Tietokoneet ja laitteet

​​​ SV101146.JPG

Kirjastossa voit käyttää tietokoneita sekä tablettitietokoneita (iPad). Kirjastossa on myös avoin langaton verkko, Vieras245 , jossa voit käyttää omaa konettasi.

Huomaa että ennen kuin yhteys alkaa toimia näkyy Tämä on Keravan kaupungin langaton verkko... ja ehdot on hyväksyttävä Accept painikkeesta.

Kiinteitä eBooking-työasemia voit käyttää kirjastokorttisi verkkotunnuksilla ja näitä koneita voit myös varata käyttöösiVerkkotunnus koostuu kirjastokorttisi asiakasnumerosta ja nelinumeroisesta salanumerosta. Salanumeron saa henkilökohtaisesti kirjastosta. Salanumeroa ei tietoturvasyistä anneta puhelimitse eikä sähköpostilla. 

Kannettavia tietokoneita voi lainata yli 15-vuotiaat asiakkaat kirjaston tiloissa käytettäväksi. Lainattaessa tulee esittää voimassaoleva, kuvallinen henkilöllisyystodistus. Kannettavia ei varata. 

Lisäksi kirjaston tiloissa voi käyttää tablettitietokoneita (iPad). Laitteiden käyttöön tarvitaan kirjastokortti ja yli 15-vuotiailta henkilöllisyystodistus. Lapsilta ei vaadita henkilöllisyystodistusta, mutta laitetta saa käyttää vain palvelukeskuksen läheisyydessä.

Kaikilla kirjaston tietokoneilla on Windows 7 -käyttöjärjestelmä ja Microsoft Office -toimisto-ohjelmat (ei Outlook). Lisäksi laitteilla on verkkoyhteys  ja tulostusmahdollisuus. Voit kopioida ja tulostaa myös väridokumentteja, skannata ja faksata. Sukututkijanhuoneessa on mikrofilmin ja -kortin lukulaite.

Kirjastossa voi omatoimisesti ja maksutta digitoida​ vhs- ja c-kasetteja, lp-l​evyjä, dioja ja filmejä.​​


 

Päivitetty 02.10.2017 klo 15:44