Ajankohtaista Keravan elinkeinotoimessa 9/2018

CRM- asiakasrekisteri

Päivitämme parhaillaan Keravan kaupungin elinkeinopalveluiden CRM-asiakasrekisterijärjestelmää, josta löytyy yrityksenne perustiedot. Monelle yrittäjälle on tullut yllätyksenä, että yrityksen kotipaikka onkin joku muu kuin Kerava. Asian voitte helposti tarkistaa Virre-tietopalvelusta. Muutokset voitte tehdä helposti YTJ-palvelun kautta. Palveluun tunnistautuminen onnistuu verkkopankkitunnuksilla.  

Keravan kaupungin työllisyyspalvelut

Työllisyyspalvelut tarjoaa yrityksille apua työkokeilun järjestämiseen ja rekrytointiin. Työllisyyspalveluista voit kysyä myös kuntalisän saatavuudesta, joka on taloudellista tukea keravalaisen työttömän työllistämiseen.  Työllisyyspalvelut tarjoaa myös alihankintapalveluita kuten pakkaus-, kokoonpano-, postitus- ja tarroitustöitä yrityksille. Työt tehdään työllisyysyksikön tiloissa. Lisätietoja marjo.sormunen@kerava.fi.

Kaupungin hankinnat

Keravan kaupunki julkaisee hankintalaissa säädetyn kynnysarvon ylittävät hankintailmoitukset hankintailmoituskanavalla www.hilma.fi. Kaupungin avoimet tarjouspyynnöt löytyvät pääsääntöisesti osoitteesta www.tarjouspalvelu.fi/kerava. Tietoja Keravan kaupunkitekniikan toimialan hankinnoista löydätte sivulta: Kaupunkitekniikan toimialan hankintojen lisätiedot.

Duuniportaali

Jos etsitte paikallista työvoimaa, laittakaa maksuton työpaikkailmoitus www.duuniportaali.fi -palveluun. Voitte myös selata työnhakijoiden ilmoituksia etusivulta ja olla suoraan yhteydessä sopivaan työnhakijaan. Ilmoituksen tekeminen ja yhteydenotto työnhakijaan edellyttävät rekisteröitymistä. Lisätietoja antaa Saara Junninen, saara.junninen@kerava.fi.

Kesätyöseteli

Jos käytitte kesätyöseteliä, muistattehan palauttaa täytetyn kesätyösetelilomakkeen 5.10.2018 mennessä osoitteeseen Keravan elinkeinopalvelut, PL 123 (Kauppakaari 11), 04201 Kerava tai sähköpostitse elinkeinopalvelut@kerava.fi.   

Yritystoiminnan kehittäminen

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy eli Keuke auttaa yrityksiä yrityksen perustamiseen ja yrityksen kehittämiseen liittyvissä asioissa. Perusneuvontapalvelut ovat yrittäjille maksuttomia. Keuken neuvojat tavoittaa numerosta 050 341 3210 tai sähköpostitse keuke@keuke.fi.

Auringonkukka 12.9.2016.JPG

Nuorten kesätyöllistämistuki 2018

Keravan kaupunki on useamman vuoden ajan tukenut nuorten keravalaisten kesätyöllistämistä kesätyösetelin muodossa. Vuonna 2017 kesätyöseteleitä, arvoltaan 400 euroa, myönnettiin 24 kappaletta.

Kesätyöseteli on tarkoitettu yrityksille, yhdistyksille ja säätiöille. Kesätyöseteliä ei myönnetä yksityistalouksille, kunnille tai valtiolle. Vuodelle 2018 on varattu nuorten kesätyöllistämistukea varten 50 kesätyöseteliä. Setelin voi käyttää 1.5. – 31.8.2018 välisenä aikana. Kesätyöseteliä on jaossa 1 kpl / keravalainen 16 - 29 –vuotias henkilö. Kesätyösetelin myöntäminen edellyttää, että työnantaja tekee keravalaisen nuoren kanssa vähintään kuukauden työsopimuksen, työaika vähintään 20 h/viikko ja työssä noudatetaan alan työehtosopimusta.

Setelien haku ja tuen myöntäminen toteutetaan Keravan nuorisopalveluiden toimesta. Myönnetyt tuet maksetaan työllistämisajanjakson päätyttyä kaupungille toimitettavien selvitysten mukaisesti.

Kesätyöseteli.jpg


Crazy Day -tapahtumaan osallistuvien yritysten paikat jaettu

Alla olevasta esitteestä näet osallistuvien yritysten paikkanumerot ja sijoittelut Keuda-talossa. 

