Hylätyt ajoneuvot

Kaupunki huolehtii yleisille alueille, esimerkiksi katujen varsille ja pysäköintipaikoille, hylätyistä ajoneuvoista. Hylätyt ajoneuvot siirretään varastosäilytykseen lain määrittämäksi ajaksi. Romuajoneuvot toimitetaan suoraan tuhottavaksi ja ne käytetään teollisuuden raaka-aineena. 


Lisäksi kaupunki tekee väärin pysäköidylle ajoneuvolle lähisiirron tai siirtää ne varastoon talteen. Siirtokustannukset laskutetaan ajoneuvon viimeiseltä rekisteriin merkityltä omistajalta. Erääntyneet siirtokustannusmaksut ovat suoraan ulosottokelpoisia. 


Tutustu tieliikennelakiin ja lakiin ajoneuvojen siirtämisestä


Käyttämätön auto kadulla

Kaupunki voi siirtää varastoon myös sellaisen ajoneuvon, jota ei tosiasiallisesti käytetä liikenteessä, vaan esimerkiksi varastona. 


Käyttämättömän ajoneuvon säilyttäminen kadulla on pysäköintivirhe, josta saa pysäköintivirhemaksun. Omistajalla on kaksi päivää aikaa hoitaa auto liikennöitävään kuntoon tai siirtää ajoneuvo pois kadulta, muuten kaupunki siirrättää ajoneuvon varastoon.


Auton käyttämättömyydelle on monia kriteerejä: 

  • aika, jonka auto ollut paikoillaan
  • huono kunto
  • vakuuttamattomuus
  • rekisteröimättömyys
  • katsastamattomuus
  • verojen maksamattomuus

Ajoneuvon siirto toiselle paikalle kadulla ei riitä estämään käyttämättömyyden kriteerien täyttämien perustein kehotetun ajoneuvon siirtoa varastoon.  Perusteet liikenteeseen soveltumattoman auton siirtämiselle varastoon ovat 

Romuautosta eroon ilmaiseksi ja luontoa säästäen

Ajoneuvon omistaja voi toimittaa ajoneuvonsa romutettavaksi mihin tahansa autojen valmistajien ja maahantuojien valtuuttamaan viralliseen vastaanottopisteeseen. Ajoneuvon hävittäminen tällä tavoin on auton omistajalle maksutonta. Lähimmän vastaanottopisteen löytyvät Suomen Autokierrätyksen verkkosivuilta.  


Kiinteistön alueelle hylätty ajoneuvo
Isännöitsijä, kiinteistön omistaja, haltija tai edustaja yrittää ensin omin keinoin saada omistajaa/haltijaa kiinni. Jos ajoneuvo ei tästä huolimatta siirry, perustellusta pyynnöstä kaupunki huolehtii myös yksityisen kiinteistön alueelle hylätyn ajoneuvon siirrosta. Siirtoa pyydetään Ajoneuvon siirtopyyntö -lomakkeella.


Ota yhteyttä

siirronvalvonta

kuntateknisetpalvelut@kerava.fi
puh. 09 29491 (vain virka-aikana)

Päivitetty 13.05.2020 klo 12:03