RaksaLive - Keravanjoen monitoimitalo

Lapilaan rakentuu moderni Keravanjoen monitoimitalo, joka tulee olemaan 1 000 oppilaan koulu sekä lisäksi tila monipuoliseen ilta- ja viikonloppukäyttöön elokuusta 2021 lähtien. 


Monitoimitalon valmistumista ja työmaan tapahtumia voi seurata reaaliajassa työmaata vastapäätä olevan kerrostalon katolle asennetun web-kameran kautta. RaksaLive välittää kuvaa työmaalta minuutin viiveellä ja työmaan tapahtumia voi katsoa taakse- ja eteenpäin minuutin, tunnin, vuorokauden tai kuukauden ajanjaksoissa 30. huhtikuuta 2020 lähtien. RaksaLiveä voi seurata monitoimitalon valmistumiseen asti.  Klikkaa RaksaLive koko näytön kokoiseksi.


Modernit, mukautuvat ja muuntautuvat tilat

Valmistuttuaan Keravanjoen monitoimitalo on oppilasmäärältään Keravan suurin koulu, jossa opiskelee sekä ala- että yläkoululaisia. Nimensä mukaisesti monitoimitalo ei ole pelkkä koulu vaan rakentumassa on moderni rakennus, jossa on opetuksen lisäksi tiloja ja niissä toimintaa sekä koulupäivien aikana että niiden jälkeen.


Opetusta varten monitoimitaloon on valmistumassa digitaalisia ja opetussuunnitelman mukaisia avoimia oppimisympäristöjä, jotka mukautuvat ja muuntautuvat joustavasti päivittäin sekä mahdollistavat tilojen muunneltavuuden myös koulun koko elinkaaren aikana. Opetustilojen lisäksi monitoimitaloon tulee myös keskuskeittiö, jossa voidaan valmistaa 3 000 ruoka-annosta päivässä. 


Keravanjoen monitoimitalo toteutetaan allianssimallin mukaisesti, jossa sopimusosapuolet sitoutuvat avoimeen yhteistyöhön pyrkien saavuttamaan niin taloudellista, laadullista kuin aikataulullistakin etua. Hankkeelle on varattu 37 miljoonan euron määräraha. Valmistuessaan Keravanjoen monitoimitalo korvaa sekä Jaakkolan että Lapilan koulut.

Päivitetty 13.07.2020 klo 09:47