Elämyksiä etänä

Korona-epidemia näkyy nyt jokapäiväisessä arjessamme muun muassa liikkumisen ja kokoontumisten rajoituksina. Vaikka monia yleisötapahtumia on jouduttu perumaan tai siirtämään myöhempään ajankohtaan, haastava tilanne on jo tässä vaiheessa poikinut runsaasti uusia tapoja tuottaa ja kuluttaa kulttuuria.

Elämyksiä etänä -sivu kokoaa yhteen korona-turvallista kulttuuria Keravalta ja maailmalta. Voit vinkata meille myös oman korona-turvallisen tapahtumasi tai tapahtumavinkkisi sähköpostilla osoitteeseen kulttuuri@kerava.fi.


Keski-Uudenmaan Teatteri
Livestriimaus: Akseli ja Mary - Kuvia taiteilijapariskunnan elämästä

KUT tarjoilee teatteria nautittavaksi kotisohvilla, kun Akseli ja Mary-näytelmä livestriimataan Halosenniemessä 29.5. klo 14.  Näytelmä on kertomus taiteilijapariskunnan elämästä, perheestä ja rakkaudesta. Lue lisää!

Keravan kirjaston ja kulttuurin Youtube-kanava

Kanavalla luetaan klassikkokirjoja ja kuullaan paljastuksia kirjastosta. Tarjolla myös suorana lähetettäviä livekonsertteja ja muita tapahtumia. LIvetapahtumat jäävät kanavalle katsottavaksi tapahtuman jälkeenkin. Kanavalle tulee uutta materiaalia lähes joka arkipäivä.

Kirjailijavieraita ja konsertteja

Säveltäjä, pianisti Eero Hämeenniemen meditatiiviset improvisaatiokonsertit lähetetään suorana taide- ja museokeskus Sinkasta. Katso ja/tai kuuntele ja rentoudu musiikin säestyksellä omalla kotisohvallasi. Konserttien live-lähetykset ovat keskiviikkoisin 15.4., 22.4. ja 29.4. klo 18.  

Kirjallisuustoimittaja Seppo Puttosen vieraaksi suorana striimattavaan Keravan kaupunginkirjaston kirjallisuusiltaan saapuu kirjailija Joel Haahtela. Live-lähetystä Pentikulma-salista voi seurata YouTube-kanavalla torstaina 16.4. klo 18.

Seuraa  tulevia tapahtumia tapahtumakalenteristamme!

Klassikkoja, lukuvinkkejä ja kirjaston arkea 

Luemme teille! 

Keravan kaupunginkirjaston lukuintoinen henkilökunta lukee poikkeustilan aikana joka arkipäivä klo 14 tekstinäytteitä klassikkokirjallisuudesta Insta Livessä (@keravankirjasto). Klassikoita siksi, että ne ovat kestäneet vuosikymmenten lukemisen ja koskettavat siis ihmismieltä ajasta riippumatta. Videota voi myös katsoa jälkikäteen Youtubesta.

Paljastuksia kirjastosta 

Sarja esittelee kirjaston arjen työtä perinteisen ja sähköisen aineiston parissa niin korona-aikana kuin muulloinkin

Kerava vinkkaa! 

Sarja tarjoaa parhaimmat luku-, katselu- ja kuunteluvinkit.

Perjantain Podcaisu 

on Keravan kaupunginkirjaston podcast nuorille ja nuorenmielisille. Podcast löytyy Soundcloudista ja Spotifysta nimellä Perjantain Podcaisu.  

Tutustu e-aineistoihin

Kirjaston e-aineistot ovat käytössä myös kirjaston sulun aikana. Voit kuunnella omalta laitteeltasi musiikkia tai äänikirjoja, katsoa elokuvia, lukea kirjoja ja aikakauslehtiä, oppia soittamaan ja laulamaan videokurssilla tai katsoa musiikkivideoita - tarvitset vain kirjastokortin ja pin-koodin.

Tarjonnasta mainittakoon esim. mahdollisuus lukea Helsingin Sanomien digiversiota heinäkuun alkuun asti eMagz -palvelussa. Viddlan elokuvia voi toistaiseksi katsoa kuusi kuukaudessa samalla kirjastokortilla. Rockwayn avulla voi opiskella soittoa ja laulua.  

Ellibs ja Biblio 

E-kirjoja ja e-äänikirjoja lapsille ja aikuisille, sekä tieto- että kaunokirjallisuutta. Myös älylaitteelle ladattavat sovellukset.

Viddla.fi 

Elokuvien suoratoistopalvelu. Voit katsoa neljä elokuvaa kuukaudessa.

Emagz 

Aikakauslehtien näköispainoksia etäkäyttöisenä. Poikkeustilan aikana palvelussa ovat luettavina myös Helsingin Sanomat ja Maaseudun tulevaisuus.

Rockway 

Kotimainen soiton- ja laulunopetuspalvelu.

Naxos Music Library  

Musiikin suoratoistopalvelu.

Naxos Video Library 

Musiikkivideoiden suoratoistopalvelu. Klassisen musiikin esityksiä, oopperaa, balettia, konsertteja ja dokumentteja.

Lisätietoa palveluista löydät osoitteesta

https://kerava.verkkokirjasto.fi/web/arena/aineisto

Huomaa myös maksuton Koko kansa lukee-e-kirjakampanja 16.3.-13.4.


Muita etäelämyksiä

Karanteeniklubi
Korona-turvallisten tapahtumien ilmoitustaulu Facebookissa.

Koronakonsertit
Listaus toteutuneista ja tulossa olevista nettikeikoista.

Konserttikeskus
Mm. lastenkonsertteja etänä.

Keikalla

Keikalla.fi on lippu.fi:n, Rockwayn ja Muusikkojen liiton verkkoalusta, joka tarjoaa kuluttajille kulttuurielämyksiä virtuaalimuodossa.

Eventz

Eventz.fi tapahtumakalenterista löytyy monenlaisia virtuaalitapahtumia mm. Tuusulasta, Järvenpäästä ja muualta Suomesta.

CoronaCabaree

Tukikonserttisarja tapahtuma-alan toimijoille. Tarjoilla ohjelmaa lapsille ja aikuisille viiden viikonlopun ajan, alkaen 16.5.2020 

 

 

 

 

 


Päivitetty 25.05.2020 klo 12:43