Lukudiplomit

Kirjasto kutsuu lukuvuoden aikana kaikki 2-luokat suorittamaan lukudiplomia. Lukudiplomi on lukemiseen innostamisen menetelmä, johon liittyy kirjaesittelyä ja kirjavinkkausta. Monen vuoden kokemuksella olemme kirjastossa huomanneet, että kakkosluokkalaiset innostuvat helposti lukudiplomista.  Kirjasto vierailee luokassa tai vaihtoehtoisesti luokka voi tulla kirjastoon vierailulle. Esittelemme ja vinkkaamme kirjoja, autamme kirjojen valinnassa ja etsimisessä. Voimme tarvittaessa tuoda diplomikirjoja myös koululle pulpettikirjoiksi.

Olemme räätälöineet Opetushallituksen lukudiplomista koosteen omaa kokoelmaamme silmälläpitäen. 1.-2. luokkalaisten diplomia on nimeltään Tapiiri. Se sisältää paljon kuvakirjoja sekä helppolukuisia kirjoja. Myös 3.-4.-luokkalaisten Kumi-Tarzan-listasta on muokattu omaan kokoelmaamme soveltuva lista.

Erityisoppilaiden kohdalla opettaja voi määritellä diplomin laajuuden itse.

Kirjavinkkaus vaatii enemmän ennakkovalmisteluja kuin muut teematunnit, joten aika vinkkaukseen on hyvä varata jo lukukauden alussa.

 

3-6-luokat

3-6-luokkiin emme ota kirjastosta yhteyttä, mutta luokat ovat halutessaan tervetulleita ryhmäkäynneille. Mikäli toivot luokallesi ryhmäkäyntiä, olethan meihin ajoissa yhteydessä! Toteutamme käynnit henkilöstötilanteen salliessa.  netlibris.gif

Netlibris-kirjallisuussivut sisältävät tietoja lukudiplomista niin opettajille kuin oppilaille.


Päivitetty 10.06.2021 klo 15:50