Ylioppilastutkinto

Kuva 201.jpgKeravan lukiossa ja aikuislukiossa on mahdollisuus suorittaa ylioppilastutkinto. Tutkinnon voi suorittaa lukio-opintojen päätteeksi nuorten ja aikuisten lukiokoulutuksessa sekä myös ammatillisen tutkinnon pohjalta. Tarkemmat ohjeet kirjoituksista ja tutkinnosta ovat oppilaitoksen sivuilla.

Ylioppilastutkinto on lukion päättötutkinto. Se järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä, yhtä aikaa kaikissa lukioissa. Tutkinnon voi suorittaa yhdellä tutkintokerralla tai hajauttaa korkeintaan kolmeen peräkkäiseen tutkintokertaan.

Ylioppilastutkintoon kuuluu vähintään neljä koetta, joista kaikille pakollinen on vain äidinkielessä ja kirjallisuudessa järjestettävä äidinkielen koe. Kolme muuta pakollista koetta tutkintoon osallistuva valitsee ryhmästä, johon kuuluvat toisen kotimaisen kielen koe, yhden vieraan kielen koe, matematiikan koe ja reaaliaineissa järjestettävä koe. Lisäksi kokelas voi sisällyttää tutkintoonsa yhden tai useamman ylimääräisen kokeen.

Ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta löytyvät ajantasaiset tiedot kirjoituspäivistä, pisterajoista ja koekohtaisista ohjeista sekä maksuista.

Päivitetty 30.03.2017 klo 10:19