Kymppiluokat

​Hakuajat

Hakuaika Kymppiluokalle eli perusopetuksen lisäopetukseen lukuvuodeksi
2017–2018
 on 23.5.–25.7.2017.

Opintoihin haetaan Opintopolku.fi -sivustolla. Haun tulokset julkaistaan aikaisintaan 4.8.2017. 

Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta koululle viimeistään 18.8.2017. Perusopetuksen päättötodistuksen kopio tulee toimittaa Opintopolussa ​mainittujen ohjeiden mukaisesti koululle määräaikaan mennessä.

Lisätietoja löytyy Sompion koulun sivuilta​.

Kenelle?

Koulutus on ensisijaisesti tarkoitettu samana tai edellisenä vuonna perusopetuksen päättötodistuksen saaneille nuorille, jotka eivät ole päässeet pyrkimäänsä jatkokoulutuspaikkaan.

Opintojen sisällöstä

Perusopetuksen lisäopetusta (kymppiluokka) järjestetään lukuvuodesta 2017–2018 alkaen Sompion koulussa. Opinnot oikeuttavat kuuteen (6) lisäpisteeseen yhteishaussa ammatilliseen koulutukseen haettaessa. Opinnot kestävät yhden lukuvuoden (yht. 1100 tuntia, n. 30 tuntia/vko). 

Opintojen pääpaino on perusopetuksen arvosanojen korottamiseen tähtäävissä kursseissa, joiden ohella opiskelija voi halutessaan aloittaa jo lukion kurssien suorittamisen. Opintoja voi täydentää aikuislukion kursseilla tai harrastustoiminnalla. Opiskelija voi hakeutua kymppiluokan jälkeen lukioon tai ammatillisiin opintoihin. 

Perusopetuksen lisäopetuksessa (kymppiluokalla) opetus ja peruskouluaineiden oppikirjat ovat opiskelijoille maksuttomia. Koulupäivän aikana opiskelija saa maksuttoman kouluruoan.​


Päivitetty 11.10.2017 klo 15:10