Esite paikkakartalla.pdf

Crazy Day pvm.jpg

Crazy Day -tapahtumaan ilmoittautuneet yritykset

11.1.2018 mennessä:

Villa Virtanen Oy
KN Collection
Anu Ek
Tarjan Näkökulma
Studio Jihuu
Sisustus Närhi
Aliina
Fire Head Oy
Ekokampaamo-parturi Hiustupa
Vaatturi Miia Pehkonen
Osteopaatti Ilmo Anundi
Valokuvaaja Eeva Anundi
Jalkaterapia Ebet (Tmi Elina Elisabet)
Vimare Oy/Putki-Pale
Murtomaa Oy
Nooa Säästöpankki Oy
Asunonkatu Oy LKV
MusaFarmi Oy
Tmi Mirja Soronen-Ojanen
Mainoste Print Oy
Keravan Muovi ja Lelu Oy
Verhoilu & Sisustusliike Korento
SRV Rakennus Oy
Krissen Aloe Vera
Kai Karvinen Ky
Siklatalot Oy
Go Car
Kiinteistömaailma Kerava/Asuntokerava oy
Keravan Lääkintävoimistelu Oy
Hilpeä KahviKissa
Kotipalvelu A.Nyrjä Oy
A. Vogel Oy
Kampaamo la boutiq
Keski-Uudenmaan Sopimuskoti ry
Sallakeittiö
RTV- Yhtymä Oy
MiDaS ihonhoitokeskus
Taideliike Sesanne
SOL Pesulapalvelut Oy/ Kerava
Keski-Uudenmaan teatteri
Queen of Hearts Beauty/Itsenäinen ihonhoitokonsultti Mira Kunnas
OP Keski-Uusimaa
Kevox Ky
Uudenmaan Herkku Oy
Uudenmaan Huoneistomarkkinat Oy
Sisustussuunnittelu Design &Positive Thinking Oy
Keski-Uusimaa/Promotion Point Oy

Ilmoittautumislinkki myyntipaikoille on edelleen avoinna!

Crazy Day mainos A4 2018.jpg

 

Crazy Day 10.2.2018

Tässä vähän esimakua tulevasta. Kerava Crazy Day järjestetään lauantaina 10.2.2018. Tapahtuman ohjelma on teemoitettu (rakentaminen, asuminen ja hyvinvointi), mutta myyntipaikat on tarkoitettu kaikille keravalaisille yrityksille toimialasta riippumatta. Myyntipaikkoja on rajoitetusti, joten kannattaa olla nopea.

Ohjelmassa Kerava-salissa on mm. paneelikeskustelua aiheesta Kerava kehittyy, johon rakennusmestari Timo Harjakaisen roolihahmo alias Aku Hirviniemi tulee antamaan omat asiantuntijalausuntonsa. Sen lisäksi uutisankkuri Keijo Leppänen kertoo omakohtaisia kokemuksia omakotitalon rakentamisesta ja Hanna Sumari antaa sisustusvinkkejä vuodelle 2018.  Lopuksi Keravan Yrittäjät järjestää muotinäytöksen.

 Yleisöllä on vapaa pääsy tapahtumaan.

 Esittelypaikkojen varaus keravalaisille yrityksille on mahdollista 1.11.2017 alkaen. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti ilmoittautumislinkin kautta, joka löytyy www.crazyday.fi – sivustolta tai Facebookista www.facebook.com/crazydaykerava/.

 

FB mainos kuvana.JPG

 

Keskustan palvelut ja pysäköintimahdollisuudet

Kerava kehittyy ja Aleksintorin työmaa-alue etenee hyvää vauhtia.

Keravan keskustassa on paljon toimivia yrityksiä, joilla on monipuolista palvelutarjontaa. Elinkeinopalvelut jalkautui muutamiin Kauppakaaren yrityksiin viime viikolla ja kävi kyselemässä kuulumisia. Sieltä löytyi mm. vaatteiden ja alusasujen vähittäiskauppaa, valokuvaamotoimintaa, kahvila- ja ravintola-alan palveluja, hammaslaboratorio, autokoulupalvelua, lastentarvikkeita, kangaskauppaa ja ompelutarvikkeita, pankkipalvelua, kulta- ja kellosepänpalveluja, kirja- ja paperikauppa, optisen alan tuotteita ja palveluja, kukkakauppa, apteekki, hyvinvointialan palveluja, kampaamo- ja kauneudenhoitopalveluja sekä kiinteistövälitystä.

