Nähtävillä olevat katusuunnitelmat ja -hankkeet

 

Katusuunnitelmien ja -hankkeiden nähtävilläolo ilmoitetaan kuuluttamalla Keski-Uusimaan Viikkouutisissa. Kaupungin verkkosivujen lisäksi suunnitelmiin ja hankkeisiin voi tutustua myös Keravan kaupungin asiointipisteessä (Kultasepänkatu 7), joka on auki ma-to klo 8-17.30 ja pe klo 8-12. Nähtävillä olevat suunnitelmat ja hankkeet löytyvät asiointipisteen ilmoitustaululta.


Mahdolliset kirjalliset muistutukset suunnitelmista ja hankkeista tulee toimittaa nähtävilläolon viimeisen päivään klo 15.45 mennessä joko sähköpostitse kaupunkitekniikka@kerava.fi tai osoitteeseen Keravan kaupunkitekniikka, PL 123, 04201 Kerava. 
 

Kotopellonkadun katusuunnitelmaehdotus välillä Porvoonkatu-Lapilantie

 
Kotopellonkatu on vilkas kevyen liikenteen reitti. Kotopellonkadun jalkakäytävä levennetään jalankulku- ja pyörätieksi välillä Porvoonkatu-Lapilantie. Samalla ajorataa hieman kavennetaan. Kevytväylä erotetaan ajoradasta reunakivellä ja turvallisuutta lisäävällä kiveys- tai -erotuskaistalla. Samalla uusitaan kadun valaistus.

Suunniteltu kapean jalkakäytävän leventäminen parantaa tienkäyttäjien turvallisuutta.

Nähtävillä 18.2-4.3.2019

Tutustu katusuunnitelmaehdotukseen

 

Jurvalantien katusuunnitelmaehdotus välillä Jurvalantien raitti-Lapilantie

 

Jurvalantie on vilkas kevyen liikenteen reitti. Jurvalantien kapea jalkakäytävä levennetään jalankulku- ja pyörätieksi, ja ajorataa hieman kavennetaan. Kevytväylä erotetaan ajoradasta reunakivellä ja turvallisuutta lisäävällä kiveys- tai –erotuskaistalla.

Kääntöpaikalta etelään päin suuntautuva Jurvalantien raitti säilyy ennallaan. Kadun itäpuolelle on suunniteltu pysäköintitaskuja soveltuviin kohtiin. Valaisimet siirretään työn yhteydessä levitettävän kevytväylän reunaan.

Suunniteltu kapean jalkakäytävän leventäminen parantaa tienkäyttäjien turvallisuutta.

Nähtävillä 18.2-4.3.2019

Tutustu katusuunnitelmaehdotukseen

 

Ahjontien katusuunnitelmaehdotus välillä Jurvalantie-Keravanjoki

 

Ahjontie on Ahjon kaupunginosasta keskustaan päin johtava pääkatu, jonka pohjoispuolelle on toteutumassa Keravanjoen monitoimitalo. Monitoimitalo tarvitsee kaksi uutta ajoliittymää Ahjontieltä, joista toinen palvelee saattoliikennettä ja toinen huoltoajoa. Lisäksi Ahjontien kevytväylältä toteutetaan suojatie koulun tontille.

Uudessa ajoliittymässä vasemmalle kääntyville on oma kanavoitu kaistansa. Tämä mahdollistaa turvallisen keskisaarekkeella varustetun suojatien. Nykyinen Ahjontien eteläpuolella sijaitseva ajoradasta erillään oleva kevytväylä säilyy ennallaan. Kevytväylältä koulun tontille on suunniteltu korotettu suojatie.

Kadun valaistus uusitaan tarvittavilta osin työn yhteydessä.

Suunnitellut toimenpiteet parantavat liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta.

Nähtävillä 18.2-4.3.2019

Tutustu katusuunnitelmaehdotukseen

 

 

Päivitetty 15.02.2019 klo 15:23