Ajankohtaista Keravan elinkeinotoimessa 1/2019

Vuoden 2019 ensimmäinen uutiskirje

Hyvää uutta vuotta! Tässä elinkeinopalveluiden vuoden ensimmäinen uutiskirje, jossa asiaa mm. Crazy Daystä, yrityskyselystä sekä muista ajankohtaisista asioista. 

Pääset lukemaan uutiskirjeen tästä linkistä.

Crazy Day 2019 pvm + klo.jpg

Keskustan palvelut ja pysäköintimahdollisuudet

Kerava kehittyy ja Aleksintorin työmaa-alue etenee hyvää vauhtia.

Keravan keskustassa on paljon toimivia yrityksiä, joilla on monipuolista palvelutarjontaa. Elinkeinopalvelut jalkautui muutamiin Kauppakaaren yrityksiin viime viikolla ja kävi kyselemässä kuulumisia. Sieltä löytyi mm. vaatteiden ja alusasujen vähittäiskauppaa, valokuvaamotoimintaa, kahvila- ja ravintola-alan palveluja, hammaslaboratorio, autokoulupalvelua, lastentarvikkeita, kangaskauppaa ja ompelutarvikkeita, pankkipalvelua, kulta- ja kellosepänpalveluja, kirja- ja paperikauppa, optisen alan tuotteita ja palveluja, kukkakauppa, apteekki, hyvinvointialan palveluja, kampaamo- ja kauneudenhoitopalveluja sekä kiinteistövälitystä.

Yhteinen huoli yrityksillä, joissa vierailimme, oli asiakkaan näkökulmasta parkkipaikkojen löytäminen ja niiden riittävyys. Konkreettisimmin tämä vaikuttaa Aleksintorin työmaan välittömässä läheisyydessä toimivissa yrityksissä. Haluamme muistuttaa, että keskustasta löytyy kuitenkin noin 2700 yleisessä käytössä olevaa pysäköintipaikkaa, joista kuva alla.

Keravan kaupungin yrityshakemistosta voi käydä katsomassa, miten monipuolista yritystoimintaa Keravalta löytyy ja / tai etsimässä eri toimialan yrityksiä. Yrittäjä huolehdithan siitä, että myös sinun yrityksesi tiedot löytyvät hakemistosta. Yrityshakemistoon pääset tästä ja liittymislomakkeeseen pääset tästä.

 

Parkkipaikat.JPG

 

Keravan kaupungin yrityskyselyn tulokset

Keravan kaupungin elinkeinopalvelut toteutti yrityskyselyn huhtikuussa 2017. Linkki kyselyyn lähetettiin noin 800:lle Keravalla toimivalle yritykselle toimialasta ja yrityksen koosta riippumatta. Kysely oli myös avoimena elinkeinotoimen Facebook-sivustolla. Kysymyksiä oli 11 kpl ja vastauksia saimme 153 kpl. Vastaavanlainen kysely hieman eri painotuksilla toteutettiin 2015. Silloin kyselyn sai noin 600 yritystä, joista 113 vastasi. Alla olevina tiedostoina ovat vuoden 2017 kyselyn tulokset esitteenä ja kaavioina esitettynä.

Yrityskyselyn tulokset esitteenä.pdf

Kyselyn sanalliset palautteet yrittäjiltä olivat rakentavia. Keravan kaupungin harjoittama elinkeinopolitiikka on ollut oikean suuntaista, mutta parannettavaa on vielä. Tämän vuoden tuloksia hyödynnämme, kun mietimme elinkeino-ohjelman painopistealueita ja ”tulevan syksyn työlistaa”. Hankinta-asiat puhuttivat kyselyssä eniten ja tähän asiaan tartumme seuraavassa ideointipalaverissa 13.6.2017 lounasravintola Salpaparkissa.

EK:n Kuntaranking-tulokset - Kerava hienosti 4.

