivystyksessä potilaat hoidetaan sairauksien mukaisessa kiireellisyysjärjestyksessä.

Päivystykseen soitetut puhelut ohjautuvat  terveysneuvontapalveluun 24/7.  Tarvittaessa puhelut voidaan yhdistää terveyskeskuspäivystykseen. Puhelimitse päivystyksen odotusaika tai jonokyselyihin ei voida ottaa kantaa, sillä tilanteet muuttuvat päivystyksessä nopeasti.

Huom! Vakavassa, henkeä uhkaavassa sairaustapauksessa ota aina yhteyttä valtakunnalliseen hätänumeroon 112.

Päivitetty 19.08.2016 klo 10:58