Ikääntyneiden asuminen Keravalla

​​​​Keravalla eri väestöryhmät pyritään asuttamaan normaaliin asuntokantaan. Ikääntyneeksi katsotaan yleensä yli 55-vuotias henkilö. Kiinteistöstä riippuen käytetään myös muita valintakriteereitä.  


Keravan kaupungin tehostetun palveluasumisen yksiköt


Keravan kaupunki järjestää tehostettua palveluasumista palvelukeskus Hopeahovissa sekä hoivakoti Vommassa.  Asuminen perustuu vuokrasuhteeseen ja tavoitteena on, että iäkäs henkilö voi jatkaa omannäköistään elämää. Ympärivuorokautiseen tehostettuun palveluasumiseen hakeudutaan SAS-hakemuksella. Kaupungin palveluasumisesta ja muista erityispalveluista löytyy lisätietoa täältä.


Ikäihmisten vuokra- ja palveluasumista Keravalla järjestävät yksiköt

LUMO SENIORIASUNNOT
Porvoonkatu 12, 04200 KERAVA

Keravan keskustassa hyvien palvelujen äärellä on LUMO:n viisikerroksinen senioritalo. Asukkaat voivat tarvittaessa ostaa palvelutalosta muun muassa erilaisia hoiva-, ateria- ja pyykinpesupalveluja. Senioritalossa on myös inva-asuntoja ja ryhmäkoti.KIINTEISTÖ OY NIKKARINKRUUNUN ASUNNOT
Nahkurinkatu 28, 04200 KERAVA ja Timontie 4, 04200 KERAVA

Nikkarinkruunun vuokra-asuntoja voi hakea sähköisellä hakemuksella tai lähettämällä hakemuksen liitteineen osoitteeseen:

Kiinteistö Oy Nikkarinkruunu
Asemantie 4
04200 KERAVA

KOTIMÄEN PALVELUTALO
Porvoonkatu 10, 04200 KERAVA

Kotimäen palvelukeskus tarjoaa asumisratkaisuja kodinomaisessa ympäristössä. Kotimäki sijaitsee Keravalla palveluiden ja rautatieaseman läheisyydessä. Asunnot ja piha ovat esteettömiä. Asukasvalinnan tekee Keravan palvelutalosäätiö. Lisätietoa ja yhteystiedot löytyvät täältä.


ESPERI HOIVAKOTI KERAVA
Metsolantie 1, 04200 KERAVA

Hoivakoti Esperi Kerava tarjoaa tehostettua palveluasumista, lyhytaikaista asumispalvelua sekä tuettua asumista. Lyhytaikainen asuminen yksikössä on mahdollista esimerkiksi putkiremontin tai omaishoitajan loman aikanaAsuminen perustuu vuokrasuhteeseen. 

 

NIITTY-NUMMEN HOITOKOTI
Lahdentie 132, 04250 KERAVA

Niitty-Nummen hoitokoti tarjoaa ympärivuorokautista tehostettua asumispalvelua vanhuksille, vammaisille ja alle 65-vuotiaille pitkäaikaissairaille. Asukkaat voivat kalustaa asuntonsa kotoaan tuomillaan huonekaluilla ja tavaroilla.

 

ATTENDO LEVONMÄKI HOIVAKOTI
Ravikuja 12, 04220 KERAVA

Attendo Levonmäki hoivakoti on ikäihmisten tehostetun palveluasumisen hoivakoti, jossa on henkilökunta läsnä ympäri vuorokauden. Asukashuoneet ovat yhden hengen huoneita.


CORONARIA KOTIKYLÄ KRISTALLIKARTANO
Kettinkikuja 1, 04220 KERAVA

Kristallikartano on Keravalle joulukuussa 2018 valmistunut pieni, 14-paikkainen hoivakoti. Hoivakoti sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä ja on tarkoitettu tehostettua palveluasumista tarvitsevalle ihmisille.


Muisti- ja ikäystävällinen asuminen ja asuinympäristö


Väestön ikääntyessä tarve kehittää asuinalueiden muisti- ja ikäystävällisyyttä kasvaa.
Ympäristöministeriön julkaisema opas auttaa huomioimaan ikääntyneiden tarpeet asumisen ja asuinalueiden kehittämisessä.

Oppaassa tarkastellaan muisti- ja ikäystävällisyyden kehittämismahdollisuuksia niin olemassa olevan asuntokannan, uudisrakentamisen kuin iäkkäille suunnattujen asumisratkaisujen osalta. Mukana ovat myös asuinalueet palveluineen sekä rakennukset ja asunnot lähiympäristöi­neen.

Opas sisältää runsaasti hyödyllisiä ohjeita esimerkiksi pihan, asuinrakennuksen ja asunnon suunnitteluun iäkkäiden ja muistisairaiden tarpeita vastaavaksi. Asuntosuunnittelua koskevissa vinkeissä kiinnitetään huomiota esimerkiksi pintamateriaaleihin ja väreihin moniaististen kokemusten välittäjinä. Myös teknologian mahdollisuudet asumisen tukemisessa on nostettu esille.

Suunnitteluammattilaisten lisäksi myös iäkkäät ja muistisairaat ihmiset ja heidän läheisensä voivat saada oppaasta ideoita oman asumisensa arviointiin ja suunnitteluun.

Päivitetty 05.09.2019 klo 15:16