Ruoka-ainevalinnat ruuanvalmistuksessa
Sisältöalue (Pääsisältö)
Kaupungin ateriapalvelut valmistavat päiväkoti-, koulu-, hoitolaitos- ja kotihoidon ruuat pääsääntöisesti itse.
Ruoka-ainevalintojen periaatteet
- Ruokalistojen ja -ohjeiden suunnittelun sekä ruuan valmistuksen ja elintarvikehankintojen pohjana käytetään eri ikäryhmien virallisia ruokailua, ruokaa ja ravitsemusta koskevia suosituksia.
- Ruuanvalmistuksessa käytetään kotimaisia liha ja - jalosteita, poikkeuksena teema- ja juhlapyhäpäivnä käytettävä lampaanliha. Kalatuotteet ovat MSC-sertifoituja .
- Kasvisruokien ruoanvalmistuksessa käytetään ensisijaisesti kotimaista kasvisproteiinia( hernerouhe, härkäpapu, mifu, nyhtökaura) soijan sijasta
- Kouluilla lisäkkeenä tarjotaan kuoripäällistä perunaa ja kotimaisia viljatuotteita riisin sijaan.
- Aamu- ja välipalapuurot sekä -vellit valmistetaan luomuhiutaleista ja -suurimoista.
- Leivät ovat mahdollisimman kuitupitoisia ja vähän suolaa sisältäviä
- Valmistetut ateriat eivät sisällä natriumglutamaattia eivätkä geenimanipuloituja ruoka-aineita.
Lue lisää ravitsemussuosituksista

Päivitetty 07.02.2022 klo 09:22