Hoito-ja loma-aikojen ilmoittaminen

Keravan kaupungin varhaiskasvatuksessa käytetään sähköistä hoito- ja loma-aikojen ilmoittamista. 

Keravan kaupunki käyttää  Edlevon hoitoaikailmoitukset-järjestelmää päiväkodeissa. Kaikkien lasten hoitoajat on ilmoitettava Edlevossa. Huoltajat ilmoittavat lastensa suunnitellut hoitoajat sekä etukäteen tiedossa olevat poissaolot mobiilisovelluksella (puhelin) tai webkäyttöliittymän (tietokone) kautta. Ilmoittaminen lukkiutuu sunnuntaisin klo 24.00 eikä sen jälkeen hoitoaikoja voi ilmoittaa kahdelle seuraavalle viikolle. Edlevoa voi käyttää myös etävanhempi, joka on lapsen virallinen huoltaja.

Jos hoitoaikoja ei ole ilmoitettu lukitusajan alkuun mennessä, on mahdollista, että varhaiskasvatusta ei pystytä tarjoamaan klo 8–16 ulkopuolella. Henkilökunnan työvuorojen suunnittelu ja ruokatilaukset tehdään hoitoaikavarausten perusteella. Ilmoitetut hoitoajat ovat sen vuoksi sitovia.

Ilmoitettuja hoitoaikavarauksia voi muuttaa ennen lukitusajan sulkeutumista. Jos hoitoaikoihin tulee muutoksia ilmoitusajan sulkeuduttua, ota yhteyttä ensisijaisesti lapsen omaan ryhmään. Jos lapsi käyttää varhaiskasvatusta osa-aikaisesti,  tulee säännölliset poissaolot ilmoittaa valikosta ”poissaolo” merkinnällä.  Ennalta ilmoitettua merkintää käytetään silloin, kun lapsen tiedetään olevan pois varhaiskasvatuksesta (ei säännölliset poissaolot).

Edlevolla voi ilmoittaa hoitoaikavarauksia maksimissaan kuusi (6) kuukautta kerrallaan. Ilmoitettuja hoitoaikoja voi kopioida sekä lapselle, että hänen sisaruksilleen. Huoltaja pystyy Edlevossa seuraamaan varaamiaan tunteja.

Edlevon mobiiliversiota voi käyttää Android ja IOs laitteissa ja web-selaimen käyttöön suosittelemme, joko Edge, Chrome tai Firefox selainta. Edlevo on toteutettu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Mobiilisovelluksen lataaminen ja käyttö on huoltajalle maksutonta. Edlevo app löytyy toistaiseksi vain Suomen Play-kaupasta.

Lisätietoja antaa:

 • päiväkodit sekä toimistosihteerit ma-to kello 10–12, puh: 040-3184380 tai 040-3183061 
Ohje sovelluksen käyttöönottoon 

Mobiilisovellus
Hoitoaikasovellus löytyy sovelluskaupasta (Google Play tai Applen App Store) hakemalla nimellä Edlevo.

Web-sovellus
Hoitoaikasovelluksen webversio löytyy nettisoitteesta: Hoitoaikasovellus  
Suosittelemme käyttämään joko Edge, Chrome tai Firefox selainta.

1. Kirjautuminen

Sekä mobiilisovellus että webversio käyttävät kirjautumisessa Suomi.fi tunnistautumista eli kirjautumiseen tarvitaan joko pankkitunnukset tai mobiilitunnistautuminen.

Ohjeet ja asetukset

Ohjelman päävalikosta (oikea yläkulma) löytyy:
Asetukset 
 • voit vaihtaa sovelluksen oletuskielen toiseksi
Ohje
 • tietoja ja ohjeita sovelluksen käyttöön

Kuva3.png


2. Loma-aika

Kaupungin varhaiskasvatuksen asiakasperheet voivat jatkossa ilmoittaa lasten loma-ajat etukäteen sähköisesti Edlevon kautta. Ilmoitettuja loma-aikoja voi muuttaa niin kauan, kun loma-ajan kysely on sovelluksessa avoimena. Kaikki loma-aikakyselyt tehdään mahdollisuuksien mukaan sähköisesti Edlevon kautta. Jos lapsi on loma-aikana varhaiskasvatuksessa, ilmoitetaan loma-ajan hoitoaika entiseen tapaan hoitoaikojen ilmoittamisen kautta. Pyyntö loma-aikojen ilmoittamiseen tulee huoltajille aina erikseen Edlevoon.


Kuva1.png

Loma-ajan ilmoittaminen Edlevossa
 • Huoltaja saa ilmoituksen, kun lomakysely on auki. Hän voi ilmoittaa lapsen lomat ja muuttaa niitä siihen asti, kunnes lomakysely suljetaan.
 •  Huoltaja saa lisäksi muistutuksia, mikäli hän ei ole vastannut kyselyyn määräaikaan mennessä.
 • Huoltaja valitsee kalenterista ne päivät, jolloin lapsi on lomalla.
 • Huoltajan on ilmoitettava lapsen lomat jokaiselle lapselle erikseen.
 • Mikäli huoltaja on jo ilmoittanut lapselle hoitoaikoja tuleville lomapäiville, hoitoajat poistetaan ja korvataan poissaololla.
 • Vahvista lomailmoitus –painikkeen painamisen jälkeen huoltaja näkee yhteenvedon ilmoittamistaan lomista
Huoltaja saa ilmoituksia Edlevossa
 • Lomakyselyn sulkeuduttua vanhempi saa ilmoituksen siitä, että aiemmin ilmoitetut hoitoajat on korvattu loma -merkinnällä
 • Vanhempi voi myös saada Edlevoon ilmoituksen, jossa kysytään, haluaako hän siirtää ilmoittamansa hoitoajat uudelle sijoitukselle. Tämä tarkoittaa, että lapsen sijoitusta (hoitosopimus/ ryhmä) on päiväkodissa muutettu sen jälkeen, kun vanhempi on ilmoittanut hoitoaikoja tai tehnyt lomailmoituksen
 • Vanhemman tulee vastata OK ja siirtää hoitoajat / lomailmoitus uudelle sijoitukselle, ellei vanhemman ilmoituksen jälkeen ilmoitettavaan asiaan ole tullut muutoksia
 • Jos vanhempi ei vastaa OK menetetään vanhemman ilmoittamat hoitoaikavaraukset tai lomat
Päivitetty 06.09.2022 klo 12:16