Elinkeinoelämän Keskusliiton tekemä Kuntaranking-tutkimus toteutetaan joka toinen vuosi. Siinä selvitetään, miten vetovoimaisia Suomen eri alueet ovat yritystoiminnan kannalta. Kuntaranking-tutkimuksessa hyödynnettiin kahdentyyppistä aineistoa: aluekohtaisia kuntatalous- ja yrittäjyystilastoja sekä yritysjohtajille suunnattua kyselyä mm. päätöksenteon yrittäjälähtöisyydestä, yritysten tasapuolisesta kohtelusta (sijoittuminen), palvelurakenteesta, yritysilmapiiristä sekä sijainnista.

Kuntakohtaisessa arvioinnissa alle 50 000 asukkaan kunnissa Kerava on pärjännyt hyvin. Vuonna 2012 Kerava löytyi sijalta 21. Tänään EK:n julkaisemassa raportissa Kerava löytyy sijalta 4. Tämä tarkoittaa sitä, että Keravalla on tehty juuri niitä oikeita asioita, joilla on edesautettu yritysten toiminta- ja kasvuedellytyksiä. Aktiivisella vuorovaikutuksella luodaan yhteistä hyvää ja me-henkeä. Positiivista kehitystä tukevat myös kaupungissa käynnistyneet isot investoinnit, jotka työllistävät ja luovat elinvoimaa.

Kuntaranking 2017 (002).JPG

 

Kesätyöpaikat duuniportaaliin

Muistattehan  laittaa duuniportaaliin http://duuniportaali.fi myös tulevat avoimet kesätyöpaikat.

Jos tuntuu siltä, että aikanne ei siihen riitä, laittakaa työpaikkailmoitus Keravan elinkeinopalveluihin sähköpostilla saara.junninen@kerava.fi, niin me lisäämme työpaikan portaaliin.

Tämä on tärkeää, koska keravalaiset nuoret  käyttävät duuniportaalia ja etsivät sitä kautta työmahdollisuuksia. Kun palkkaatte keravalaisen nuoren, voitte hyödyntää myös kesätyöseteliä.

 dp-paakuva-nettibanneri-2-1200x801 (002).jpg

 

Iloisia uutisia! Duuniportaali.fi on laajentunut Keski-Uudellamaalla

Duuniportaali.fi palvelu on sähköinen kohtaamispaikka Keski-Uudenmaan alueen työnhakijoille sekä työntekijää tarvitseville yrityksille ja kotitalouksille. Duuniportaali on ollut käytössä Keravalla, Järvenpäässä ja Tuusulassa 5.9.2016 alkaen. Joulukuun ensimmäinen päivä mukaan liittyivät Hyvinkää, Nurmijärvi, Mäntsälä ja Pornainen. Potentiaalia alueelta löytyy, sillä duuniportaalin toiminta-alueella asuu noin 230 000 henkilöä. Työllistä työvoimaa alueella on lähes 115 000, joista noin 8,8 % eli 10 300 henkilöä on työttömänä (lähde Ely:n työllisyyskatsaus 10/2016)

Keski-Uudenmaan duuniportaalista voi etsiä avoimia työpaikkoja tai työnhakijoiden ilmoituksia toimialan ja työn luonteen mukaan portaaliin liittyneiden kuntien alueelta. Tämä edellyttää vain kuntakohtaista rekisteröitymistä, johon tarvitaan salasana ja sähköpostiosoite. Yrityskauppa-osiossa voi yritys etsiä toiminnalleen jatkajaa, jos sukupolvenvaihdos ei ole mahdollista. Myös kotitaloudet voivat laittaa työpaikkailmoituksen duuniportaaliin. Palvelun Tietoa-osiossa on erilaisia vaihtoehtoja työllistämisen tueksi sekä tietoa yrittäjyydestä.

Helppokäyttöinen palvelu on maksuton ja kaikki ilmoitukset näkyvät halutessa anonyymisti.

Portaaliin on tällä hetkellä rekisteröitynyt 147 työnantajaa ja 516 työnhakijaa. Sivunäyttöjä portaalissa on ollut jo yli 100 000, käyttäjiä 5 500 ja istuntoja noin 16 000 kpl.

