Asunnon muutostyöt

​Asunnon muutostöillä voidaan helpottaa ikääntyneen omatoimista elämistä kotona. Muutostöitä ovat esimerkiksi kynnysten poistaminen, porraskaiteiden ja rollaattori- tai pyörätuoliluiskien rakentaminen sekä tukikaiteiden asentaminen.


Lähtökohtaisesti asunnon muutostöiden kustannukset maksetaan itse, mutta asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) myöntää korjausavustuksia yksityishenkilöille sosiaalisen ja taloudellisen tarvehankinnan perusteella iäkkäiden ja vammaisten asuntojen korjaamiseen.


ARAn avustusta voi hakea myös taloyhtiö jälkiasennushissien rakentamiseen sekä esteettömyyden parantamiseen. Tutustu hissi- ja esteettömyysavustuksiin.


Hakuaika avustuksissa on jatkuva. Avustushakemuksen jätetään ARAan, ARA tekee avustuspäätöksen sekä hoitaa avustusten maksamisen. Avustusta myönnetään vain sellaisiin toimenpiteisiin, joita ei ole aloitettu ennen avustuksen myöntämistä tai toimenpiteen tarkoituksenmukaisuus on hyväksytty, toisin sanoan kohteelle on annettu aloituslupa.


Tutustu iäkkäiden ja vammaisten henkilöiden asuntojen korjaamisen korjausavustuksen hakuohjeisiin ja hakemuksiin ARAn verkkosivuilla.

 

Ota yhteyttä

ARAn korjausavustusneuvonta
puh. 029 525 0818
korjausavustus.ara@ara.fi
www.ara.fi


Ikääntyneiden ihmisten asuntojen korjaus- ja muutostarpeiden arviointi ja korjaukset:
Vanhustyön keskusliiton korjausneuvonta


Keravan kaupungin rakennusvalvonta
rakennusvalvonta@kerava.fi

Päivitetty 20.07.2020 klo 17:00