Koulut ja päiväkodit

Päiväkodit ja koululaisryhmät ovat tervetulleita vierailulle kirjastoon

Autamme kaikkia opettajia ja ryhmiä sopivan lukemisen löytämisessä ja annamme mielellämme kirjavinkkejä. Jos jokin askarruttaa mieltäsi, ota yhteyttä! Parhaiten tavoitat meidät klo 9-15 välillä.

Yhteystiedot: puh. 040 318 2140, kirjasto.lapset@kerava.fi

Kirjastokortti

Jos luokallasi tai ryhmässäsi on oppilaita, joilla ei vielä ole Kirkes-kirjastokorttia, se kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen ryhmäkäyntiä. Lomakkeen voi tulostaa täältä ja antaa lapselle kotiin mukaan täytettäväksi. 

 

Esikoululaiset ja 1. luokat: Tervetuloa käyttämään kirjastoa! 

Otamme yhteyttä kaikkiin 1. luokan opettajiin. Luokka voi tulla kirjastoon vierailulle tai vaihtoehtoisesti kirjasto voi tarvittaessa vierailla luokassa. Vierailulla kerrotaan, miten kirjastokortin voi saada sekä muita perusasioita kirjastonkäytöstä. Lisäksi esitellään kirjaston aineistoa ja kerrotaan lapsille suunnatuista kirjaston tapahtumista. Voimme kerätä diplomikirjapaketteja valmiiksi luokkiin noudettaviksi tai jättää niitä pulpettikirjoiksi kouluvierailujen yhteydessä.

Esikoululaisten ja 1. luokkien yhteyshenkilö on Laura, p. 040 318 4501, kirjasto.lapset(a)kerava.fi. 

 

2.-luokat: Lukudiplomi innostaa lukemaan

Kirjasto kutsuu lukuvuoden aikana kaikki 2. luokat suorittamaan lukudiplomia. Lukudiplomi on lukemiseen innostamisen menetelmä, johon liittyy kirjaesittelyä ja kirjavinkkausta. Monen vuoden kokemuksella olemme kirjastossa huomanneet, että kakkosluokkalaiset innostuvat helposti lukudiplomista. Luokka voi tulla kirjastoon vierailulle tai vaihtoehtoisesti kirjasto voi tarvittaessa vierailla luokassa. Esittelemme ja vinkkaamme kirjoja, autamme kirjojen valinnassa ja etsimisessä. Voimme kerätä diplomikirjapaketteja valmiiksi luokkiin noudettaviksi tai jättää niitä pulpettikirjoiksi kouluvierailujen yhteydessä.

Olemme räätälöineet Netlibriksen lukudiplomista koosteen omaa kokoelmaamme silmälläpitäen. 1.-2. -luokkalaisten diplomi on nimeltään Tapiiri ja se sisältää paljon kuvakirjoja sekä helppolukuisia kirjoja. Erityisoppilaiden kohdalla opettaja voi määritellä diplomin laajuuden ja sisällön itse.

Kirjavinkkaus vaatii enemmän ennakkovalmisteluja kuin muut teematunnit, joten aika vinkkaukseen on hyvä varata hyvissä ajoin. Kutsusta käy ilmi sopivat ajankohdat, ja aikoja on myös kevätkaudelle. 

2. luokkien yhteyshenkilö on  Anu, p. 040 318 4986, kirjasto.lapset(a)kerava.fi.

 

3.-4.-luokat

3.-4.-luokille lähetetään kirjeet, joissa kerrotaan yhteyshenkilö sekä millaista toimintaa luokille on kirjastossa tarjolla. 3.-4.-luokkalaisten kohdalla keskitymme lukemaan innostavaan kirjaesittelyyn.

3.-4. luokkien yhteyshenkilö on Niina, p. 040 318 4813, kirjasto.lapset(a)kerava.fi. 


5.-6.-luokat

5.-6.-luokille lähetetään kirjeet, joissa kerrotaan millaista toimintaa luokille on kirjastossa tarjolla. 5.-6. -luokille opetamme helppoa tiedonhakua sekä Kirkes-kirjastojen verkkokirjaston käyttöä.

5.-6. luokkien yhteyshenkilö on Annika, p. 040 318 4495, kirjasto.lapset(a)kerava.fi. 


Yläkoululaiset:

Yläkoululaisista kaikki 7.-luokkalaiset kutsutaan kirjastoon kirjavinkkaukseen ja kirjastonesittelyyn. Tarvittaessa ja tilojen ja aikojen saatavuuden mukaan järjestetään kirjavinkkauksia, kirjastonkäytön opastusta sekä erilaisia pajoja (runonräjäytys, kirjatraileri, tarinapaja, vinyylileikkuripaja sekä medialukutaitoon liittyvät pajat) myös muille luokille. 

Yläkoululaisten yhteyshenkilö on Lorena, p. 040 318 4985, kirjasto.lapset(a)kerava.fi.

Päivitetty 23.08.2019 klo 14:54