Työkeskus


Keravan kaupungin työkeskus järjestää lakiin perustuvaa sosiaalipalvelua. Asiakkaamme ovat työikäisiä vajaatyökykyisiä kuntalaisia, jotka ovat heikossa työmarkkina-asemassa ja tarvitsevat yksilöllisiä tukitoimia päiväaikaiseen toimintaansa. Työkeskus kuuluu hallinnollisesti sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialalla Arjessa selviytymistä tukeviin palveluihin. Työkeskus sijaitsee lähellä Keravan keskustaa osoitteessa Santaniitynkatu 1, 04250 Kerava, toimitilat on suunniteltu ryhmätasoisten, vähän tukea tarvitsevien asiakkaiden palveluiden järjestämiseen. Työkeskuspalveluihin hakeutuminen tapahtuu ottamalla yhteyttä vammaispalveluihin.

Tarjoamme asiakkaille seuraavia palveluja

Yritystoiminta järjestää asiakkaalle sekä työllistämispalvelua työkeskuksen ulkopuolella että työtoimintaa työkeskuksessa. Työllistämispalvelussa on tavoitteena tukea työllistyvää asiakasta työpaikassaan siten, että luodaan edellytykset työssä onnistumiselle. Työtoiminnassa järjestetään palveluja asiakkaille, jotka tarvitsevat työpaikan työkeskuksesta.

Oma toiminta valmistaa tuotteita käsillä tehden ja kierrättäen. Toiminnassa työskentelevät asiakkaat, jotka tarvitsevat työpaikan työkeskuksesta. Kudomme muun muassa mattoja ja poppanoita, oma työtoiminta pyrkii valmistamaan  tuotteita, joissa asiakkaiden työn osuus sekä suunnittelussa että valmistuksessa on mahdollisimman suuri. Työkeskuksen valmistamia tuotteita myydään osoitteessa Kauppakaari 11, 04200 Kerava, myymälä on avoinna ma-pe klo 8–15.

Työkeskus järjestää myös ateria-, kuljetus-, liikunta- ja kulttuuripalveluja asiakkailleen. Kuljetuspalvelut toteutetaan pääsääntöisesti omalla pikkubussilla, suurin osa asiakkaista ei tarvitse kuljetuspalvelua. Ateriapalvelu järjestetään jakelukeittiöperiaatteella osana kaupungin keskuskeittiön ateriapalveluja. Ateriapalvelu sisältää päivällisen ja kahvin, ateriapalvelua järjestetään työkeskuksen asiakkaille. Palvelusta ei ole peritty maksua 1.1.2019 alkaen. Liikuntapalvelu tapahtuu monipuolisesti innovoiden ja hyödyntäen julkisia liikuntamahdollisuuksia, liikumme runsaasti lähiympäristössä. Kulttuuripalveluissa hyödynnämme mahdollisimman paljon kaupungin omaa tuotantoa. Osa asiakkaista työskentelee ateria- ja kuljetuspalveluissa, ja liikunta- ja kulttuuripalveluja käyttävät lähes kaikki työkeskuksen asiakkaat.

Palveluja yrityksille

Työkeskus on tarjonnut yrityksille, yhteisöille ja julkiselle sektorille palveluja vuodesta 1972 lähtien. Työtoiminta tarjoaa laadukasta ja kustannustehokasta pakkaus-, vaihe- ja kokoonpanopalvelua. Toiminnan palveluja käyttävät sekä suuret kansalliset toimijat että pienemmät paikalliset yritykset. Tarjoamme yhteistyökumppaneillemme myös kuljetuspalvelua liittyen pakkaus-, vaihe ja kokoonpanopalveluun. Työllistämispalvelut tarjoaa työvoimaa kiinteistö-, laitoshuolto- ja catering-tehtäviin yhteistyökumppanimme haluamassa kohteessa.

Työkeskus maksaa asiakkailleen työosuusrahaa (max. 12 €/pv), jonka tarkoitus on ensisijaisesti motivoida tekemään työtä. Työosuusraha rahoitetaan laskuttamalla työn tilaajaa tehdystä työstä tai palvelusta. Työkeskuksen asiakkaat saavat toimeentulonsa eläkkeestä ja muista sosiaalituista.

Avoinna: ma-to klo 8–16, pe klo 8–14

Suljettu: la-su ja vuoden vaihteen välipäivinä sekä heinäkuussa.

 

Päivitetty 07.07.2022 klo 11:38