Keravan pilotoiman idean laajentaminen ja hyödyntäminen alueelliseksi portaaliksi on oiva esimerkki siitä, mitä yhteistyö kuntien välillä voi parhaimmillaan olla. Työllisyyden edistäminen on kuntien yhteinen tavoite ja duuniportaali on siihen hyvä työkalu, joka yhdistää alueellisen tarjonnan. Palvelun tavoite on ohjata työnhakijoita löytämään uusia mahdollisuuksia. Hyvä työ ei tapahdu yksin, vaan se tehdään yhteistyössä kuntien, paikallisten yrittäjien ja eri toimijoiden kanssa.

kuva.JPG

Keski-Uudenmaan duuniportaali

Keravan duuniportaali on nyt laajentunut Keski-Uudenmaan duuniportaaliksi. Mukaan liittyivät Tuusula ja Järvenpää. Mahdollisuudet työn ja työntekijän löytämiseen paranevat siis nyt entisestään. Oman työntekijä- tai työnantajaprofiilin voi tehdä osoitteessa  www.duuniportaali.fi.


dp-paakuva-nettibanneri-2-1316x480 (002).jpg
 

Työllistäminen

Keravan työttömyysaste on tällä hetkellä noin 12 %. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että noin 2200 henkilöä Keravalla on vailla työtä. Tähän joukkoon kuuluu paljon työkykyisiä eri alan ammattilaisia, jotka haluaisivat käydä omassa kunnassa töissä.

Yrittäjä - tuntuuko siltä, että omat voimavarasi ja resurssit eivät riitä kaikkeen kasvun aikaansaamiseksi?

Kannattaako kaikki tehdä itse?

Onko sinulla harkinnassa uuden työntekijän palkkaaminen?

 

Kun tarve työntekijän palkkaamisesta syntyy, pitää ratkaisu löytyä nopeasti. Mistä löytyy sopiva osaaja helposti ilman turhaa byrokratiaa?

Keravan kaupunki tarjoaa rekrytoinnin avuksi yrityksille ja työnhakijoille Keravan duuniportaali.fi palvelun, joka on maksuton ja helppokäyttöinen kanava etsiä uutta työntekijää tai hakea työpaikkaa paikallisesti. Portaalin etuna on se, että ilmoituksen voi laittaa anonyymisti ja työntekijää voi hakea osaamisen, ei nimikkeen perusteella. Myös työtön, työssä oleva, opiskelija, nuori, kotitalous eli kuka tahansa työtä etsivä voi laittaa oman profiilinsa ja hakea nimettömänä töitä.

Duuniportaali.jpg 

FAKTAA: Keravan duuniportaali.fi palvelu avattiin 5.3.2016. Istuntoja portaalissa on tähän mennessä ollut vajaa 4000 kpl ja käyttäjiä 2200 kpl. Rekisteröityneitä yrityksiä 69 kpl ja työnhakijoita 169 henkilöä. 15 työpaikkaa on täyttynyt.

TYÖLLISTÄMISEN TUKIVAIHTOEHDOT

Muistattehan tarkistaa saatavilla olevat eri tukivaihtoehdot ennen uuden työntekijän palkkaamista: palkkatuki, työllistämisen kuntalisä, työkokeilu ja kesätyöseteli.

