Tietokoneet ja laitteet

​​​ SV101146.JPG

Tietokoneet

Kirjastossa voit käyttää pöytötietokoneita, kannettavia 
sekä tablettitietokoneita (iPad). 

Kiinteitä eBooking-työasemia voit käyttää kirjastokorttisi numerolla ja nelinumeroisella pin-koodilla. Näitä koneita voit myös varata käyttöösi jo etukäteen. Unohtuneen pin-koodin saa henkilökohtaisesti kirjastosta. Sitä ei tietoturvasyistä anneta puhelimitse eikä sähköpostilla. 

Kannettavia tietokoneita voivat lainata yli 15-vuotiaat asiakkaat kirjaston tiloissa käytettäväksi kirjaston Palvelukeskuksesta. Lainattaessa tulee esittää voimassaoleva, kuvallinen henkilöllisyystodistus. Kannettavia ei varata. 

Lisäksi kirjaston tiloissa voi käyttää tablettitietokoneita (iPad). Laitteiden käyttöön tarvitaan kirjastokortti ja yli 15-vuotiailta henkilöllisyystodistus. Alle  15-vuotiaat eivät tarvitse henkilöllisyystodistusta, mutta laitetta saa käyttää vain Palvelukeskuksen läheisyydessä.

Kirjastossa on myös avoin langaton verkko, Vieras245 , jossa voit käyttää omaa konettasi. Huomaa että ennen kuin yhteys alkaa toimia pitää hyväksyä käyttösäännöt Tämä on Keravan kaupungin langaton verkko...  tekstin alta Accept painikkeesta.

Kaikilla kirjaston tietokoneilla on Windows 7 -käyttöjärjestelmä ja Microsoft Office -toimisto-ohjelmat (ei Outlook). Lisäksi laitteilla on verkkoyhteys  ja tulostusmahdollisuus. Voit myös kopioida ja tulostaa myös väridokumentteja, sekä skannata sähköpostiin ja muistitikulle.

Mikrofilmin ja -kortin lukulaite

Sukututkijanhuoneessa on mikrofilmin ja -kortin lukulaite.

Digitointi

Kirjastossa voi omatoimisesti digitoida​ vhs- ja c-kasetteja, lp-l​evyjä, dioja ja filmejä.​​


 

Päivitetty 18.04.2018 klo 16:59