Luonto ja retkeily

Kerava tarjoaa runsaan ja monipuolisen luontoympäristön kaikille luonnon ystäville ja harrastajille. Keravalla on yksi luonnonsuojelualue sekä muutama paikallisesti arvokas luontokohde. Kaupunkina Kerava on tiiviisti rakennettu ja sen laaja-alaisin luonto- ja retkikohde sijaitsee kaupungin pohjoisosassa Haukkavuoren luonnonsuojelualueella.


Muita kokemisen arvoisia luonto- ja retkikohteita sijaitsee pohjoisen lisäksi myös kaupungin itä- ja koillisosissa. Kaupungin omistamat metsät ovat kaikkien kaupunkilaisten yhteisiä virkistysalueita, joita saa vapaasti käyttää jokamiesoikeuksia noudattaen.


Keravan vesistöt koostuvat Keravanjoesta ja Ollilanlammesta. Järven ja merenrannan puuttuminen ei kuitenkaan estä kalastusta: Jaakkolan pohjapadon ja Keravankosken erityiskalastusalueilla on sallittua kalastaa osakaskunnan luvalla. Erityiskalastusalueet on tarkoitettu ainoastaan perholla ja uistimella tapahtuvaan viehekalastukseen. 


Keravan ympäristöön ja luontoon liittyviä valvonta- ja viranomaistehtäviä hoitaa Keski-Uudenmaan ympäristökeskus.

Eläintensuojelu ja löytöeläimet

Kunnallisesta eläinsuojelun valvonnasta, opastuksesta ja valistuksesta Keravan kaupungin alueella vastaa Keski-Uudenmaan ympäristökeskus. Ympäristökeskus tekee tarkastuksia ilmoitusten perusteella sekä säännöllisesti eläinsuojelulain edellyttämiin kohteisiin.


Keravalta irrallaan löydetyt kissat, koirat ja muut lemmikit voi viedä eläinsuojelukeskus- ja hoitola Onnentassuun Riihimäelle. Onnentassussa karannutta lemmikkiä hoidetaan 15 vuorokautta sen löytymisestä.


Onnentassu
Pohjoinen rautatienkatu 334
11120 Riihimäki
puh. 050 338 4698
hoitajat@onnentassu.fi 

Päivitetty 22.03.2022 klo 10:17