Yhteinen huoli yrityksillä, joissa vierailimme, oli asiakkaan näkökulmasta parkkipaikkojen löytäminen ja niiden riittävyys. Konkreettisimmin tämä vaikuttaa Aleksintorin työmaan välittömässä läheisyydessä toimivissa yrityksissä. Haluamme muistuttaa, että keskustasta löytyy kuitenkin noin 2700 yleisessä käytössä olevaa pysäköintipaikkaa, joista kuva alla.

Keravan kaupungin yrityshakemistosta voi käydä katsomassa, miten monipuolista yritystoimintaa Keravalta löytyy ja / tai etsimässä eri toimialan yrityksiä. Yrittäjä huolehdithan siitä, että myös sinun yrityksesi tiedot löytyvät hakemistosta. Yrityshakemistoon pääset tästä ja liittymislomakkeeseen pääset tästä.

 

Parkkipaikat.JPG

 

Crazy Day tulee jälleen

Crazy Day pidetään lauantaina 10.2.2018 klo 10-15 KEUDA-talossa. Crazy Day on tapahtuma, jossa keravalainen yritys voi esitellä toimintaansa ja myydä tuotteitaan ja palvelujaan kaupunkilaisille. Tapahtuma on järjestetty kaksi kertaa aiemmin ja molemmilla kerroilla vieraita kävi yli 5 000 henkilöä. Yritys voi vuokrata paikan tapahtumasta ja rakentaa siihen mieleisensä esittelypaikan. Viime vuonna yrityksiä oli mukana lähes 80.

Tulemme tiedottamaan järjestelyjen etenemisestä mm. uutiskirjeissä, Facebookissa sekä Crazy Day:n kotisivuilla www.crazyday.fi, jotka päivitetään 30.10.2017 mennessä. Kotisivuille laitamme tarkempia ohjeita mm. ilmoittautumisesta, joka tapahtuu sähköisesti.

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille keravalaisille yrityksille toimialasta ja koosta riippumatta. Teemoiksi on valittu asuminen, sisustaminen ja hyvinvointi. Toivottavaa on, että Crazy Dayssa myydään paljon tuotteita ja palveluja ja lisätään näin keravalaisten yritysten tunnettavuutta. Ohjelmaa suunnitellaan parhaillaan ja Crazy Day tyyliin on tiedossa jotain hauskaa!

Tapahtuman pääjärjestäjä on Keravan kaupunki ja Elinkeinopalvelut. Lisäksi järjestelyissä ovat mukana Keravan Yrittäjät, Keuda, Työllisyyspalvelut ja Keravan Ohjaamo.

Tervetuloa mukaan!

Crazy Day pvm.jpg

Hankinta-aamukahvitilaisuuden satoa 13.6.2017

Kiitos yrittäjille aktiivisesta keskustelusta. Saimme hyvät eväät syksyä varten aiheesta: miten edistämme hankinta-asioita ja yhteistyötä yrittäjien kanssa. Alla olevassa kuvassa näkyy teidän ”pulinatuokionne” tuloksia.

Tilaisuudessa sovimme seuraavista toimenpiteistä:

- elinkeinopalvelut tiedottaa säännöllisesti hankinta-asioista erillisellä uutiskirjeellä: mistä hankintailmoitukset löytyvät, mitä hankintoja on tulossa, muuta tärkeätä / ajankohtaista hankintoihin liittyen. Tämä kirje lähetetään sähköpostilla kaikille niille yrityksille, joiden tiedot löytyvät elinkeinopalveluiden asiakasrekisteristä (elokuussa ensimmäinen kirje)

- kokoamme listan eri toimialojen hankinnoista vastaavista henkilöistä ja heidän yhteystiedoistaan ja tiedotamme tästä kaupungin hankintauutiskirjeessä

- järjestämme perustason koulutusta syksyllä siitä, miten osallistua julkiseen hankintakilpailuun. Kaupunginlakimies Kati Haanpää toimii vetäjänä. Ajankohta ilmoitetaan lomien jälkeen

- järjestämme syksyllä ainakin yhden sellaisen tilaisuuden, jossa tehdään markkinakartoitus. Kutsutaan tietyn toimialan yrityksiä paikalle, kerrotaan mikä on hankinnan kohde, aikataulu ja mahdollinen toteutustapa. Yrittäjät voivat kommentoida ja vastaavasti kertoa mitä yrittäjät voivat tarjota ja mitä osaamista Keravalta löytyy

- kaupunginlakimies Kati Haanpää vie kaupungin hankintajohtoryhmälle tiedoksi aamukahvilla käytyä keskustelua, jotta ajatuksianne saadaan eteenpäin myös tarjouspyyntöjä tekeville

