Musiikkiaineisto

​​Keravan kirjastossa on kattava kokoelma musiikkiaineistoa CD- ja LP -levyjen muodossa. Myös nuotteja ja musiikinsoitonoppaita löytyy niin aikuisten kuin lastenkin puolelta kirjaston ensimmäisestä kerroksesta. Nuoteilla ja musiikinsoitonoppailla on samat laina-ajat​ kuin kirjoilla.

Kirkes-kirjastokortilla saat käyttöösi myös sähköisiä musiikkipalveluita: Rockway on suomalainen soitonopetuspalvelu ja Naxos tarjoaa runsaasti musiikkia suoratoistona.


Rockway

Rockway on kotimainen verkkopalvelu, jossa voit opiskella soittoa tai laulua.Palvelussa on tarjolla 30 videokurssia, joiden avulla pääset alkuun musiikkiharrastuksessa tai voit syventää osaamistasi. Kursseja löytyy kitaran, basson, rumpujen, koskettimien, ukulelen ja blues-harpun soittamisesta sekä laulutekniikasta. Jokainen kurssi sisältää useita video-oppitunteja, ja ne on toteutettu yhdessä huippuopettajien kanssa. Kaikki kurssit ovat suomenkielisiä.  

Palvelun käyttäminen on ilmaista Kirkes-kirjastojen asiakkaille.

Miten kurssi lainataan?

Kurssin lainaaminen tapahtuu kirjautumalla ensin Rockway -palveluun kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Sen jälkeen voit valita haluamasi kurssin ja lainata sen. Kursseilla on kahden viikon laina-aika. Jos kurssi on jo lainassa, voit tehdä siitä varauksen. Mikäli kurssi jää sinulta kesken, muistathan palauttaa sen, jotta muut pääsevät opiskelemaan kurssin aihetta. 

Rockway-verkkokursseja voi käyttää kaikilla yleisimmillä, päivitetyillä selaimilla. Kursseja voi katsoa tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.


Naxos - musiikin suoratoistopalvelut

Naxos-suoratoistopalvelujen kautta voit kuunnella musiikkia ja katsella musiikkiaiheisia videoita ja dokumentteja. Alla tarkemmat kuvaukset eri palveluista.


Naxos Music Library

Moelmmat ovat ilmaisia Kirkes-kirjastojen asiakkaille ja niihin kirjaudutaan kirjastokortin numerolla.  Kirkes-kimpasta voi olla neljä yhtäaikaista käyttäjää. Muista siksi kirjautua ulos [Logout], kun lopetat! Lisätietoa Naxos-infosivulta.

Naxos Music Library

Palvelu sisältää klassista musiikkia, jazzia, maailmanmusiikkia, klassista rockmusiikkia sekä viihdemusiikkia. Kuunneltavana on yli kaksi miljoonaa kappaletta ja joka kuukausi palveluun tulee useiden satojen CD-levyjen verran uutta kuunneltavaa.

Lisäksi mukana on myös muuta aineistoa kuten nuotteja, oopperalibrettoja, levyjen kansitaidetta, säveltäjien elämäkertoja, sanastoja, teosanalyysejä ja musiikkiaiheisia kursseja.

Naxos Music librarya voi käyttää myös mobiilisovelluksen kautta iOS(Apple) ja Android-laitteilla.


Naxos Music Library Jazz ja Naxos Music Library World

Jazz-palvelussa on kattavasti jazzia eri vuosikymmeniltä niin suurilta kuin pieniltäkin levy-yhtiöiltä. World-palvelu taas sisältää maailmanmusiikkia yli 150 eri maasta.

Molemmissa palveluissa voi olla yksi asiakas kerrallaan kirjautuneena. Muistathan siis kirjautua ulos, kun lopetat kuuntelun.

Naxos Music Library Jazz

Naxos Music Library World


Naxos Video Library

Naxos Video Librarystä löytyy yli 3000 videotallennetta. Valikoimasta löytyvät keskeisimmät oopperateokset ja baletit, dokumentteja sekä musiikkimatkoja historiallisiin kohteisiin.

Naxos Video Library - musiikkivideoiden suoratoistopalvelu


Päivitetty 15.10.2020 klo 07:07