Palauttaminen

Kirjasto palvelee rajoitetusta 10.1.2021 asti. Lainojen palautus ja varausten nouto on mahdollista. Omatoimikirjasto on poissa käytöstä 10.1. asti.

Palauta lainat viimeistään eräpäivänä kirjaston aukioloaikana. Aineistoa voi palauttaa myös omatoimikirjastossa. Lisätietoja omatoimikirjastosta.

Keravan kirjastossa ei ole palautusluukkua.

Kirkes-verkkokirjastossa voit tilata sähköpostiisi muistutuksen lähestyvästä eräpäivästä. Tähän tarvitset asiakastunnuksen ja pin-koodin. Asiakastunnus näkyy omassa kirjastokortissa. Pin-koodin saat henkilökohtaisesti kirjastosta.

Palautuskehotus. Jos lainasi on myöhässä, kirjasto lähettää sinulle palautuskehotuksen. Palautuskehotuksessa pyydetään sinua palauttamaan lainasi mahdollisimman pian. Palautuskehotus maksaa yhden euron. Se peritään sekä lasten- että aikuisten aineistosta.

Varatusta aineistosta, kaukolainoista ja pikalainoista palautuskehotus lähetetään heti eräpäivän jälkeen. Muutoin ensimmäinen palautuskehotus lähetetään kahden viikon kuluttua eräpäivästä, toinen kehotus neljän viikon kuluttua ja lasku seitsemän viikon kuluttua eräpäivästä.

Alle 15-vuotiaiden lainoista lähtee ensimmäinen palautuskehotus lainaajalle. Mahdollinen toinen kehotus lähetetään lainojen takaajalle (huoltajalle).

Lainausoikeus keskeytyy toisen palautuskehotuksen jälkeen tai silloin, kun velkasaldosi on 20 euroa tai enemmän. Keskeytys koskee myös Järvenpään, Mäntsälän ja Tuusulan kirjastoja.

Myöhästymis​- ja varausmaksut kertyvät automaattisesti kirjastokorttisi tietoihin.

Palauttaminen Kirkes-kimpan muihin kirjastoihin. Toisesta Kirkes-kimpan kirjastosta lainatun aineiston voi palauttaa kimpan sisällä ilman kuljetusmaksuja Järvenpään, Keravan, Mäntsälän tai Tuusulan kirjastoihin.

Päivitetty 18.12.2020 klo 09:03