Lappu.jpg

Keravan kaupungin yrityskyselyn tulokset

Keravan kaupungin elinkeinopalvelut toteutti yrityskyselyn huhtikuussa 2017. Linkki kyselyyn lähetettiin noin 800:lle Keravalla toimivalle yritykselle toimialasta ja yrityksen koosta riippumatta. Kysely oli myös avoimena elinkeinotoimen Facebook-sivustolla. Kysymyksiä oli 11 kpl ja vastauksia saimme 153 kpl. Vastaavanlainen kysely hieman eri painotuksilla toteutettiin 2015. Silloin kyselyn sai noin 600 yritystä, joista 113 vastasi. Alla olevina tiedostoina ovat vuoden 2017 kyselyn tulokset esitteenä ja kaavioina esitettynä.

Yrityskyselyn tulokset esitteenä.pdf

Kyselyn sanalliset palautteet yrittäjiltä olivat rakentavia. Keravan kaupungin harjoittama elinkeinopolitiikka on ollut oikean suuntaista, mutta parannettavaa on vielä. Tämän vuoden tuloksia hyödynnämme, kun mietimme elinkeino-ohjelman painopistealueita ja ”tulevan syksyn työlistaa”. Hankinta-asiat puhuttivat kyselyssä eniten ja tähän asiaan tartumme seuraavassa ideointipalaverissa 13.6.2017 lounasravintola Salpaparkissa.


Hankinta-aamukahvit 

Hankintoihin liittyen järjestämme Keravan yrittäjien ja Keravan kaupungin yhteisen aamukahvitilaisuuden lounasravintola Salpaparkissa 13.6.2017 klo 7.30-9.00. Alustuspuheenvuoron pitää kaupungin lakimies Kati Haanpää. Hankintoihin liittyy paljon kiemuroita, lakipykäliä, erilaisia näkökulmia ja luuloja. Minkälaista apua ja yhteistyötä te hyvät yrittäjät toivotte ja tarvitsette hankinta-asioihin liittyen? Etsitään yhdessä ne toimenpiteet, jotka toteutuessaan edesauttavat yrittäjien ja kaupungin välistä yhteistyötä.

Kahvi.jpg

 

EK:n Kuntaranking-tulokset - Kerava hienosti 4.

Elinkeinoelämän Keskusliiton tekemä Kuntaranking-tutkimus toteutetaan joka toinen vuosi. Siinä selvitetään, miten vetovoimaisia Suomen eri alueet ovat yritystoiminnan kannalta. Kuntaranking-tutkimuksessa hyödynnettiin kahdentyyppistä aineistoa: aluekohtaisia kuntatalous- ja yrittäjyystilastoja sekä yritysjohtajille suunnattua kyselyä mm. päätöksenteon yrittäjälähtöisyydestä, yritysten tasapuolisesta kohtelusta (sijoittuminen), palvelurakenteesta, yritysilmapiiristä sekä sijainnista.

Kuntakohtaisessa arvioinnissa alle 50 000 asukkaan kunnissa Kerava on pärjännyt hyvin. Vuonna 2012 Kerava löytyi sijalta 21. Tänään EK:n julkaisemassa raportissa Kerava löytyy sijalta 4. Tämä tarkoittaa sitä, että Keravalla on tehty juuri niitä oikeita asioita, joilla on edesautettu yritysten toiminta- ja kasvuedellytyksiä. Aktiivisella vuorovaikutuksella luodaan yhteistä hyvää ja me-henkeä. Positiivista kehitystä tukevat myös kaupungissa käynnistyneet isot investoinnit, jotka työllistävät ja luovat elinvoimaa.

Kuntaranking 2017 (002).JPG

 

Keravan kaupunki kutsuu 100 nuorta kesätöihin 

Keravan kaupunki tarjoaa kesätöitä sadalle 16 - 17 -vuotiaalle nuorelle. Työ kestää yhden kuukauden kesä-elokuun välisenä aikana. Kesätyöstä maksetaan 800 euron palkka.

Töitä on tarjolla kaupungin eri toimipaikoissa. Työtehtäviä ovat avustavat tehtävät mm. viheraluetöissä, kirjastossa, päiväkodeissa, vanhustenhoidossa, lasten kesäleireillä ja maauimalassa. Tehtävät eivät vaadi varsinaisia ammattitaitoja

Paikkaa voi hakea nuori, joka ei ole aikaisemmin saanut kesätöitä Kesätyö kutsuu -työnhaun kautta. Työskentelykuukauden aikana nuoren on oltava vähintään 16 vuotta täyttänyt ja alle 18 -vuotias. Kaikista hakijoista arvotaan 150 nuorta, jotka kutsutaan työhaastatteluun ja heistä 100 saa töitä.

