Ikäihmisten palvelut

​Ikäihmisten palveluihin kuuluu mm. kotihoito ja sen tukipalvelut, lyhytaikainen ja pitkäaikainen laitoshoito, palveluasuminen sekä omaishoidon tuki. Vanhuspalveluiden esite 2015

ikääntyneet.png

Neuvontapisteet

Neuvontapisteissä annamme ohjeistusta, neuvontaa ja tietoa Keravan kaupungin ja muiden toimijoidon palveluista. Autamme hakemusten täyttämisessä.

 

Sampolan yhteispalvelupiste

Sampolan palvelukeskuksen yhteispalvelupisteellä on ikäihmisille suunnattu neuvontapiste avoinna keskiviikkoisin klo 10–13.

Osoite: Kultasepänkatu 7, 04350 Kerava (1 kerros)

 

Keravan sosiaali- ja terveyspalveluiden Keskikadun neuvontapiste

Osoite: Keskikatu 4 , Kerava (kulku kerrostalon pihan puolelta)

Avoinna: maanantaisin klo 9-11

Paikalla Keravan kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden työntekijöitä. Vuoroviikoin neuvontapisteessä mm. omaishoidon tuen, ikäihmisten- ja mielenterveyspalveluiden, kotihoidon ja vammaispalveluiden työntekijöitä.

Tarjolla ilmaista kahvia ja teetäLA

 


Palvelutarpeen arviointi

Sosiaalihuoltolain mukaan jokaisella 75 vuotta täyttäneellä tai Kelan erityishoitotukea saavalla on oikeus seitsemän arkipäivän sisällä päästä palvelutarpeen arviointiin. Se tarkoittaa, että asiakkaan tai hänen läheisensä yhteydenoton jälkeen tehdään arviointikotikäynti, mikäli asia ei selviä jo puhelinkeskustelun perusteella. Kotikäynnillä asiakas saa ohjausta ja neuvontaa kotona asumisen tukemiseksi ja turvaamiseksi.

Yhteystiedot

 p. (09) 2949 3231 arkisin kello 8.00-9.00 ja 12.00-13.00

 

Pitkäaikasuhoidon ja palveluasumisen päätökset

Pitkäaikaishoitoa ja palveluasumista koskevat päätökset tehdään joka toinen viikko kokoontuvassa moniammatillisessa SAS-ryhmässä (lyhenne sanoista: selvitä – arvioi – sijoita), katso SAS toimintamalli SAS-toimintamalli. (SAS -hakemus 2014.pdf)

 

Vanhusneuvosto

Keravalla toimii  vanhusneuvosto, joka kokoontuu lähes kuukausittain käsittelemään ikäihmisiä koskevia asioita.


 

 Päivitetty 28.11.2016 klo 13:37


 

Päivitetty 03.08.2017 klo 13:18