Musiikkiaineisto

​​Keravan kirjastossa on kattava kokoelma musiikkiaineistoa CD- ja LP -levyjen muodossa. Myös nuotteja ja musiikinsoitonoppaita löytyy niin aikuisten kuin lastenkin puolelta kirjaston ensimmäisestä kerroksesta. Nuoteilla ja musiikinsoitonoppailla on samat laina-ajat​ kuin kirjoilla.

Naxos Music Library - musiikin suoratoistopalvelu

Palvelu sisältää klassista musiikkia, jazzia, maailmanmusiikkia, klassista rockmusiikkia sekä viihdemusiikkia. Kuunneltavana on yli kaksi miljoonaa kappaletta ja joka kuukausi palveluun tulee useiden satojen CD-levyjen verran uutta kuunneltavaa.

Levymerkkejä, joiden aineistoa löytyy palvelusta ovat  ARC, Berlin Classics, BIS, Capriccio, Chandos, Deutsche Grammophon, Decca, EMI Classics, Erato, Finlandia, Hänssler Classic, Harmonia Mundi, Hungaroton, Naïve, Naxos, Nonesuch, Nimbus, Ondine, RCA Records, Sony Classical, Teldec, Universal Music Classics, Virgin Classics, Warner Classics yms.

Lisäksi mukana on myös muuta aineistoa kuten nuotteja, oopperalibrettoja, levyjen kansitaidetta, säveltäjien elämäkertoja, sanastoja, teosanalyysejä ja musiikkiaiheisia kursseja.

Palvelu on ilmainen Kirkes-kirjastojen asiakkaille ja siihen kirjaudutaan kirjastokortin numerolla kohdassa  Entrer passcode.  Kirkes-kimpasta voi olla neljä yhtäaikaista käyttäjää. Muista siksi kirjautua ulos [Logout], kun lopetat!

Naxos Music librarya voi käyttää myös mobiilisovelluksen kautta iOS(Apple) ja Android-laitteilla. Naxos-infosivu.

Naxos Video Library - musiikkivideoiden suoratoistopalvelu

Palvelu sisältää klassisen musiikin esityksiä, oopperaa, balettia, konsertteja sekä dokumenttielokuvia. Videoiden suoratoisto toimii standardilaadulla 700 Kbps.

Palvelu on ilmainen Kirkes-kirjastojen asiakkaille ja siihen kirjaudutaan kirjastokortin numerolla kohdassa library card no. Kirkes-kimpasta voi olla neljä yhtäaikaista käyttäjää. Muista siksi kirjautua ulos [Logout], kun lopetat!

Päivitetty 24.08.2018 klo 15:43