Keravan uudistuva asemanseutu - kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu

​Keravan kaupunki järjestää kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun Keravan asemanseudun kehittämiseksi. Kilpailu on luonteeltaan avoin ideakilpailu, joka alkaa marraskuussa 2021 ja päättyy helmikuussa 2022. Kilpailun avulla kaupunki hakee monipuolisia näkemyksiä Keravan aseman länsi- ja itäpuolen rakentamiseen pitkällä aikavälillä laadukkaasti ja ilmastoviisaasti.Kilpailijoiden toivotaan muodostavan monialaisia työryhmiä, joihin kuuluu eri alojen asiantuntijoita, esimerkiksi puurakentamisen, ekologisen rakentamisen ja maisemasuunnittelun osaajia. Kilpailijoiden toivotaan esittävän ideoita, joilla Keravan asemanseudusta luodaan tulevaisuudessa portti ilmastoviisaaseen kaupunkiin.

Tarkempia tietoja kilpailusta löytyy marraskuussa julkistettavasta kilpailuohjelmasta. Kilpailuohjelma ja muut tarvittavat lähtöaineistot löytyvät silloin tältä sivulta osoitteesta www.kerava.fi/uusiasemanseutu.

Tervetuloa osallistumaan!

Tutustu Keravaan

Kerava on pinta-alaltaan pieni, vain noin 30 km2. Siitä huolimatta Kerava on melkein 38 000 asukkaallaan Suomen kolmanneksi tiheimmin asuttu kaupunki heti Helsingin ja Kauniaisen jälkeen. Kerava rakentui aikoinaan nykyisen aseman seudulle kauppapaikaksi. Vuonna 1924 Keravasta tuli kauppala ja vuonna 1970 kauppala kasvoi kaupungiksi.
Keravan asema on yksi Suomen ensimmäisen junaradan, Helsinki-Hämeenlinna-radan, asemista. Kerava sijaitsee noin 20 minuutin junamatkan päässä Helsingin keskustasta pohjoiseen. Sen sijainti liikenteellisenä solmukohtana pääkaupungin läheisyydessä luo hienot edellytykset kaupungin kehittämiselle.


Päivitetty 30.09.2021 klo 07:14