Lehdet


Sanoma- ja aikakauslehtiä kirjastoon tulee kirjastoon noin 300 nimekettä.

Sanomalehdet ja aikakauslehdet sijaitsevat katutason Uutistorilla, lasten- sekä nuorten lehdet ovat lastenosastolla.

Uusin numero on luettavissa kirjastossa ja vanhempia numeroita voi lainata tai varata.

Kirjastossa voi lukea aikakaus- ja sanomalehtiä myös sähköisesti.

ePress - san​​omalehtiä sähköisesti​​​

Uutistorilla on käytettävissä sähköinen lehtipalvelu ePress.

ePress sisältää kotimaisten paikallis- ja maakuntalehtien tuoreet näköispainokset. Mukana ovat myös isoimmat lehdet kuten mm. Helsingin Sanomat, Aamulehti, Lapin Kansa ja Hufvudstadsbladet sekä paikallislehdistä esim. Keski-Uusimaa. Lisäksi arkiston kautta on mahdollista lukea vanhempia numeroita 12 kuukauden ajalta.  Näköislehtien sivuja voi myös tulostaa.

Lehtiä voi lukea Uutistorilla isolta ePress-näytöltä sekä eBooking-asiakaskoneilta.

eBooking-koneille kirjaudutaan Kirkes-kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Lehtien lukemiseen  Epress-näytöltä ei tarvita tunnuksia.


eMagz - aikakauslehtiä sähköisesti

eMagzin kautta on sähköisesti luettavissa 32 kotimaista aikakauslehteä. Lehtiä voi lukea kaikilla kirjaston työasemilla sekä omalla laitteella liittymällä kirjaston tiloissa toimivaan vierasverkkoon (Vieras245). Verkko ei vaadi kirjautumista. Kutakin lehteä voi lukea kerrallaan yksi lukija.

Sähköisten lehtien joukossa ovat muun muassa Apu ja Seura, Kotilääkäri, Mondo, Suomen Kuvalehti ja Tekniikan Maailma. Palvelusta löytyvät myös iltalehdet, suurimmat naistenlehdet, sisustuslehtiä, urheilulehtiä ja kulttuurialan lehtiä kuten Image, Episodi ja Soundi.

EMagz-palvelun arkistossa on myös lehtien vanhempia numeroita korkeintaan vuosi taaksepäin. Löydät lehdet kirjastossa osoitteesta http://www.emagz.fi/.


Päivitetty 27.02.2018 klo 11:08