Lisätietoja työllistämisen eri tukivaihtoehdoista www.keravanduuniportaali.fi/tietoa/yleistä tai www.kerava.fi/palvelut/työ-ja-elinkeinot  

Rekisteröitykää duuniportaaliin ja hyödyntäkää palvelua, käyttö on teille maksutonta. Kaupungin elinkeinotoimi antaa tarvittaessa portaalin käyttöopastusta. ​

3 palvelua verkossa y​ri​​ttäjälle​

kuva 2.jpg
 

 1. Duuniportaali - Keski-Uusimaalaisen työnhakijan ja työnantajan kohtaantopaikka
  Keski-Uudenmaan duuniportaali
 2. Yrityshakemisto- keravalainen yritys liity hakemistoon ja ole mukana etulinjassa tarjoamassa palvelujasi
  Yrityshakemisto​​
  Liittyminen hakemistoon​
 3. Tontti- ja toimitilaportaali- palvelusta löytyvät vapaat yritystontit sekä vapaat toimitilat.
  Yritystontit ja toimitilat​

Sähköiset palvelut ovat käyttäjille maksuttomia

 

Kerava Uudenmaan ykkönen elinkeinopolitiikassa!

Suomen Yrittäjien Elinkeinopoliittinen mittaristo -kyselyn tulokset julkistettiin kunnal­lis­johdon seminaarissa Porissa keskiviikkona. Pääkau­pun­ki­seutua ympäröivällä Uudellamaalla siihen vastasi 579 Uudenmaan Yrittäjien jäsenyrittäjää. Kyselyn tarkoitus on antaa kunnille ja yrittäjille työkaluja elinkei­no­po­li­tiikan kehittämiseen yhteistyönä.

Kerava pärjäsi kyselyssä erinomaisesti ja saimme parhaimman kokonaisarvosanan 7,5 Uudenmaan yrittäjien alueella (21 kuntaa). Arvosana on hyvä, sillä kaikkiaan Uudenmaan kuntien arvosana oli 6,2. Valtakunnan tasolla Kerava sijoittui (10 000 -50 000 asukkaan sarjassa) sijalle 7. Tämä on osoitus siitä, että Keravalla on tehty oikeansuuntaisia toimenpiteitä yrittäjyyden edistämiseksi ja yhteistyö kaupungin ja yrittäjien välillä on ollut toimivaa.

Linkki raporttiin:

http://www2.yrittajat.fi/fi-FI/kunnat/elpo2016/uusimaa/

Mittaristo.png 

Yrityshakemisto​

Yrityshakemistossa on ollut ongelmia joidenkin yritysten kohdalla ja yrityksen sijainti on ollut epätarkka. Vikaa korjataan parhaillaan ja tiedot päivitetään.

Liittymislomakkeen sisältöä on tarkennettu. Kohdassa 4 kysytään tarkennus toimialaan ja tärkeimmät hakusanat.

Suora linkki Keravan Yrityshakemistoon Keravan yrityshakemisto

Yrityksille, linkki liittymislomakkeeseen Liittyminen hakemistoon​

LISÄTIETOA ELINKEINOTOIMEN SIVUILTA http://www.kerava.fi/palvelut/työ-ja-elinkeinot/yrityshakemisto​​

 

Tonttiportaali 

Jotta pystymme palvelemaan yrityksiä sijoittumisasioissa mahdollisimman tehokkaasti ajankohdasta riippumatta,  on Keravalla maksuton tontti- ja toimitilaportaali. Keravalla toimitiloja ja yritystontteja omistavat henkilöt, yritykset, välittäjät jne. voivat lisätä tietoja portaaliin rekisteröitymällä palveluun.

Keravan kaupungin tontit ja toimitilat löytyvät seuraavan linkin takaa: www.yritystontitjatoimitilat.fi.

Palvelun tarkoituksena on antaa informatiivista tietoa Keravalla vapaana olevista vuokrattavista toimitiloista ja vapaista yritystonteista. Portaalin käyttö on sekä tiedon ilmoittajalle että portaalin käyttäjälle maksutonta.  Kuluista vastaa Keravan kaupunki ja elinkeinotoimi.

