Myöhästymismaksut & laskutus

Myöhästymismaksut

Kirjasto perii myöhässä palautetusta aikuisten aineistosta myöhästymismaksun. Lasten aineistosta ei peritä myöhästymismaksua, ainoastaan palautuskehotuksesta koituneet kulut. 

Myöhästymismaksut alkavat kertyä heti eräpäivän jälkeisenä päivänä. Myöhästymismaksut kertyvät automaattisesti asiakkaan velkasaldoon.

Palautuskehotus

Jos lainasi on myöhässä, kirjasto lähettää sinulle palautuskehotuksen. Kehotusmaksu peritään sekä lasten- että aikuisten aineistosta. Maksu kirjautuu automaattisesti asiakkaan tietoihin.

Varatusta aineistosta, kaukolainoista ja pikalainoista palautuskehotus lähetetään heti eräpäivän jälkeen. Muutoin ensimmäinen palautuskehotus lähetetään kahden viikon kuluttua eräpäivästä, toinen kehotus neljän viikon kuluttua ja lasku seitsemän viikon kuluttua eräpäivästä. Lainauskielto astuu voimaan toisen muistutuksen jälkeen.

Alle 15-vuotiaiden lainoista lähtee ensimmäinen palautuskehotus lainaajalle. Mahdollinen toinen kehotus lähetetään lainojen takaajalle (huoltajalle).

Voit valita, haluatko palautuskehotuksen kirjeitse, sähköpostilla vai tekstiviestillä. Valinnan voi tehdä kirjautumalla omaan verkkokirjastoon tai kirjastossa paikan päällä Lähetysmuoto ei vaikuta maksun kertymiseen.


Laskutus

Jos aineistoa ei kahdesta palautuskehotuksesta huolimatta ole palautettu, se siirtyy perintätoimiston laskutettavaksi. Perintätoimisto perii jokaisesta laskusta omat perintäkulunsa.

Jo laskutuksessa olevan aineiston voi palauttaa kirjastoon, jolloin asiakkaan maksettavaksi jää perintätoimiston perintäkulut ja myöhästymismaksu.

 Lisätietoja laskutuksesta saat numerosta 040 318 2182 (arkisin klo 12 - 15).

Päivitetty 18.02.2021 klo 09:57