Kesätyötä haetaan www.kuntarekry.fi -palvelun kautta ja linkki kesätyön hakuun löytyy Keravan nuorisopalveluiden Internet sivuilla www.keravannuorisopalvelut.fi.

Hakuaika on 1.2. - 26.2.2017.

Lisätietoja:

projektisuunnittelija Jaana Mäkelä
puh 040 318 4169
jaana.makela@kerava.fi

 

Kesätyöpaikat duuniportaaliin

Muistattehan  laittaa duuniportaaliin http://duuniportaali.fi myös tulevat avoimet kesätyöpaikat.

Jos tuntuu siltä, että aikanne ei siihen riitä, laittakaa työpaikkailmoitus Keravan elinkeinopalveluihin sähköpostilla saara.junninen@kerava.fi, niin me lisäämme työpaikan portaaliin.

Tämä on tärkeää, koska keravalaiset nuoret  käyttävät duuniportaalia ja etsivät sitä kautta työmahdollisuuksia. Kun palkkaatte keravalaisen nuoren, voitte hyödyntää myös kesätyöseteliä.

 dp-paakuva-nettibanneri-2-1200x801 (002).jpg

 

Kreisit Rekryt 2017

Lauantaina 11.3.2017 klo 9-14 järjestetään Kreisit Rekryt tapahtuma Keravan Keuda-talossa. Tapahtuma on suunnattu kaikille työnhakijoille sekä työtä tarjoaville yrityksille. Kreisistä menosta vastaa tv-kasvo, viihdyttäjä Janne Kataja sekä huutokauppakeisari Aki Palsanmäki ja Heli-vaimo. Tässä tapahtumassa ei huutokaupata kuparipannuja, vaan esitellään työpaikkoja ja edesautetaan työnhakijan ja työnantajan kohtaamista. Ei turhaa pönötystä, eikä byrokratiaa, vaan duunia tässä ja nyt!

Kreisit Rekryt järjestetään yhteistyössä Keravan kaupungin, Tuusulan kunnan, Keudan sekä TE-palvelujen kanssa. Duuniportaali on vahvasti mukana tapahtumassa - kaikkien työnantajien ja työnhakijoiden tulee tehdä oma työpaikka- tai työnhakuilmoitus palveluun ennen tapahtumaa.

Jos kiinnostuit, seuraa tapahtumaa Facebookissa https://www.facebook.com/kreisitrekryt2017/

Lisätiedot saara.junninen@kerava.fi, 040 318 2594 tai juha.nenonen@kerava.fi, 040 318 2317

Logo_vaaka_tumma.png

 

Lukuja duuniportaalista 

Rekisteröityneitä työnhakijoita 624 kpl
Rekisteröityneitä työnantajia 165 kpl

Vuoden 2016 aikana:
Istuntoja 18 839
Käyttäjiä 6 260
Sivun katseluja 122 305


employee-rel.png
 

Joulukuun uutiskirje

Alla olevassa tiedostossa on luettavissa Elinkeinotoimen joulukuun uutiskirje. Siinä kerromme mm. vuoden 2016 kuulumisia sekä vuoden 2017 tulevista tapahtumista.

Uutiskirje_12_2016.pdf

Elinkeinotoimi toivottaa kaikille riemukasta vuoden vaihdetta ja onnea vuodelle 2017!

Raketit FB.jpg
 

Iloisia uutisia! Duuniportaali.fi on laajentunut Keski-Uudellamaalla

Duuniportaali.fi palvelu on sähköinen kohtaamispaikka Keski-Uudenmaan alueen työnhakijoille sekä työntekijää tarvitseville yrityksille ja kotitalouksille. Duuniportaali on ollut käytössä Keravalla, Järvenpäässä ja Tuusulassa 5.9.2016 alkaen. Joulukuun ensimmäinen päivä mukaan liittyivät Hyvinkää, Nurmijärvi, Mäntsälä ja Pornainen. Potentiaalia alueelta löytyy, sillä duuniportaalin toiminta-alueella asuu noin 230 000 henkilöä. Työllistä työvoimaa alueella on lähes 115 000, joista noin 8,8 % eli 10 300 henkilöä on työttömänä (lähde Ely:n työllisyyskatsaus 10/2016)

Keski-Uudenmaan duuniportaalista voi etsiä avoimia työpaikkoja tai työnhakijoiden ilmoituksia toimialan ja työn luonteen mukaan portaaliin liittyneiden kuntien alueelta. Tämä edellyttää vain kuntakohtaista rekisteröitymistä, johon tarvitaan salasana ja sähköpostiosoite. Yrityskauppa-osiossa voi yritys etsiä toiminnalleen jatkajaa, jos sukupolvenvaihdos ei ole mahdollista. Myös kotitaloudet voivat laittaa työpaikkailmoituksen duuniportaaliin. Palvelun Tietoa-osiossa on erilaisia vaihtoehtoja työllistämisen tueksi sekä tietoa yrittäjyydestä.