 

Palkka​tuki

Työnantaja voi saada TE-toimiston myöntämää palkkatukea palkatessaan yli 6 kuukautta työttömänä olleen henkilön. Palkkatuki on harkinnanvarainen, ja tuen suuruus ja kesto määräytyvät tuella palkattavan henkilön työttömyyden keston perusteella;

Palkkatukea haetaan TE-toimistosta. Lisätietoja antaa Markku Visti, puh. 0295 040 877, markku.visti@te-toimisto.fi

Työttömyyden kesto alle vuoden: tuki 30 % palkkauskustannuksista, tukijakso 6 kk

Työttömyyden kesto vähintään vuoden: tuki 40 % palkkauskustannuksista, tukijakso enintään 12 kk

Työttömyyden kesto vähintään 2 vuotta: tuki 50 % palkkauskustannuksista 12 kk: n ajan ja 30 % seuraavien 12 kk ajan, tukijakso yhteensä enintään 24 kk

Hakulomake

Työllistämisen ku​​​ntalisä

Keravalainen yritys, yhdistys tai säätiö voi saada Keravan kaupungin myöntämää työllistämisen kuntalisää palkatessaan keravalaisen vähintään 6 kk työttömänä olleen henkilön. Tuen saamisen edellytyksenä on, että työsuhteen kesto on vähintään 6 kk ja työaika vähintään 85 % alalla noudatettavasta täydestä työajasta. Tuen suuruus on 500 euroa kuukaudessa ja sitä voidaan myöntää harkinnan perusteella 6–12 kuukauden ajaksi. Kuntalisää voi käyttää vain työntekijän palkkakulujen ja lakisääteisten työnantajakulujen kattamiseen.

Lisätietoja: työllisyysyksikkö Marjo Sormunen 040 318 3254 tai marjo.sormunen@kerava.fi

Hakemuslomake

Tilityslomake

Työhakijan vakuutus työttömyydestä


Kuntalisä

TE-toimiston palkkatukeen suunnattujen määrärahojen riittävyys on  epävarmaa. Keravan kaupunki haluaa tästä huolimatta edistää työllisyyttä ja tulee toistaiseksi tarjoamaan yrityksille/yhdistyksille mahdollisuuden hakea Keravan kaupungin myöntämää kuntalisää keravalaisen pitkäaikaistyöttömän palkkaamiseksi, vaikka yritys/yhdistys ei hae tai ei saa palkkatukea.

Kuntalisän suuruus on vuonna 2015 enintään 500 euroa kuukaudessa ja sitä voidaan myöntää harkinnan perusteella 6 - 24 kk.​​

Lisätietoja palkkatuen kuntalisästä löytyy osoitteesta http://www.kerava.fi/palvelut/työ-ja-elinkeinot/palkkatuen-kuntalisä​​

ja alla olevasta PDF-esitteestä.

KUNTALISÄ_ESITE

LISÄTIETOJA: ​ Työllisyysyksikkö Marjo Sormunen 040 318 3254 marjo.sormunen@kerava.fi​ ​ 

​tai Airi Reen 040 318 3275 airi.reen@kerava.fi.

​​​

Palkkatuen kuntalisä

11046482_714599391993058_7224504454636093839_n.jpg

Keravan kaupunki voi myöntää työllisyyden hoitoon varattujen vuosittaisten määrärahojen puitteissa palkkatuen kuntalisää yrityksille, yhdistyksille ja säätiöille, jotka työllistävät keravalaisen pitkäaikaistyöttömän tai muuten vaikeassa työmarkkinatilanteessa olevan työttömän.

Käy tutustumassa palkkatuen kuntalisään Keravan kaupungin sivuilla:
http://www.kerava.fi/palvelut/työ-ja-elinkeinot/palkkatuen-kuntalisä

LISÄTIETOJA:
Työllisyysyksikkö Marjo Sormunen 040 318 3254 tai marjo.sormunen@kerava.fi​​
 

Elinkeinotoimen esite

Elinkeinotoimen uusi yleisesite on valmistunut! Tutustu saatavilla ol​​eviin palveluihin ja yrittäjien tarinoihin.​ Esitteeseen pääset oheisen linkin kautta. Esitettä saa jakaa!

http://www.esitteemme.fi/keravan_kaupunki_elinkeino/MailView/


Päivitetty 10.01.2019 klo 08:16