Tietokoneet ja laitteet

​​​ SV101146.JPG

Tietokoneet

eBooking-työasemat 
Käytettävissä voimassaolevan kirjastokortin numerolla ja nelinumeroisella
pin-koodilla. Pin-koodi on sama jota käytetään kirjaston automaateilla ja verkkoasioinnissa.

Ebooking-koneita voi varata etukäteen tai vapaalle koneelle voi kirjautua suoraan. Päivän aikana on käytössä kolme varattavaa vuoroa sekä kolme vapaan koneen vuoroa.

Varatut vuorot alkavat tasatunnein ja niiden pituus on yksi tunti. Kirjautumiseen on aikaa 10 min, tämän jälkeen kone vapautuu muille käytettäväksi. Voit varata yhdelle koneelle kolme tunnin vuoroa peräkkäin.

Vapaalle vuorolle voi kirjautua kun koneella ei ole käyttäjää. Huomaathan, että vapaan vuoron pituus tunnin koneilla riippuu kirjautumishetkestä, ja voi olla lyhyempi kuin tunti.

Voit tarkistaa jäljellä olevan ajan siirtymällä työpöydälle, aika näkyy näytön oikeassa yläkulmassa. Ebooking antaa myös varoituksen 5 minuuttia ennen vuoron päättymistä. Muista seurata aikaa ja tallenna työsi ajoissa.

Unohtuneen pin-koodin saa henkilökohtaisesti kirjastosta todistamalla henkilöllisyytensä. Koodia ei tie
toturvasyistä anneta puhelimitse eikä sähköpostilla.

Ebooking-pöytäkoneilla on Windows 10 -käyttöjärjestelmä sekä
Windows Office -ohjelmat lukuun ottamatta Outlook-sähköpostia.

Kannettavat tietokoneet
Lainataan yli 15-vuotiaille asiakkaille. Lainattaessa tulee esittää Kirkes-kirjastokortti ja voimassaoleva, kuvallinen henkilöllisyystodistus, joka jää pantiksi kannettavan laina-ajaksi. Kannettavia tietokoneita ei voi varata etukäteen. Koneita voi käyttää kirjaston tiloissa ja ne lainataan kirjaston asiakaspalvelusta.

Kannettaville tietokoneilla on asennettuna Windows 10 -käyttöjärjestelmä sekä Windows Office -ohjelmat lukuun ottamatta Outlook-sähköpostia.

3D-tulostimet

Kirjaston tiloissa on laite Ultimaker 3 (WALL-E) 3D-tulostamista varten. 3D-tulostin valmistaa fyysisiä esineitä digitaalisista mallitiedostoista. Tulostusmateriaalina käytetään myrkytöntä ja biohajoavaa PLA-muovia.

3D-tulosteen hinta on 1 € / tuloste, maksetaan kirjaston asiakaspalveluun.

Laite varataan käyttöön sähköpostitse varkkaamo(a)kerava.fi tai kirjaston asiakaspalvelusta. Jos käytät laitetta ensi kertaa, varaa aika myös ohjaukseen sähköpostitse tai lomakkeella. Varaathan kolme arkipäivää aikaa ajanvarauspyynnön käsittelylle.

Voit varata laitteen käyttöösi myös Keravan Timmi-tilanvarausjärjestelmän kautta. Järjestelmä vaatii vahvan tunnistautumisen, ja ei toistaiseksi tue mobiilikäyttöä. Lisää varauksen lisätietoihin puhelinnumerosi ja laitteen nimi (esim. WALL-E).


Avoin langaton verkko, Vieras245
Vieras245-verkossa voi käyttää omaa laitetta. Ennen kuin yhteys toimii, on hyväksyttävä käyttösäännöt Tämä on Keravan kaupungin langaton verkko... tekstin alta Accept-painikkeesta. Jos sivu ei avaudu automaattisesti, avaa nettiselain ja hyväksy käyttösäännöt tätä kautta.

Kopiointi, tulostus ja skannaus


Digitointi

Kirjastossa voi omatoimisesti digitoida vhs- ja c-kasetteja, lp-l​evyjä, dioja ja filmejä.​​ Lisäksi digitointilassa on mikrofilmin ja -kortin lukulaite.
 

Päivitetty 24.08.2022 klo 12:22