Helppokäyttöinen palvelu on maksuton ja kaikki ilmoitukset näkyvät halutessa anonyymisti.

Portaaliin on tällä hetkellä rekisteröitynyt 147 työnantajaa ja 516 työnhakijaa. Sivunäyttöjä portaalissa on ollut jo yli 100 000, käyttäjiä 5 500 ja istuntoja noin 16 000 kpl.

Keravan pilotoiman idean laajentaminen ja hyödyntäminen alueelliseksi portaaliksi on oiva esimerkki siitä, mitä yhteistyö kuntien välillä voi parhaimmillaan olla. Työllisyyden edistäminen on kuntien yhteinen tavoite ja duuniportaali on siihen hyvä työkalu, joka yhdistää alueellisen tarjonnan. Palvelun tavoite on ohjata työnhakijoita löytämään uusia mahdollisuuksia. Hyvä työ ei tapahdu yksin, vaan se tehdään yhteistyössä kuntien, paikallisten yrittäjien ja eri toimijoiden kanssa.

kuva.JPG

Lukuja duuniportaalista

Rekisteröityneitä työnhakijoita 515 kpl
Rekistöröityneitä työnantajia 146 kpl

Istuntoja 15 552
Käyttäjiä 5 223
Sivun katseluja 105 074

 

Keski-Uudenmaan duuniportaali

Keravan duuniportaali on nyt laajentunut Keski-Uudenmaan duuniportaaliksi. Mukaan liittyivät Tuusula ja Järvenpää. Mahdollisuudet työn ja työntekijän löytämiseen paranevat siis nyt entisestään. Oman työntekijä- tai työnantajaprofiilin voi tehdä osoitteessa  www.duuniportaali.fi.


dp-paakuva-nettibanneri-2-1316x480 (002).jpg
 

Työllistäminen

Keravan työttömyysaste on tällä hetkellä noin 12 %. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että noin 2200 henkilöä Keravalla on vailla työtä. Tähän joukkoon kuuluu paljon työkykyisiä eri alan ammattilaisia, jotka haluaisivat käydä omassa kunnassa töissä.

Yrittäjä - tuntuuko siltä, että omat voimavarasi ja resurssit eivät riitä kaikkeen kasvun aikaansaamiseksi?

Kannattaako kaikki tehdä itse?

Onko sinulla harkinnassa uuden työntekijän palkkaaminen?

 

Kun tarve työntekijän palkkaamisesta syntyy, pitää ratkaisu löytyä nopeasti. Mistä löytyy sopiva osaaja helposti ilman turhaa byrokratiaa?

Keravan kaupunki tarjoaa rekrytoinnin avuksi yrityksille ja työnhakijoille Keravan duuniportaali.fi palvelun, joka on maksuton ja helppokäyttöinen kanava etsiä uutta työntekijää tai hakea työpaikkaa paikallisesti. Portaalin etuna on se, että ilmoituksen voi laittaa anonyymisti ja työntekijää voi hakea osaamisen, ei nimikkeen perusteella. Myös työtön, työssä oleva, opiskelija, nuori, kotitalous eli kuka tahansa työtä etsivä voi laittaa oman profiilinsa ja hakea nimettömänä töitä.

Duuniportaali.jpg 

FAKTAA: Keravan duuniportaali.fi palvelu avattiin 5.3.2016. Istuntoja portaalissa on tähän mennessä ollut vajaa 4000 kpl ja käyttäjiä 2200 kpl. Rekisteröityneitä yrityksiä 69 kpl ja työnhakijoita 169 henkilöä. 15 työpaikkaa on täyttynyt.

TYÖLLISTÄMISEN TUKIVAIHTOEHDOT

Muistattehan tarkistaa saatavilla olevat eri tukivaihtoehdot ennen uuden työntekijän palkkaamista: palkkatuki, työllistämisen kuntalisä, työkokeilu ja kesätyöseteli.

