Kuntouttavan hoidon osasto 1

Osasto 1 on 42-paikkainen osasto, jossa osa potilaista on pitkäaikaishoidossa ja osa potilaista on akuuttipotilaita. Osastolla työskennellään noudattaen potilaiden hoidossa kuntouttavaa työotetta. Potilaan omia voimavaroja vahvistetaan ja häntä kannustetaan kuntoutumaan. Osastolla on mahdollista käyttää sovitusti myös omia vaatteita, joiden tulee olla helposti päälle puettavia. Vaatteet on nimikoitava ja omaisten on huolehdittava itse niiden pesusta.

Osaston toiminnan tavoitteena on edistää ja ylläpitää potilaiden terveyttä, hyvinvointia ja elämänlaatua. Tavoitteena on vahvistaa potilaan omia voimavaroja kuntouttavaa hoitotyön toimintatapaa noudattaen yhteistyössä potilaan, hänen omaistensa ja moniammatillisen tiimin kanssa.

Talkoorenkaan sairaalavapaaehtoiset vierailevat osastolla säännöllisesti. Keravan seurakunnan pappi pitää hartauden kerran kuussa. Lisäksi hän vierailee ilmoitustaululla ilmoitettuina päivinä tai sopimuksen mukaan. Jalkojenhoitajan, parturin ja kampaajan palvelut on mahdollista ostaa lisäpalveluna.

Osasto on jaettu kahteen tiimiin. Jokaisella potilaalla on omahoitaja ja korvaava hoitaja, jotka vastaavat potilaan hoidosta. Fysioterapeutti työskentelee osastolla arkipäivisin aamu- tai iltapäivällä.

Osaston vierailuaika

Vierailuaika on kello 13.00 - 18.30, muuna aikana vierailut sovittava henkilökunnan kanssa erikseen.

Ruokailuajat
Ruokailuajat arkisin:
- klo 7.30 aamupala
- klo 11.30 lounas
- klo 16.30 päivällinen
- klo 19 - 20 iltapala

Viikonloppuna ruokailuajat ovat samat, paitsi päivällinen on jo klo 16.00.

Vierailijat! Tuokaa iloa tulemalla tervehtimään, lukemaan, laulamaan, toimittamaan pikku asioita, pitämään kädestä kiinni, auttamaan ruokailussa tai seurustelemaan.

Toivomme, että välttäisitte tuomasta osastollemme
 tuoksuvia kukkia, esim. hyasintteja tai palavia kynttilöitä (turvallisuuden ja allergioiden vuoksi)
ja suuria rahasummia tai arvoesineitä

Päivitetty 22.11.2016 klo 11:58