Perhepäivähoito

Perhepäivähoito on osa varhaiskasvatusta. Perhepäivähoito voi olla kunnallista tai yksityisesti tuotettua. 

Perhepäivähoito on yksilöllinen ja kodinomainen hoitomuoto, joka sopii erityisesti pienille ja infektioherkille lapsille. Perhepäivähoito perustuu varhaiskasvatuksen tavoitteisiin. Perhepäivähoitajat suunnittelevat ja toteuttavat toimintaansa oman lapsiryhmänsä iän ja tarpeiden mukaan yhteistyössä vanhempien kanssa. Perhepäivähoitajalla voi olla vakituisesti hoidossa tämän omat lapset mukaan lukien neljä kokopäiväistä alle kouluikäistä lasta sekä viidentenä osapäiväisesti yksi esiopetuksessa oleva lapsi. 

Perhepäivähoitoon  haetaan sähköisellä hakemuksella Hakuhelmi-palvelun kautta.

Perhepäivähoidon varahoito 

Tarve varahoitoon voi syntyä perhepäivähoitajan työajantasauksen, loman tai muun esteen vuoksi. Kunnallisen sekä yksityisen perhepäivähoidon varahoito järjestetään päiväkodeissa.

Kunnallinen perhepäivähoito 

Päivähoitomaksut määräytyvät samanlaisin perustein kuin päiväkotihoidossa

Kunnallinen perhepäivähoitaja on kaupungin työntekijä. 

Kunnallisten perhepäivähoitajien ohjaajana toimii päiväkodinjohtaja Merja Mikkonen  p. 040 318 3412.

Perhepäivähoidon ostopalvelu

Ostopalveluperhepäivähoidossa lapsi hyväksytään kunnalliseen varhaiskasvatukseen, jolloin hän saa kunnallisen varhaiskasvatuksen edut. 

Kaupunki ostaa hoitopaikan yksityiseltä perhepäivähoitajalta. Jos Keravan kaupunko ostaa hoitopaikan yksityiseltä perhepäivähoitajalta, asiakkaan päivähoitomaksu on samansuuruinen kuin kunnallisessa perhepäivähoidossa. Perhepäivähoidon tuottaja voi olla myös yksityinen henkilö, joka on tehnyt lapsen vanhemman kanssa vähintään kuukauden kestävän sopimuksen lapsen hoidosta.

Oletko kiinnostunut toimimaan yksityisenä perhepäivähoitajana?

Etsimme joukkoomme lisää vastuuntuntoisia ja yhteistyökykyisiä, lasten parissa työskentelystä innostuneita henkilöitä. Tarjoamme itsenäisen työn, koulutusmahdollisuudet ja hyvän tuen työlle. Jos kiinnostut, ota yhteys Merja Mikkoseen puh. 040 318 3412.

Päivitetty 20.11.2019 klo 12:14