Lisätietoja työllistämisen eri tukivaihtoehdoista www.keravanduuniportaali.fi/tietoa/yleistä tai www.kerava.fi/palvelut/työ-ja-elinkeinot  

Rekisteröitykää duuniportaaliin ja hyödyntäkää palvelua, käyttö on teille maksutonta. Kaupungin elinkeinotoimi antaa tarvittaessa portaalin käyttöopastusta. ​

3 palvelua verkossa y​ri​​ttäjälle​

kuva 2.jpg
 

 1. Duuniportaali - Keski-Uusimaalaisen työnhakijan ja työnantajan kohtaantopaikka
  Keski-Uudenmaan duuniportaali
 2. Yrityshakemisto- keravalainen yritys liity hakemistoon ja ole mukana etulinjassa tarjoamassa palvelujasi
  Yrityshakemisto​​
  Liittyminen hakemistoon​
 3. Tontti- ja toimitilaportaali- palvelusta löytyvät vapaat yritystontit sekä vapaat toimitilat.
  Yritystontit ja toimitilat​

Sähköiset palvelut ovat käyttäjille maksuttomia

 

Kerava Uudenmaan ykkönen elinkeinopolitiikassa!

Suomen Yrittäjien Elinkeinopoliittinen mittaristo -kyselyn tulokset julkistettiin kunnal­lis­johdon seminaarissa Porissa keskiviikkona. Pääkau­pun­ki­seutua ympäröivällä Uudellamaalla siihen vastasi 579 Uudenmaan Yrittäjien jäsenyrittäjää. Kyselyn tarkoitus on antaa kunnille ja yrittäjille työkaluja elinkei­no­po­li­tiikan kehittämiseen yhteistyönä.

Kerava pärjäsi kyselyssä erinomaisesti ja saimme parhaimman kokonaisarvosanan 7,5 Uudenmaan yrittäjien alueella (21 kuntaa). Arvosana on hyvä, sillä kaikkiaan Uudenmaan kuntien arvosana oli 6,2. Valtakunnan tasolla Kerava sijoittui (10 000 -50 000 asukkaan sarjassa) sijalle 7. Tämä on osoitus siitä, että Keravalla on tehty oikeansuuntaisia toimenpiteitä yrittäjyyden edistämiseksi ja yhteistyö kaupungin ja yrittäjien välillä on ollut toimivaa.

 

Linkki raporttiin:

http://www2.yrittajat.fi/fi-FI/kunnat/elpo2016/uusimaa/

Mittaristo.png 

Yrityshakemisto​

Yrityshakemistossa on ollut ongelmia joidenkin yritysten kohdalla ja yrityksen sijainti on ollut epätarkka. Vikaa korjataan parhaillaan ja tiedot päivitetään.

Liittymislomakkeen sisältöä on tarkennettu. Kohdassa 4 kysytään tarkennus toimialaan ja tärkeimmät hakusanat.

Suora linkki Keravan Yrityshakemistoon Keravan yrityshakemisto

Yrityksille, linkki liittymislomakkeeseen Liittyminen hakemistoon​

LISÄTIETOA ELINKEINOTOIMEN SIVUILTA http://www.kerava.fi/palvelut/työ-ja-elinkeinot/yrityshakemisto​​

 

Tonttiportaali 

Jotta pystymme palvelemaan yrityksiä sijoittumisasioissa mahdollisimman tehokkaasti ajankohdasta riippumatta,  on Keravalla maksuton tontti- ja toimitilaportaali. Keravalla toimitiloja ja yritystontteja omistavat henkilöt, yritykset, välittäjät jne. voivat lisätä tietoja portaaliin rekisteröitymällä palveluun.

Keravan kaupungin tontit ja toimitilat löytyvät seuraavan linkin takaa: www.yritystontitjatoimitilat.fi.

Palvelun tarkoituksena on antaa informatiivista tietoa Keravalla vapaana olevista vuokrattavista toimitiloista ja vapaista yritystonteista. Portaalin käyttö on sekä tiedon ilmoittajalle että portaalin käyttäjälle maksutonta.  Kuluista vastaa Keravan kaupunki ja elinkeinotoimi.

