Apuvälinelainaus

​​​​Keravan terveyskeskuksen apuvälinelainaus sijaitsee terveyskeskuksen kellarikerroksessa, käynti A-ovesta. Palveluaika 1.2.2016 lähtien ma-to klo 8-10. Muuna aikoina apuvälineasioissa tulee ottaa yhteyttä fysioterapiayksikköön.

Terveyskeskus lainaa apuvälineitä pääosin lyhytaikaiseen käyttöön 1-3 kk.

Perusapuvälineitä ovat mm. kävelykepit, kyynärsauvat, kävelytelineet, pyörätuolit, suihkutuolit, ammeistuimet ja –laudat, WC-istuimen korottajat, sängynjalan korottajat ja korotustyynyt. Lainaus perustuu tarpeen arviointiin ja sovitukseen. Lainauksen päätyttyä väline palautetaan apuvälinelainaamoon. Ellei apuvälinettä ole palautettu määräaikaan mennessä, on lainaaja velvollinen korvaamaan apuvälineen hinnan kokonaisuudessaan.

Hoito- ja harjoitusvälineitä lainataan fysioterapiayksiköstä. Lainattavina välineinä on mm. sähkökipuhoitolaite (TNS), kuntopyörä, polkulaite. Näitä välineitä lainataan 1-3 kk:n ajaksi. Lainaus perustuu lääkärin lähetteeseen tai fysioterapeutin arvioon. Lainaukseen sisältyy välineen käytön opetus. Laina-aikana vastuu hoito- tai harjoitusvälineen käytöstä siirtyy lainaajalle. Välineet palautetaan fysioterapiayksikköön.

Jos olet lainannut apuvälineen jota et enää tarvitse, palauta se ystävällisesti terveysasemalle. Palautus ensisijaisesti apuvälinelainaamoon arkisin klo 8-10  tai fysioterapiayksikköön ma-to 8-16 ja pe 8-14.

Päivitetty 02.02.2016 klo 09:41