Koulut ja päiväkodit

Päiväkodit ja koululaisryhmät ovat tervetulleita vierailulle kirjastoon

Autamme kaikkia opettajia ja ryhmiä sopivan lukemisen löytämisessä ja annamme mielellämme kirjavinkkejä. Jos jokin askarruttaa mieltäsi, ota yhteyttä! Parhaiten tavoitat meidät klo 9-15 välillä.

HUOM! Korona-tilanteen vuoksi ryhmien lainauskäynnit ja ohjatut 
ryhmäkäynnit toistaiseksi vain ajanvarauksella. Otamme yhden ryhmän
kirjastoon kerrallaan. Varaathan vähintään kaksi viikkoa aikaa ohjatun 
ryhmäkäynnin valmisteluun. Varaa käyntisi tästä.

Yhteystiedot: puh. 040 318 2140, kirjasto.lapset(at)kerava.fi

Kirjastokortti

Jos luokallasi tai ryhmässäsi on oppilaita, joilla ei vielä ole Kirkes-kirjastokorttia, se kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen ryhmäkäyntiä. Lomakkeen voi tulostaa täältä ja antaa lapselle kotiin mukaan täytettäväksi. 

 

Esikoululaiset ja 1. luokat: Tervetuloa käyttämään kirjastoa! 

Otamme yhteyttä kaikkiin 1. luokan opettajiin. Luokka voi tulla kirjastoon vierailulle tai vaihtoehtoisesti kirjasto voi tarvittaessa vierailla luokassa. Vierailulla kerrotaan, miten kirjastokortin voi saada sekä muita perusasioita kirjastonkäytöstä. Lisäksi esitellään kirjaston aineistoa ja kerrotaan lapsille suunnatuista kirjaston tapahtumista. Voimme kerätä diplomikirjapaketteja valmiiksi luokkiin noudettaviksi tai jättää niitä pulpettikirjoiksi kouluvierailujen yhteydessä.

Esikoululaisten ja 1. luokkien yhteyshenkilö on Laura, p. 040 318 4501, kirjasto.lapset(a)kerava.fi. 

 

2.-luokat: Lukudiplomi innostaa lukemaan

Kirjasto kutsuu lukuvuoden aikana kaikki 2. luokat suorittamaan lukudiplomia. Lukudiplomi on lukemiseen innostamisen menetelmä, johon liittyy kirjaesittelyä ja kirjavinkkausta. Monen vuoden kokemuksella olemme kirjastossa huomanneet, että kakkosluokkalaiset innostuvat helposti lukudiplomista. Luokka voi tulla kirjastoon vierailulle tai vaihtoehtoisesti kirjasto voi tarvittaessa vierailla luokassa. Esittelemme ja vinkkaamme kirjoja, autamme kirjojen valinnassa ja etsimisessä. Voimme kerätä diplomikirjapaketteja valmiiksi luokkiin noudettaviksi tai jättää niitä pulpettikirjoiksi kouluvierailujen yhteydessä.

Olemme räätälöineet Netlibriksen lukudiplomista koosteen omaa kokoelmaamme silmälläpitäen. 1.-2. -luokkalaisten diplomi on nimeltään Tapiiri ja se sisältää paljon kuvakirjoja sekä helppolukuisia kirjoja. Erityisoppilaiden kohdalla opettaja voi määritellä diplomin laajuuden ja sisällön itse.

Kirjavinkkaus vaatii enemmän ennakkovalmisteluja kuin muut teematunnit, joten aika vinkkaukseen on hyvä varata hyvissä ajoin, mieluiten vähintään kaksi viikkoa aiemmin. Kutsusta käy ilmi sopivat ajankohdat, ja aikoja on myös kevätkaudelle. 

2. luokkien yhteyshenkilö on Anu, p. 040 318 4986, kirjasto.lapset(a)kerava.fi.

 

3.-4.-luokat

3 - 4.-luokkalaisten kohdalla keskitymme lukemaan innostavaan kirjaesittelyyn. Myös aineistoesittelyjä ja kirjakassipaketteja voi tiedustella.

3.-4. luokkien yhteyshenkilö on Niina, p. 040 318 4813, kirjasto.lapset(a)kerava.fi. 


5.-6.-luokat

5.-6. -luokille opetamme helppoa tiedonhakua sekä Kirkes-kirjastojen verkkokirjaston käyttöä. Myös aineistoesittelyjä ja kirjakassipaketteja voi tiedustella.

5.-6. luokkien yhteyshenkilö on Lorena, p. 040 318 4985, kirjasto.lapset(a)kerava.fi. 


Yläkoululaiset:

Etusijalla ovat 8.luokkalaiset, joille on tarjolla genrevinkkausta. Vinkkauksen yhteydessä voidaan myös katsoa korttiasiat kuntoon (täytetty lomake mukaan). Muita luokka-asteita otetaan vastaan jos aikaa ja tilaa saatavilla. Tarvittaessa yläkouluvinkkaus onnistuu myös etänä (teams tai discord).


Yläkoululaisten yhteyshenkilö on Lorena, p. 040 318 4985, kirjasto.lapset(a)kerava.fi.

Päivitetty 19.01.2021 klo 08:52