Luovutettavat tontit

Kaupunki tarjoaa asumiseen kerrostalo-, rivitalo- ja omakotitalotontteja. Omakotitalotontteja vuokrataan ja myydään omatoimiseen rakentamiseen tonttihakujen kautta. Kerrostalo- ja rivitalotontteja luovutetaan sekä vapaarahoitteiseen että valtion tukemaan ammattimaiseen rakentamiseen.


Lisäksi kaupunki tarjoaa erilaisia tontteja yrityskäyttöön. Lisätietoja yritystonttien sijainnista, rakennusoikeudesta, myyntihinnasta sekä muista ominaisuuksista löydät yritystontti- ja toimitilarekisteristä


Ota yhteyttä

Kerrostalo-, rivitalo- ja yritystontit:
Vs. kaupungingeodeetti Mirka Härkönen, puh. 040 318 2954, mirka.harkonen@kerava.fi


Omakotitontit:
Maankäyttösihteeri Heli Lehto, puh. 040 318 2389, heli.lehto@kerava.fi


Asuntomessutontit:
Tonttihaku 1.3.-1.4., aineistot ja hakuohjeet: Tonttihaku | Kerava 2024 | Asuntomessut, asuntomessut@kerava.fi

Parhaiten tavoitat messuprojektin yhteisestä sähköpostista asuntomessut@kerava.fi

Projektikoordinaattori Ida Kivialho, puh. 040 318 2943, ida.kivialho@kerava.fi
Projektipäällikkö Sofia Amberla, puh. 040 318 2940, sofia.amberla@kerava.fi
Viestinnän asiantuntija Eeva-Maria Lidman, puh. 040 318 2963, eeva-maria.lidman@kerava.fi


Luovutettavat tontit

Asuntomessualue Jokilaakson Kivisilta
Asuntomessut pidetään vuonna 2024 hienoilla sijainnilla Keravan kartanon ja Keravanjoen maisemissa, vain reilun kymmenen minuutin kävelymatkan päässä asemalta. 


Seuraa tiedottamista hakuprosessista sekä katso lähtötietoja alueesta ja tonttihaun kriteereistä Asuntomessujen sivulta.


Ohjeet jatkuvassa haussa olevan tontin hakemiseksi

  • Hakija täyttää kaupungin verkkosivuilta löytyvän hakemuslomakkeen ja lähettää sen postitse tai sähköpostitse lomakkeessa näkyvään osoitteeseen.
  • Kaupunkisuunnittelujohtaja tekee myynti- tai vuokrauspäätöksen hakijan hakemuksen mukaisesti viipymättä hakemuksen saavuttua ja päätös toimitetaan hakijalle. Päätösotteen mukana tulee hakijalle lasku varausmaksun (2 000 euroa) maksamiseksi. Maksuaikaa on noin kolme viikkoa päätöksen nähtävillä olosta. Mikäli hakija ei maksa varausmaksua määräajassa, myynti-/vuokrauspäätös raukeaa.
  • Varausmaksu on osa kauppahintaa tai ensimmäisen vuoden vuokraa, mutta sitä ei palauteta, mikäli hakija ei sen maksettuaan otakaan tonttia vastaan.
  • Kauppakirja on allekirjoitettava ja kauppahinta on maksettava / vuokrasopimus on allekirjoitettava viimeistään myynti- / vuokrauspäätöksessä mainittuun päivään mennessä.
  • Tontin lohkomiskulut eivät sisälly tontin kauppahintaan.
  • Tontilla voi omalla kustannuksellaan tehdä maaperätutkimuksia, kun varausmaksu on maksettu.
  • Rakennuslupaa voi hakea aiemminkin, mutta sen saa vasta, kun on ostanut tontin tai vuokra-aika on alkanut.
  • Jos hakija haluaa ensin vuokrata tontin ja myöhemmin ostaa sen, se on mahdollista. Kauppahinta määräytyy ostohetkellä voimassa olevien tonttihintojen mukaan, eikä maksettuja vuokria hyvitetä kauppahinnasta.
  • Asuinrakennus on rakennettava kolmen vuoden kuluessa kauppakirjan allekirjoittamisesta / vuokra-ajan alkamisesta. Jokaiselta alkavalta viivästysvuodelta sakko on 10 % kauppahinnasta kolmen vuoden ajan. Vuokratonttitilanteessa vuokrasopimus voidaan purkaa, mikäli vuokraaja ei ole rakentanut asuinrakennusta määräajassa.
Päivitetty 22.04.2022 klo 12:56