 

 Keravan uusi keskusta

kuva Aleksintori.JPG
 

Aleksintorin kaava on lainvoimainen ja kortteli uudistuu.  Toukokuun aikana tehdään tarvittavat järjestelyt ja hanke pääsee etenemään  alkuperäisessä aikataulussa.  Aleksintorille rakentuu sekä asumista että modernia liiketilaa. Kauppakeskuksen arvioitu valmistuminen on vuonna 2018.​​

Aleksintorin esite PDF

Palkka​tuki

Työnantaja voi saada TE-toimiston myöntämää palkkatukea palkatessaan yli 6 kuukautta työttömänä olleen henkilön. Palkkatuki on harkinnanvarainen, ja tuen suuruus ja kesto määräytyvät tuella palkattavan henkilön työttömyyden keston perusteella;

Palkkatukea haetaan TE-toimistosta. Lisätietoja antaa Markku Visti, puh. 0295 040 877, markku.visti@te-toimisto.fi

Työttömyyden kesto alle vuoden: tuki 30 % palkkauskustannuksista, tukijakso 6 kk

Työttömyyden kesto vähintään vuoden: tuki 40 % palkkauskustannuksista, tukijakso enintään 12 kk

Työttömyyden kesto vähintään 2 vuotta: tuki 50 % palkkauskustannuksista 12 kk: n ajan ja 30 % seuraavien 12 kk ajan, tukijakso yhteensä enintään 24 kk

Hakulomake

Työllistämisen ku​​​ntalisä

Keravalainen yritys, yhdistys tai säätiö voi saada Keravan kaupungin myöntämää työllistämisen kuntalisää palkatessaan keravalaisen vähintään 6 kk työttömänä olleen henkilön. Tuen saamisen edellytyksenä on, että työsuhteen kesto on vähintään 6 kk ja työaika vähintään 85 % alalla noudatettavasta täydestä työajasta. Tuen suuruus on 500 euroa kuukaudessa ja sitä voidaan myöntää harkinnan perusteella 6–12 kuukauden ajaksi. Kuntalisää voi käyttää vain työntekijän palkkakulujen ja lakisääteisten työnantajakulujen kattamiseen.

Lisätietoja: työllisyysyksikkö Marjo Sormunen 040 318 3254 tai marjo.sormunen@kerava.fi

Hakemuslomake

Tilityslomake

Työhakijan vakuutus työttömyydestä

Kuntalisä

TE-toimiston palkkatukeen suunnattujen määrärahojen riittävyys on  epävarmaa. Keravan kaupunki haluaa tästä huolimatta edistää työllisyyttä ja tulee toistaiseksi tarjoamaan yrityksille/yhdistyksille mahdollisuuden hakea Keravan kaupungin myöntämää kuntalisää keravalaisen pitkäaikaistyöttömän palkkaamiseksi, vaikka yritys/yhdistys ei hae tai ei saa palkkatukea.

Kuntalisän suuruus on vuonna 2015 enintään 500 euroa kuukaudessa ja sitä voidaan myöntää harkinnan perusteella 6 - 24 kk.​​

Lisätietoja palkkatuen kuntalisästä löytyy osoitteesta http://www.kerava.fi/palvelut/työ-ja-elinkeinot/palkkatuen-kuntalisä​​

ja alla olevasta PDF-esitteestä.

KUNTALISÄ_ESITE

LISÄTIETOJA: ​ Työllisyysyksikkö Marjo Sormunen 040 318 3254 marjo.sormunen@kerava.fi​ ​ 

​tai Airi Reen 040 318 3275 airi.reen@kerava.fi.

​​​

Palkkatuen kuntalisä

11046482_714599391993058_7224504454636093839_n.jpg
 

Keravan kaupunki voi myöntää työllisyyden hoitoon varattujen vuosittaisten määrärahojen puitteissa palkkatuen kuntalisää yrityksille, yhdistyksille ja säätiöille, jotka työllistävät keravalaisen pitkäaikaistyöttömän tai muuten vaikeassa työmarkkinatilanteessa olevan työttömän.

Käy tutustumassa palkkatuen kuntalisään Keravan kaupungin sivuilla:
http://www.kerava.fi/palvelut/työ-ja-elinkeinot/palkkatuen-kuntalisä

LISÄTIETOJA:
Työllisyysyksikkö Marjo Sormunen 040 318 3254 tai marjo.sormunen@kerava.fi​​
 


Elinkeinotoimen esite

Elinkeinotoimen uusi yleisesite on valmistunut! Tutustu saatavilla ol​​eviin palveluihin ja yrittäjien tarinoihin.​ Esitteeseen pääset oheisen linkin kautta. Esitettä saa jakaa!

http://www.esitteemme.fi/keravan_kaupunki_elinkeino/MailView/

ELINKEINO-OHJELMA 2014

 

ajankohtaista01.jpg

Keravan kaupunginhallitus on hyväksynyt 24.2.2014

elinkeino-ohjelman 2014.

ajankohtaista02.jpg 

Tutustu esitteeseemme

 

Elinkeino_ohjelma 2014_pitkä versio.pdfPäivitetty 19.09.2018 klo 10:14